Imprumuturi intre firme?
Imprumuturi intre firme?
Daca extragi bani din banca si ai bani in Casa, nu poti, in baza unei simple chitante, care sa justifice ce ai facut cu ei, sa acorzi un imprumut sau sa restitui un imprumut?Nu e destula transparenta in acest caz? Daca faci o factura de prestari servicii ai de rambursat TVA-ul.Nu e prea convenabil.
Eu cred ca se poate intocmi un contract intre cele doua firme(sau hotarari AGA) prin care sa se specifice ca cele doua SC isi pot acorda una alteia imprumuturi si ca sumele imprumutate sunt/nu sunt purtatoare de dobanzi,dupa cum stabilesc partile .
Eu cred ca se poate intocmi un contract intre cele doua firme(sau hotarari AGA) prin care sa se specifice ca cele doua SC isi pot acorda una alteia imprumuturi si ca sumele imprumutate sunt/nu sunt purtatoare de dobanzi,dupa cum stabilesc partile .
Croc, daca nu ai obiect de activitate imprumut poti sau nu da/lua credit ?
De ce spui ca oricum iti trebuie hotarare AGA pt. completarea obiectului de activitate, altfel nu poti lua imprumut pe baza Legii nr. 99?
Oricumul asta ma incurca, spui in sensul ca este necesara hotarare AGA pt. completare in orice situatie ?, sau oricum trebuie completat obiectul de activitate cand vrei sa dai/iei imprumut?
De ce spui ca oricum iti trebuie hotarare AGA pt. completarea obiectului de activitate, altfel nu poti lua imprumut pe baza Legii nr. 99?
Oricumul asta ma incurca, spui in sensul ca este necesara hotarare AGA pt. completare in orice situatie ?, sau oricum trebuie completat obiectul de activitate cand vrei sa dai/iei imprumut?
Imprumuturi intre firme?
De ce sa introduc un alt obiect de activitate daca firma nu se ocupa de asa ceva? E vorba de un ajutor temporar reciproc, nu de obtinerea unui castig.
permisiunea legii 99 are drept premisa, in opinia mea, existenta in obiectul de activitate al p.j. respectiv, codul ref la imprumut.
nu conteaza, in opinia fiscului
(cel putin in Buc.) daca operatiunea este efectuata in mod repetat sau cu titlu ocazional; ea trebuie sa se afle in obiectul de activitate al pj respective;
este pe forum o discutie interesanta in aceste sens;
nu conteaza, in opinia fiscului

este pe forum o discutie interesanta in aceste sens;
nu plictisesti ildi
, dar discutia e lunga si are si texte de lege, nu o mai stiu pe toata;
cred ca in comarcial;
sunt doua subiecte, unul initiat de mine, parca;
ambele au generat discutii frumoase si constructive;
incearca cu optiunea de cautare, in toate subiectele, dupa cuvantul "comercial" si le vei gasi sigur;
sa-mi spui daca nu le gasesti!

cred ca in comarcial;
sunt doua subiecte, unul initiat de mine, parca;
ambele au generat discutii frumoase si constructive;
incearca cu optiunea de cautare, in toate subiectele, dupa cuvantul "comercial" si le vei gasi sigur;
sa-mi spui daca nu le gasesti!
Imprumuturi intre firme?
Ildi,am gasit in Comercial un subiect IMPRUMUT COMERCIAL!?,la pag.2.
Imprumuturi intre firme?
Tot la pag.2 este si subiectul: contract de imprumut persoana fizica-persoana juridica.Parerile sunt impartite.
Dar daca asociatii unei firme sunt, printre altii, si asociati ai celei de-a doua firme?Ce ziceti?
Dar daca asociatii unei firme sunt, printre altii, si asociati ai celei de-a doua firme?Ce ziceti?
Imprumuturi intre firme?
Da, ai inteles bine.Ce raspuns imi dai?
Despre problema imprumuturilor intre firme puteti citi pareri pro si contra si pe site-ul 100% contabilitate (conta.ro).
Despre problema imprumuturilor intre firme puteti citi pareri pro si contra si pe site-ul 100% contabilitate (conta.ro).