Cine-mi spune?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
croc

Post by croc » 28 Jul 2005, 08:48

mai mai mai;
nu poate omun sa fie in pana de internet acasa, ca voi apareti; :mrgreen:

scrisoarea era conditionata, intr-adevar;ce am furat? :roll:
nu va spun! :-P

dinubocos

Post by dinubocos » 28 Jul 2005, 09:22

KKO a prezentat foarte exact regimul scrisorii de garantie bancara.
Ce parere aveti voi? Merg pe contestatie la executare sau merg pe actiunea propusa de KKO?

kko

Post by kko » 28 Jul 2005, 12:18

Pai eu "vad" cam 3 variante:
1) Daca ai timbrat contestatia si nu esti la primul termen de judecata, ar fi pacat sa renunti la ea. S-ar putea ca judecatorul/adversarul sa nu sesizeze "fenomenul"si, cine stie, sa ti se admita&... (desi ma indoiesc) Ar fi totusi bine sa-l inviti la conciliere pe beneficiar, ca sa nu pierzi un timp pretios (dar daca faci acum invitatia, adversarului ii dai idei - de ce oare l-ai invitat?)
2) Daca nu ai timbrat contestatia, las-o asa. O sa ti se anuleze. Faci urgent , invitatia la conciliere iar apoi actiune de drept comun.
3) Daca ai timbrat contestatia si pana la primul termen de judecata mai ai suficient timp, fa-le urgent o invitatie la conciliere (insa te inviti tu la ei) . Le scrii ceva de genul " Prezenta constituie invitatie la conciliere conf. art. 720^1C.pr.civ, in care scop ne vom prezenta, prin delegat cu imputernicire la sediul dvs., in termen de max 15 zile de la data prezentei, adica pana la data de&...&.... Orele&.....in scopul concilierii asupra pretentiilor noastre comunicate mai sus" Si te vei duce zilnic pe capul lor, poate ii "pacalesti" sa faceti un pv de conciliere(chiar si inainte de cele 15 zile) . Apoi, la primul termen de judecata, vei modifica cererea introductiva , din contestatie la executare in actiune de drept comun cu pretentiile enuntate (anexand pv. de conciliere, desigur, sau orice alt act "emanat" de la adversar privind pozitia lor fata de invitatie).Care ar putea sa fie textul legal cu care sa fii "contrat" de adversarul/judecatorul nedumerit de "tupeul" tau?...Uneori este interesant sa te rasucesti, ca si pisica in cadere, si sa ai "tupeu". Ce pierzi daca incerci?

Sa nu spui ca nu te-am ajutat&.....

:twisted: :evil: :twisted: :evil:

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2005, 13:14

KKO are dreptate, mergi pe varianta propusa de el.

norocel

Post by norocel » 28 Jul 2005, 13:25

croc wrote:mai mai mai;
nu poate omun sa fie in pana de internet acasa, ca voi apareti; :mrgreen:

scrisoarea era conditionata, intr-adevar;ce am furat? :roll:
nu va spun! :-P
Te-am intrebat de frica sa n-o fur si eu ca tine! :oops:

kko

Post by kko » 28 Jul 2005, 13:37

Nu e mai bine sa va furati intre voi doi, executand in acelasi timp si garantia...? :oops:

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2005, 13:42

Juristii nu fura.... pentru ca, cunosc legile penale.
Juristii doar ......."completeaza" lipsurile

norocel

Post by norocel » 28 Jul 2005, 13:59

Kinga are dreptate... ! :grin:

dinubocos

Post by dinubocos » 28 Jul 2005, 15:12

Asta-i ca in armata: nu se fura ci se completeaza.

KKO mai ajutat foarte mult. Raman dator. Multam fain.
Pana una alta preluand initiativa lui Norocel te cinstesc cu o cafea virtuala. :cafea:

Post Reply