SPETA
Salariatul este debitorul primului angajator ptr. sumele primite cu titltu de indemniz. concediu de odihna, proportional cu perioada pt. care nu mai era indreptatit. Sumele datorate urmeaza a fi retinute din salariu de catre noul angajator.
Temei legal:
-272 (1)c.m. "salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie"
-274(1)c.m."...retinerile se fac de catre noul angajator..."
Temei legal:
-272 (1)c.m. "salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie"
-274(1)c.m."...retinerile se fac de catre noul angajator..."
Cred ca in virtutea principiului libertatii contractuale, cel de-al doilea angajator poate conveni cu salariatul orice durata a concediului de odihna. Problema care se ridica este daca va putea solicita primul angajator restituirea unei parti din indemnizatia de concediu daca a dispus concedierea salariatului din motive care nu tin de persoana acestuia?
Sa zicem ca salariatul a luat la inceputul anului concediu de odihna pentru tot anul si apoi, pleaca de la mine la alt angajator, unde are dreptul la concediu proportional cu timpul ramas din anul respectiv.liviu70 wrote:sa zicem ca exista, i se face lichidarea si in nici un caz nu procedam ca Norocel . contravine Codului Muncii. mai vorbim!
Eu angajator, dau in judecata salariatul pentru a-mi restitui suma de bani reprezentand indemnizatia de concediu si prima de vacanta platita pentru perioada de concediu aferenta lunilor in care nu a mai fost angajatul meu, si pentru care i-am facut o plata nedatorata.
Ce articol din Codul muncii vei invoca tu daca ai fi avocatul salariatului, pentru a cere respingerea cererii mele?