art.195 privind VIOLAREA SECRETULUI CORESPONDENTEI

Discutii privind Dreptul Penal
inconnu

Post by inconnu » 25 Jul 2005, 10:12

Stiu ce implica o aplicatie de networking. Ce-are a face legea cu mijlocele tehnice de realizare? E evident ca fiecare e-mail contine o adresa IP a emitentului, daca e reala sau nu asta e o alta discutie. Ce ziceam e ca nu sunt sigur ca ai si dreptul s-o prelevezi&... In orice caz, in legea informaticii scrie clar cine are dreptul sa preleveze informatia, la cererea cui, si mai ales in ce fel trebuie stocata ca sa fie utilizabila de proba!

Mai am niste dubii si cu ce constituie date personale in Romania. Pe site-ul ministerului telecomunicatiilor , la -- legislatie in vigoare -- am gasit cate 2-3 legi publicate pe subiectul asta in fiecare an &... si m-a cam pierdut&...

Primele procese pentru incalcarea drepturilor de autor, in care au fost implicate programele peer-to-peer, au fost pierdute de asociatiile reprezentantilor caselor de discuri exact pentru faptul ca au prelevat ele insele IP-ul utilisatorului de pe ecran, calcand astfel nu stiu ce lege de protectie a datelor personale. Faptul ca tehnic poti sa-l vezi nu inseamna ca ai si dreptul. Acum, batalia se deruleaza asa: sunt firme speciale, abilitate de catre stat cu dreptul de a urmari IP-uri, in scopul protectie drepturilor de autor; in fapt ele nu monitorizeaza traficul, mai degraba intind curse. Si condamnarea nu se face pe baza de IP. IP-ul foloseste doar pentru obtinerea unui mandat de perchezitie, si cu mandatul ala vine politia si-ti cauta acasa cd-urile inregistrate cu ce-ai downloadat ilegal&... Cauta pe google procese peer-to-peer s-ai sa vezi

In legislatia UE providerul internet NU are dreptul sa stocheze IP-urile utilizatorilor, decat la cererea judecatorului, din acelasi motiv de date personale.

fira

Post by fira » 25 Jul 2005, 15:33

offtopic:
ca tot ai atins subiectul p2p, imi creste inima cu fiecare proces pierdut de riaa, mpaa si alte sopirle d-astea :)
ca sa parafrazez un slogan mai vechi : home taping is killing the music industry...and itns fun

happy p2ping :)

marlen77

Post by marlen77 » 25 Jul 2005, 18:14

fira wrote:In concluzie, marlen77, in loc sa aglomerezi inutil rolul instantelor, mai bine schimba-ti parola.
:grin: VA MULTUMESC TUTUROR !!! :kiss:

Post Reply