Despre consultatii gratuite, juristi gratuiti si altele
fara subiect..
Cel putin interesante majoritatea raspunsurilor , la problema " daca este sau nu normal si onest sa se perceapa taxa pentru orice discutie cu un avocat sau consilier juridic. Eu cred , fara sa contrazic pe nici un "antevorbitor", ca sa intrat prea mult in subiect si nu sa inteles esenta prolemei ridicata de acel economist care a incriminat nu faptul ca 5 min de consultatie se platesc , ci faptul ca se platesc degeaba ! Ce nu intelege inca romanul e ca trebuie sa ceri" numai in cazul in care ai facut un serviciu cuiva , indiferent daca a durat 24 ore sau 30 secunde. Nu trebuie sa ceri bani pe cei 5 ani de facultate pe care iai facut , si nici pe muntii de manuale pe care leai citit : daca in 5 sau 10 min de discutie cu gospodarul nu ai facut decat sani explici ca o hotarare data de prima instanta nu e suficient sa mute gardul vecinului , consider ca e injust si nefiresc sa percepi taxa ca avocat, indiferent daca acasa nu mai ai decat 100 mii de paine , nu e problema acelui om ca nu esti cel mai procopsit avocat din oras!
si inca ceva ..
nu e vorba aici doar de avocati ci de orice prestator de servicii
E o diferenta uriasa intre a ajuta un om indicanduni un for , o adresa sau o cale , si a face acelui om un serviciu juridic . Cred ca asta lna deranjat pe initiatorul acestei discutii ! Sunt avocati sau juristi care taxeaza la secunda , indiferend daca fac sau nu un serviciu clientului . Nu ca ar fi ceva in neregula cu acest tip de taxare , numai ca ea se foloseste de regula in parcarile cu plata nu la cabinete cu specific juridic. In definitiv , castig de cauza va avea tot cel onest care va respecta clientul , nu cel pus pe capatuiala , caci slava domnului concurenta este si se va mai face.
nu e vorba aici doar de avocati ci de orice prestator de servicii
E o diferenta uriasa intre a ajuta un om indicanduni un for , o adresa sau o cale , si a face acelui om un serviciu juridic . Cred ca asta lna deranjat pe initiatorul acestei discutii ! Sunt avocati sau juristi care taxeaza la secunda , indiferend daca fac sau nu un serviciu clientului . Nu ca ar fi ceva in neregula cu acest tip de taxare , numai ca ea se foloseste de regula in parcarile cu plata nu la cabinete cu specific juridic. In definitiv , castig de cauza va avea tot cel onest care va respecta clientul , nu cel pus pe capatuiala , caci slava domnului concurenta este si se va mai face.
Re: fara subiect..
Recomandarea mea: daca nu te-ai grabit si ai tastat gresit, invata gramatica !student_com wrote:Eu cred , fara sa contrazic pe nici un "antevorbitor", ca sa intrat prea mult in subiect si nu sa inteles esenta prolemei ridicata de acel economist care
Catre studentul....com
Dupa ce copilul ( bebelus) scapa de pampers mai are o perioada ( uneori mai lunga, alteori mai scurta) in care depinde de cei ce-l ingrijesc. Cand ajunge la majorat, are pretentia ca stie mai bine decat babalacii ceeea ce i se potriveste. Dupa aceea, lupta sa demonstreze ca are dreptate si, incetul cu incetul, invata ca stiinta trece si prin stomac. Iar cand devine cu adevarat matur si independent , cu responsabilitati familiale ( avand proprii bebelusi cu pempersurile aferente) va fi nevot sa gandeasca mercantil: nimic din ceea ce a invatat pana atunci( ori doar atat cat trebuie) nu se merita a fi oferit pe gratis.
Dupa ce copilul ( bebelus) scapa de pampers mai are o perioada ( uneori mai lunga, alteori mai scurta) in care depinde de cei ce-l ingrijesc. Cand ajunge la majorat, are pretentia ca stie mai bine decat babalacii ceeea ce i se potriveste. Dupa aceea, lupta sa demonstreze ca are dreptate si, incetul cu incetul, invata ca stiinta trece si prin stomac. Iar cand devine cu adevarat matur si independent , cu responsabilitati familiale ( avand proprii bebelusi cu pempersurile aferente) va fi nevot sa gandeasca mercantil: nimic din ceea ce a invatat pana atunci( ori doar atat cat trebuie) nu se merita a fi oferit pe gratis.
...si intelege in sfarsit ce ridicol era la 25 de ani cand credea ca are cunostinte atat de valoroase de oferit celorlalti incat...le-a tinut, le-a tinut asteptant... pana cand vazand cat este ne neinteles, a trebuit sa opteze ...pana la urma pentru a fi "palmas" pentru ca nimeni nu-i putea oferi pretul cerut..
Si acum isi invata copii sa tina la pret pentru ca altfel ar trebui sa se recunoasca un ratat si ...nu poate

Si acum isi invata copii sa tina la pret pentru ca altfel ar trebui sa se recunoasca un ratat si ...nu poate