Cred ca te referi la situatia in care, introducerea cererii in anulare suspenda sau nu executarea? Si asta pentru ca in momentul admiterii cererii in anulare instanta pronunta o hotarare irevocabila care poate fi pusa in executare fara nici un fel de probleme.adi_avo wrote:cererea in anulare, admisa, este suspensiva de executare silita?Argumentati
Insa pana la solutionarea cererii in anulare?
Intrucat OG 5/2001 prin art. 9 (1) prevede numai ca ordonanta de admitere in tot sau in parte, impotriva careia nu a fost introdusa cerere in anulare, este irevocabila, cred ca pentru a determina caracterul executoriu al ordonantei ar trebui procedat la calificarea procedurii somatiei: contencioasa sau necontencioasa?
Stiu ca doctrina a subliniat ca procedura de emitere a ordonantei este una necontencioasa, iar cea de solutionare a cererii in anulare, una contencioasa.
Mergand pe acest rationament, rezulta ca ordonanta are regimul juridic al incheierii de admitere din procedura necontencioasa si este executorie, iar suspendarea executarii ar putea fi ceruta in cadrul cererii in anulare.
Astept si alte opinii!