evaziune fiscala?
Re: evaziune fiscala
[quote="marika"]deci noi facem prezenta zilnic pe o foaie speciala cu rubrica de: nume, ora venirii, ora plecarii, numarul total de ore lucrate si ce am lucrat in ziua respectiva, foaie pe care o semneaza si o stampileaza directorul de departament al unei banci cu care lucram asta il facem in doua exemplare unul pentru banca si al doilea merge la sediul firmei noastre saptamanal. pe baza acestor foi se efectueaza plata salariului. la numarul total de ore lucrate intr-o zi apar cate 9 ore. noi suntem platiti numai pentru 8 ore in cim programul este de 8 ore. in luna decembrie ei (firma la care lucrez) fac o alta prezenta pe tot anul in care cele 9 ore lucrate se transforma in 8 asa cum este in contract si in regulamentul intern
nimeni nu va face un control incrucisat ca sa constate neconcordanta
banca ne plateste pentru 9 ore lucrate zilnic, deci?[/quote]
sa inteleg ca va falsifica si semnaturile ?
banca ne plateste pentru 9 ore lucrate zilnic, deci?[/quote]
Re: evaziune fiscala
intelegi bine ne falsifica toate semnaturile si in cim si in aditionale si in foaia de prezenta si tabelul cu tichetele de masa etcmihai_ielciu wrote:marika wrote:deci noi facem prezenta zilnic pe o foaie speciala cu rubrica de: nume, ora venirii, ora plecarii, numarul total de ore lucrate si ce am lucrat in ziua respectiva, foaie pe care o semneaza si o stampileaza directorul de departament al unei banci cu care lucram asta il facem in doua exemplare unul pentru banca si al doilea merge la sediul firmei noastre saptamanal. pe baza acestor foi se efectueaza plata salariului. la numarul total de ore lucrate intr-o zi apar cate 9 ore. noi suntem platiti numai pentru 8 ore in cim programul este de 8 ore. in luna decembrie ei (firma la care lucrez) fac o alta prezenta pe tot anul in care cele 9 ore lucrate se transforma in 8 asa cum este in contract si in regulamentul intern
banca ne plateste pentru 9 ore lucrate zilnic, deci?
da, eu am multe dovezi si sunt palpabileramonya wrote:Pentru falsuri si nedreptati ai nevoie de dovezi! Tu le ai? Si eu am lucrat inainte la doua firme unde programul era de opt ore dar " trebuia" sa stai mai mult de noua ore. Daca plecai, te suna directoarea si te chema la lucru pe motiv sa a aparut ceva urgent ce trebuie rezolvat!
Marika, voi aveti acolo probleme pe care le puteti rezolva doar in 2 moduri: pasnic sau razboi. Ambele au doua subvariante:
1.a. va uniti, constituiti un sindicat sau macar o miscare de presiune si mergeti la negocieri cu conducerea. Este cea mai frecventa forma de obtinere a unor doleante.
Din pacate, si la voi ca peste tot oamenii sunt tematori si neinformati deci derutati si neorganizati.
1.b. inghititi porcariile pe care vi le fac si mergeti in continuare asa, pana cand va gasiti un loc de munca mai bun.
2.a. o "anonima" la Inspectia Muncii si Garda Financiara. Asta nu va va rezolva voua insa problemele, ci ii va face pe directori sa fie mai atenti pe viitor la modul in care-si acopera urmele magariilor.
2.b. un proces veritabil, va angajati un avocat specializat pe dreptul muncii si penal, dupa care ii puteti strange cu usa pe patroni. Este foarte posibil insa ca si ei, in raspuns, dupa ce vor pierde sa faca tot posibilul sa va faca zile fripte pentru a va determina sa plecati. Insa, daca spui ca va falsifica semnaturile, ma indoiesc ca au pe cineva atat de specializat sa va imite semnaturile fara gres, o expertiza a scrisului va releva imediat falsul iar vina va cadea fulgerator pe capul angajatorului. In principiu, in situatiile astea se pleaca de la locul de munca (cu niste banuti in buzunar), nu prea mai e cale de mijloc.
Deci, inainte de a cere un sfat juridic, gandeste-te strategic la ce vreti sa faceti voi acolo.
Adi S.
PS: mai exista o varianta, aplicabila insa in firmele care pun mare pret pe management si corectitudine, cel putin la nivelul superior. Sa faceti o scrisoare catre conducerea suprema a bancii (director general, presedinte) bine documentata, semnata de cat mai multi angajati si in care sa prezentati "pericolele" la care se expune compania prin managementul defectuos pe care-l asigura "nesuferita". S-ar putea ca individa sa zboare de acolo mult mai repede decat va asteptati, dar repet - este valabila numai daca exista un management ADEVARAT in banca (iar individa nu este amanta presedintelui). N-ai spus ce banca este, dar daca este vorba de BCR sau BRD stiu ca aia sunt foarte "incordati" pe evaluare de performante si vor indeparta din conducere acea directoare. Cu cat semnati mai multi scrisoarea, cu atat le va fi mai greu sa impuna masuri de coercitie, doar n-o sa concedieze tot personalul unei sucursale.
1.a. va uniti, constituiti un sindicat sau macar o miscare de presiune si mergeti la negocieri cu conducerea. Este cea mai frecventa forma de obtinere a unor doleante.
Din pacate, si la voi ca peste tot oamenii sunt tematori si neinformati deci derutati si neorganizati.
1.b. inghititi porcariile pe care vi le fac si mergeti in continuare asa, pana cand va gasiti un loc de munca mai bun.
2.a. o "anonima" la Inspectia Muncii si Garda Financiara. Asta nu va va rezolva voua insa problemele, ci ii va face pe directori sa fie mai atenti pe viitor la modul in care-si acopera urmele magariilor.
2.b. un proces veritabil, va angajati un avocat specializat pe dreptul muncii si penal, dupa care ii puteti strange cu usa pe patroni. Este foarte posibil insa ca si ei, in raspuns, dupa ce vor pierde sa faca tot posibilul sa va faca zile fripte pentru a va determina sa plecati. Insa, daca spui ca va falsifica semnaturile, ma indoiesc ca au pe cineva atat de specializat sa va imite semnaturile fara gres, o expertiza a scrisului va releva imediat falsul iar vina va cadea fulgerator pe capul angajatorului. In principiu, in situatiile astea se pleaca de la locul de munca (cu niste banuti in buzunar), nu prea mai e cale de mijloc.
Deci, inainte de a cere un sfat juridic, gandeste-te strategic la ce vreti sa faceti voi acolo.
Adi S.
PS: mai exista o varianta, aplicabila insa in firmele care pun mare pret pe management si corectitudine, cel putin la nivelul superior. Sa faceti o scrisoare catre conducerea suprema a bancii (director general, presedinte) bine documentata, semnata de cat mai multi angajati si in care sa prezentati "pericolele" la care se expune compania prin managementul defectuos pe care-l asigura "nesuferita". S-ar putea ca individa sa zboare de acolo mult mai repede decat va asteptati, dar repet - este valabila numai daca exista un management ADEVARAT in banca (iar individa nu este amanta presedintelui). N-ai spus ce banca este, dar daca este vorba de BCR sau BRD stiu ca aia sunt foarte "incordati" pe evaluare de performante si vor indeparta din conducere acea directoare. Cu cat semnati mai multi scrisoarea, cu atat le va fi mai greu sa impuna masuri de coercitie, doar n-o sa concedieze tot personalul unei sucursale.
eu lucrez tot in aceleasi conditii de care vorbea si marika. consilierul juridic trebuie sa apere interesele angajatorului, insa se pierde din vedere faptul ca e in aceeasi situatie cu ceilalti angajati. iar daca trebuie sa stea peste program prea multe nu poti sa faci. eu, spre exemplu, lucrez sambata, nu sunt pontata, nu sunt platita iar daca vreau o sambata libera trebuie sa imi iau o jumate de zi de concediu. nu e legal, ziua aceea de sambata se scade din concediul dintr-o zi lucratoare, dar nu prea am ce face.
iar chestia cu "daca nu faci asa, poti sa-ti dai demisia" este adevarata. in firma noastra contabila si-a luat concediu de odihna, aprobat, (cu motivul ca avea examenul de licenta) iar cand s-a intors la lucru a gasit in locul ei o alta contabila. :( dupa trei zile, in care sefii au ingorat-o, si-a scris demisia.
asa ca......
iar chestia cu "daca nu faci asa, poti sa-ti dai demisia" este adevarata. in firma noastra contabila si-a luat concediu de odihna, aprobat, (cu motivul ca avea examenul de licenta) iar cand s-a intors la lucru a gasit in locul ei o alta contabila. :( dupa trei zile, in care sefii au ingorat-o, si-a scris demisia.
asa ca......
iti multumesc mult pentru sfaturi, dar asa cum spuneai (cu toate ca suntem peste 100 de salariati sunt singura), restul se temde represalii si tac. semnaturile sunt vizibil falseb_42_jim wrote:Marika, voi aveti acolo probleme pe care le puteti rezolva doar in 2 moduri: pasnic sau razboi. Ambele au doua subvariante:
Adi S.
imi spui ca pot pleca din firma cu miste bani? un avocat mi-a spus ca nu pot cere daune, pentru ca instanta nu acorda asa ceva si ca nu am fost prejudiciata cu nimic deci nu vad cum as putea