Consultarile cu alti avocati nu sunt consultatii juridice

Mai stie cineva ceva despre cineva cumva?
Post Reply
nicuvar

Post by nicuvar » 03 Nov 2005, 13:07

and wrote: eh, trebuie sa recunoastem ca juristii nu se numara printre cei mai curajosi oameni. de exemplu, nu se compara cu inginerii... :lol:
Or fi ei, inginerii, si frumosi si destepti si curajosi, iar daca devin si juristi ... suuupeerrrr.
Avem pe forum exemple, numai unul si/sau una ... Mie imi sunt foarte dragi. :kiss: :kiss: :kiss:

croc

Post by croc » 03 Nov 2005, 13:07

trebuie sa raspund, desi imi este greu sa definesc sensul iconitelor postate (de obicei colegii de forum imi inteleg aceste postari);

iconita verde este preferata mea din intreg tabloul si o folosesc ori de cate ori am ocazia;
cei plangaciosi exprima exact ce se vede;

le-am postat in legatura cu mesajul citat de fira, mesaj al carui continut imi este greu sa-l definesc si sa-l inteleg;
nu stiu cui apartine, insa mi se pare un amestec bulversant de ironie si seriozitate, ambele create insa pe o idee gresita si cu o exprimare pompoasa;
eu am vazut profesionisti ai dreptului (cativa :mrgreen: ), care insa nu aveau neaparat insusirile pe care le descrie atat de pompos mesajul respectiv;
mesajul respectiv m-a determinat sa rad ironic-verzui si apoi sa plang de mama focului si pe masura ce il recitesc sunt si mai bulversata.
imi suna ca un text din vechile manuale scolare, unde se ridicau in slavi .......tractoristii pe ogoare (de exemplu); totul este perfect, juristii astia sunt niste "supraoameni" (nu cred ca exista cuvantul, l-am inventat :mrgreen: ), bengosi cat cuprinde, fericiti nevoie mare si vor rasturna lumea;
mi se pare o oda a juristilor;
:lol:
parerea mea este ca juristii sunt oameni ca toti ceilalti, unii au altii nu au trasaturile descrise in mesajul cu pricina, unii si-au dorit sa fie juristi, altii au nimerit pur si simplu si gata, ce atata periaj;

postarea mea este cu siguranta incoerenta, dar asa sunt cand citesc mesajul cu pricina;
am simtit insa ca trebuie sa intervin si sa incerc sa explic, pentru ca nu e frumos sa las in sarcina colegilor de forum explicarea postarilor mele; :-P

and

Post by and » 03 Nov 2005, 13:26

da, si eu am prieteni ingineri-juristi. si sunt chiar foarte buni juristi!
de fapt, cred ca studiile tehnice reprezinta un avantaj, fiindca inginerii au mintea bine organizata. in plus, sunt in general oameni de lume, nu asa scortosi ca noi... (citeste "cum putem vedea adesea in lumea juridica")

in ce priveste "elogiile" aduse juristilor, imi mentin punctul de vedere ca juristii sunt speciali
de fapt, cred ca si ei insisi considera asa. nu mi-o luati in nume de rau, dar in viata mea nu am vazut jurist modest :lol:
am vazut insa juristi care aveau un comportament modest, ca o tehnica excelenta de a-ti imbunatati imaginea... :razz:

croc

Post by croc » 03 Nov 2005, 13:42

:lol: :lol: :lol:

facem pace?
:floare:

asta insa nu inseamna ca sunt de acord cu tine; :mrgreen:

norocel

Post by norocel » 03 Nov 2005, 13:51

and wrote:de fapt, cred ca si ei insisi considera asa. nu mi-o luati in nume de rau, dar in viata mea nu am vazut jurist modest :lol:
am vazut insa juristi care aveau un comportament modest, ca o tehnica excelenta de a-ti imbunatati imaginea... :razz:
Adica...uite cine-s eu in ochii mei! :-D :-D :-D

denominatus

Post by denominatus » 03 Nov 2005, 13:59

Ole!!! Andule :-D
Ce frumos ai fentat provocarea :-D ca la Ploiesti :-D
:)
Pai ia sa vedem cam cum s-ar putea interpreta ce zici tu:
Adevarul e ca juristul e cel mai bine ancorat in propriile sale interese, de aceea tren sa tina seama de modul de functionare a mecanismelor sociale, care de multe ori nu sunt socialmente dezirabile :grin:
Si mai departe, in aceeasi tonalitate:
Prin adaptabilitatea la modul de functionare a mecanismelor sociale se poate intelege o mare lejeritate si flexibilitae morala, abilitatea de a face compromisuri, etc. :) Problema este cat de ipocriti suntem si cat de mult avem puterea de a recunoaste. ;-)

Ref: intuitie vs exegeza -aproape q.e.d.
(dar am circumstante atenuante, nu sunt inca presedinte :-D :-D :-D )

ref avocati-ingineri, depinde pe cine cunosti :-D
(Sunt 2 vorbe poporale, amandoua valabile la vremea lor, in rem genera:
Fii baiat destept, ca e tara plina de ingineri.
Fii baiat destept, ca e tara plina de avocati.)

Bineinteles, specialia generalibus derogant ;-)

nicuvar

Post by nicuvar » 03 Nov 2005, 14:13

Norocel wrote:Adica...uite cine-s eu in ochii mei! :-D :-D :-D
Iti raspund eu: Ma inec in ochii tai (Lalalalalulei).
Denominatus wrote:Fii baiat destept, ca e tara plina de ingineri.
Fii baiat destept, ca e tara plina de avocati.)
Raspund: Fii destept, tara are nevoie de tine. S-a umplut Canada de romani destepti.

norocel

Post by norocel » 03 Nov 2005, 14:20

Eu, desi sunt jurist, cred ca juristii se adapteaza mai greu la situatiile noi si asta nu cred ca poate fi o calitate.

denominatus

Post by denominatus » 03 Nov 2005, 14:21

Corect nicuvar, acum daca vreau sa ma vad cu colegii de liceu tren sa plec in Canada.

Dracun m-a pus sa fac dreptul?
Nu puteam sa fac si eu TCM-ul ?
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Dan nici aici nu e prea rau,
l-as mania pe d-zo. ;-)

kko

Post by kko » 03 Nov 2005, 14:29

fira wrote:am citit si eu citeva articole pe site-ul ala, nu stiu ce sa zic, or fi serioase sau la misto. Cel putin asta m-a dat pe spate :

"Eu cred ca toti juristii au ceva special. Am avut ocazia sa cunosc personal mii de profesionisti ai dreptului si de candidati la aceasta demnitate. Barbati si femei, tineri si altii. Toti au ceva special, o trasatura a personalitatii lor care ii face sa se indrepte spre domeniul juridic. Ei sunt nativ foarte dotati pentru NU. Opozitia, fronda, aptitudinea si voluptatea de a lupta impotriva sistemului, revolta insidioasa si actiunea taioasa sunt elemente care n-am observat sa lipseasca din zestrea juristilor. Exista o forta in spatele ochilor lor care ii face sa mearga inainte cu indarjire, sa lupte pentru o cauza.

Dar juristii nu sunt niste oameni curajosi, in sensul ca nu dau semne de vitejie. Lupta lor este intelectuala si fina. Ea este o lupta cu un caracter eminamente social, care se bazeaza in mod esential pe cunoasterea regulilor de functionare a mecanismelor sociale."

Nu stiu ce sa cred...daca e scris la misto, atunci parc-ar avea ceva din stilul catavencilor. Daca e serios....e serioasa treaba frate :-(

Intocmai ca si fira simt ceva nelamurit in tonalitate. Este ca si cum cineva a facut o poza din satelit al unui grup de mii de juristi, adaugand ghirliande de flori si ingerasi - priviti ce inteligenti sunt ei. 8O Iar mai apoi,spre finalul articolului, se da transant solutia revizuiesc primesc dar sa nu se schimbe nimic ori sa nu se revizuiasca nimic dar sa se schimbe pe ici pe colo, in punctele esentiale. Cu alte cuvinte , dupa ce au fost bagati toti , in aceasi oala de intelepciune juridica romaneasca, autorul a ales cu polonicul numai ce a vrut el. Intre tabloul prezentat si cele concluzionate , exista o ciudata bresa. Nu era mai simplu sa se spuna clar si raspicat, unii sunt buni, altii sunt prosti ? Ca mie mi se pare vizibil si din avion. :mrgreen:

Cum argumentati dl. av? Scurt, concis si cuprinzator :mrgreen: Asa, ca la scoala

and

Post by and » 03 Nov 2005, 14:42

croc, floarea e din partea mea, fiindca am crezut ca este cazul, fiind un om dintre aceia care primeste flori

eu cu primitul florilor nu... eu dau flori, doamnelor si domnisoarelor
vreau sa spun ca atunci cand ofer o floare am reprezentarea ca ma adresez unei domnisoare, ca idee :mrgreen:

eu sunt nou pe forum, iar daca am gresit sa-mi fie cu iertare...

fira

Post by fira » 03 Nov 2005, 14:55

simplul fapt ca unii au alta opinie nu e motiv de cearta si cu atit mai putin nu inseamna ca cineva greseste
so, bine ai venit pe forum :)

croc

Post by croc » 03 Nov 2005, 14:57

care floare?
ca nu mi-ai dat nici una; :mrgreen:
noroc cu maxxim;

kko

Post by kko » 03 Nov 2005, 14:59

Yo cred ca la intrebarea mea, se documenteaza.... :mrgreen:

denominatus

Post by denominatus » 03 Nov 2005, 15:04

KKO, lasa mai omul sa rasufle, ca pana una alta a venit cu bune intentii si cu o idee noua.... sa-i aflam viziunea, poate e un castig pentru toti...
Nu mai fi asa acid, zau ca nu te recunosc de fo 2-3 zile...

And, lasa-l pe KKO, e baiat bun, dar cateodata e carcotash rau.. :)

Post Reply