Legat de comercializare fructe in super market

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
sebi77

Post by sebi77 » 15 Aug 2005, 19:36

Ai dreptate insa gestionarul supermarketului s-ar putea trezi cu o lipsa in gestiune datorita "babutei inocente".

krisstina

Post by krisstina » 15 Aug 2005, 20:12

Eu pe babuta asta sa n-o prind la mine in magazin. Si sa nu-mi tina lectii de botanica.

Cutuma si bunul simt (adica commun sense, nu altceva) nu joaca nici un rol?

Asa, ma duc si eu si curat portocalele de coaja si scot samburii la piersici si sa ma apere fiul babutei, avocatul.

V-a zis Comisarul ca cititi prea mult. Prea mult S.F.

Comerciantii au rezolvat problema cu babuta: strugurii se vand ambalati si cantariti.

kko

Post by kko » 16 Aug 2005, 08:24

Krisstinutzo te-ai enervat cam tare pe babuta "mea". :grin: :grin:
Insa ai dreptate (mai putin cu concluziile exagerate- curatatul portocolaei si scosul samburilor la piersici) Cat despre SF, sa zicem ca speta prezentata se inscrie la categoria "De ce s-a sinucis piticul"

Exista in practica si cazuri din acestea, mai dubioase, in care este greu sa argumentezi temeiul legal al raspunderii pt o anumita fapta.

Deci si eu zic ca art.970 si art.980 din C.civ sunt aplicabile, in sensul ca obiceiul locului unde s-a incheiat contractul trebuie luat in considerare. Deci, daca toti oamenii cumpara ciorchini cu struguri, a desprinde boabele de pe ciorchini cu scopul de a le cumpara doar pe acestea, constituie o fapta ce contravine acestui obicei(indiferent de argumentele "botanice" invocate de babuta)In acest context, responsabilul de magazin este indreptatit sa-i faca scandal babutei si s-o puna sa plateasca si ciorchinii goi. De aceea, eu zic ca este vorba despre o raspundere contractuala ( contractul obligand si la urmarile ce echitatea, obiceiul sau legea da obligatiei dupa natura sa)

krisstina

Post by krisstina » 16 Aug 2005, 08:34

Vreau premiu.

kko

Post by kko » 16 Aug 2005, 08:38

Niste struguri !? Pe ciorchini ? .... :grin: :grin: :grin:

nicuvar

Post by nicuvar » 16 Aug 2005, 13:48

Poate o vrea pe babuta. :-D :-D :-D

Post Reply