Mascatii

Discutii filosofice pe teme actuale.
gavril

Post by gavril » 02 Jul 2005, 23:45

nu exista termen de comparatie intre mineri si politisti ..
Politistii sunt reprezentatii statului, autoritatii de stat .. Minerii pe cine reprezentau ? Politistii actioneaza legal .. bla bla bla bla .. minerii ....
E gresita comparatia ta ... mai mediteaza .. si mai vorbim ..

mariusms

Post by mariusms » 03 Jul 2005, 00:30

Si unii si atii sunt oameni. Regulile (a se citi legile) sunt aceleasi pentru toata lumea. Nu poti sa iei un om de pe strada asa pur si simplu. Numai in cazuri determinate de lege (flagrant, indicii temeinice ca s-a savarsit o infractiue).

gavril

Post by gavril » 03 Jul 2005, 00:36

pai da .. NUmai persoanele care reprezinta legea pot face asta ..in cazurile prevazute de lege .. Deci ai ajuns la vorba mea .. :grin:

mariusms

Post by mariusms » 03 Jul 2005, 00:45

Nu am ajuns deloc la vorba ta. Tu ai ajuns la vorba mea si ma bucura faptul ca ai luat-o pe drumul cel bun. :lol:
Te citez:

"si de unde ai vrea sa te cunoasca acel politist? hmm ? se ia si el dupa aparente .. dar are si o vasta experienta cu oamenii .. Incearca sa-i intelegi si pe ei .. Daca arati ca un vagabond , te vor trata ca pe unul ! Daca arati ca o prostituata .. te vor trata ca atare ! Dupa ce lamuresti lucrurile cu ei .. probabil isi vor revizui atitudinea !"

Eu am zis ca ceea ce ai spus tu aici este modul de gandire al minerilor care au venit in vizita in capitala, eventual sa planteze floricele.

gavril

Post by gavril » 03 Jul 2005, 00:55

:-D :-D :-D

pai daca tie, ca politist, ti se pare ca o femeie de pe strada (noaptea) e prostituata nu o opresti si o iei la intrebari .. ?? deci te ghidezi, ca politist, dupa aparente .. (aceste aparente constituind motive temeince). intreaba daca cunosti pe cineva despre Tactica jandarmeriei.. si cum "racoleaza" ei lumea pe strada .. si ai sa vezi .. ca se ia dupa aparente ..

cine la vorba cui a ajuns ?

mariusms

Post by mariusms » 03 Jul 2005, 01:22

Nu sunt politist, mai. Una e sa ceri un act de identitate la verificat si alta este sa il ridici din discoteca sau de aiurea. Dar hai sa ne oprim aici ca sa nu-i mai plictisim pe domnii Wittmann cum ca iar monopolizam noi forumul cu copilarii (am zis la plural, pentru ca ei vorbesc la persoana I plural :| ).

gavril

Post by gavril » 03 Jul 2005, 02:57

da .. e mai bine sa ne oprim aici ..

norocel

Post by norocel » 03 Jul 2005, 07:36

Atata timp cat politistul respecta limitele puterilor ce i-au fost conferite prin lege, totul este OK, noi il respectam si ne bucuram ca isi face treaba.
Cand trece de limitele astea insa, trebuie sanctionat mai rau decat minerii, pentru ca i s-a acordat totusi o putere prin care poate face mult rau si nimeni nu trebuie sa tolereze excesele din partea celor carora le-a incredintat puterea.
Parerea mea! :grin:

constable

Post by constable » 03 Jul 2005, 08:59

Vorbeam de mascati.
Si mai cred ca acestia intervin atunci cand nu trebuie si stau in banca lor cand este mai multa nevoie de ei.
Spre exemplu aseara la emisiunea "Politia in actiune" de pe Prima Tv. am vazut un parinte lovit de fiul lui (i-a rupt si doi dinti din partea din fata - art. 182 c.p. infractiune flagranta) pentru ca nu i-a dat bani de droguri. A fost prins si agresorul (vizibil sub influenta unor substante interzise) si dupa ce a discutat cu politistii ca si cum ar fi facut armata impreuna s-a incheiat totul printr-o amenda pe care chiar si politistii au acceptat ca nu va fi platita.
In aceeasi emisiune cel putin 3 persoane au dat spectacol in plina strada aratand organului organele... (cine a vazut stie!)...
Aici era nevoie de acei mascati de interventie si nu la tribunal sau prin nu stiu care baruri.
Politia romana nici nu-si da seama ce rau isi face singura prin acceptarea unor astfel de emisiuni. Telespectatorul intelege ca in Romania poti sa faci orice, de la consumul de droguri si pana la aratatul organului in public, fara sa pati ceva (eventual o simpla amenda pe care chiar politistii te instiga sa nu o platesti).

wittmann

Post by wittmann » 23 Jul 2005, 22:08

Zilele acestea am urmarit permanent CNN, BBC si Euronews (in legatura cu atentatele de la Londra). Nu am vazut picior de "mascat", "cagulat", etc. In ciuda situatiei, politia britanica, renumita pentru tactul si politetea ei, a reusit sa tina situatia sub control fara sa aduca la fata locului zeci de haidamaci cu casti, masti, etc., asa cum se intampla la noi cand vreun borfas de doi lei face un pic de scandal. Singurele "trupe speciale" pe care le-am vazut au fost niste tipi bine facuti, imbracati cu uniforma obisnuita a politistului britanic si avand in plus doar o vesta antiglont si un pistol mitraliera.

Acest lucru imi aduce aminte de un banc:
"Un roman de-al nostru emigreaza in Marea Britanie. La Londra, in City, din obisnuinta, trage o scuipatura zdravana din adancul plamanilor. Din cauza vantului, "flegma verde" aterizeaza pe uniforma impecabila a unui politist. Acesta, cu un calm absolut, il avertizeaza:
- Aveti noroc, Sir. Daca ati fi scuipat pe jos, va amendam cu 20 de lire!"

constable

Post by constable » 24 Jul 2005, 17:34

Subscriu Image si semnez.

Crtistina

Post by Crtistina » 24 Jul 2005, 18:37

Subscriu cu o mentiune... :grin:

Si-au pastrat calmul si nu au dat pistoale politiei obisnuite, in schimb au reusit sa impuste de 5 ori, mortal, un suspect.
Totul bine si frumos, poate era justificat, dar nici pana la aceasta ora nu au dat lamuriri cu privire la acea persoana. Ma face sa cred...ca cine stie...poate n-au impuscat pe cine trebuia....? :roll:

Evident, in tot timpul asta m-am gandit cum ar fi reactionat mascatii nostrii si de fapt fortele de ordine in general, daca asa ceva se petrecea la noi.

constable

Post by constable » 24 Jul 2005, 19:59

Este o stare de tensiune la Londra. Sigur ca nici eu nu gasesc o justificare dar daca asa ceva se intampla la noi .......

nicuvar

Post by nicuvar » 24 Jul 2005, 20:06

Sa nu mi-o luati in nume de rau. Dar dintre calmul englez si mascatul nostru,
prefer calmul nostru. Fara atentate.

kko

Post by kko » 24 Jul 2005, 21:03

Eu credeam ca mascatii de prin Tribunale si alte zone de actiune, sunt un fel de Ninja... :grin:

Calea NINJA este de a indura, supravietui si de a invinge tot ce il poate invinge. Dincolo de a se limita la simple tehnici de lovire, cu mult mai profund decit stiinta de a insela adversarul, NINJUTSU este calea ce ne permite satisfacerea tuturor nevoilor, facind din aceasta lume cel mai minunat loc in care sa traim.
Arta NINJA este arta de a INVINGE ."

Toshitsugu Takamatsu
33lea Maestru al Togakure Ryu Ninjutsu.

Post Reply