motive de drept...

Discutii filosofice pe teme actuale.
tiribomfax

Post by tiribomfax » 28 Sep 2004, 08:52

In ce ma priveste, nu pot fi obiectiv. Am absolvit facultatea in anul 1997 iar ratiunea pentru care m-am inscris la drept a fost simpla: nu ma vedeam facand altceva decat asta. E o profesiune OK, dar iti ocupa foarte mult timp.Din programul de serviciu de 8 ore, teoretic, ai nevoie de citeva ore pentru a-ti pregati dosarele, de cateva ore pentru studiu si de ceva timp ca sa-ti ordonezi informatiile. E o activitate de creatie si se poate intampla sa nu fi totdeauna foarte inspirat.
E meseria care presupune timp de studiu, fara sa mai iau in calcul si timpul pe care il aloci ca sa coroborezi normele de drept in conflict.
Cu toate astea, e pasionanta si iti poate aduce satisfactii, in principal profesionale si mult mai tirziu materiale. Itns up to you!

laleli

de ce drept

Post by laleli » 28 Sep 2004, 13:19

de ce drept?

la mine a fost f simplu am vrut sa fiu un om care imparte dreptate pentru ca imi place sa lupt si sa castig atunci cand am dreptate!

ulterior in facultate s-a mai schimbat ceva, vroiam ceva si pe partea internationala, cam greu dar e bine sa te gandesti in perspectiva!

motivatia constanta si la inceput si acum cand am absolvit este ca mi-am dorit sa fiu judecator, nu procuror sau avocat

dar socoteala de acasa mai greu se nimereste cu ce-i la piata...

cam atat

decizie placuta si succese nebanuite! :P

Daro

De ce drept?

Post by Daro » 28 Sep 2004, 16:04

Inainte de a alege o astfel de facultate trebuie sa te cunosti foarte bine. Spun acestea deoarece mi-am dorit sa devin avocat si am avut o mare surpriza: nu mi se potriveste. Ce mi-a mai ramas? In plus ,mai depinde si de viata ta de familie;
daca esti fata ,este mult mai greu deoarece trebuie sa te imparti intre cariera si familie...si cine sa-si faca mai repede o cariera; el sau ea?
Depide ce vrei si din ce unghi privesti!

judge

Post by judge » 29 Sep 2004, 10:40

daca iti place facultatea o faci. e grea, e interesanta, iti da si satisfactii profesionale dar trebuie sa muncesti mult...poate prea mult...parca e mai simplu ca inginer, de exemplu.....

Post Reply