Despre consultatii gratuite, juristi gratuiti si altele

Discutii filosofice pe teme actuale.
norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 14:57

Problema este ca unii isi inchipuie ca le cumpara cineva cunstintele pe care nu au dovedit ca le au!

gemeni72

Post by gemeni72 » 26 Mar 2005, 15:04

Nu ai vazut sa vinzi iluzii unor adevarati creduli?
:floare: :floare: :floare:

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 15:11

Nu vinzi atat cat sa poti trai decent!

adviser45

Post by adviser45 » 26 Mar 2005, 15:37

Norocel wrote:Cine are de unde da si pe gratis iar ceilalti care nu prea au ce vinde "tin la pret"! :-D :-D :-D
Pe cat se poate de real!!!

student_com

fara subiect..

Post by student_com » 26 Mar 2005, 16:46

Cel putin interesante majoritatea raspunsurilor , la problema " daca este sau nu normal si onest sa se perceapa taxa pentru orice discutie cu un avocat sau consilier juridic. Eu cred , fara sa contrazic pe nici un "antevorbitor", ca sa intrat prea mult in subiect si nu sa inteles esenta prolemei ridicata de acel economist care a incriminat nu faptul ca 5 min de consultatie se platesc , ci faptul ca se platesc degeaba ! Ce nu intelege inca romanul e ca trebuie sa ceri" numai in cazul in care ai facut un serviciu cuiva , indiferent daca a durat 24 ore sau 30 secunde. Nu trebuie sa ceri bani pe cei 5 ani de facultate pe care iai facut , si nici pe muntii de manuale pe care leai citit : daca in 5 sau 10 min de discutie cu gospodarul nu ai facut decat sani explici ca o hotarare data de prima instanta nu e suficient sa mute gardul vecinului , consider ca e injust si nefiresc sa percepi taxa ca avocat, indiferent daca acasa nu mai ai decat 100 mii de paine , nu e problema acelui om ca nu esti cel mai procopsit avocat din oras!

student_com

Post by student_com » 26 Mar 2005, 17:08

si inca ceva ..
nu e vorba aici doar de avocati ci de orice prestator de servicii
E o diferenta uriasa intre a ajuta un om indicanduni un for , o adresa sau o cale , si a face acelui om un serviciu juridic . Cred ca asta lna deranjat pe initiatorul acestei discutii ! Sunt avocati sau juristi care taxeaza la secunda , indiferend daca fac sau nu un serviciu clientului . Nu ca ar fi ceva in neregula cu acest tip de taxare , numai ca ea se foloseste de regula in parcarile cu plata nu la cabinete cu specific juridic. In definitiv , castig de cauza va avea tot cel onest care va respecta clientul , nu cel pus pe capatuiala , caci slava domnului concurenta este si se va mai face.

norocel

Re: fara subiect..

Post by norocel » 26 Mar 2005, 17:17

student_com wrote:Eu cred , fara sa contrazic pe nici un "antevorbitor", ca sa intrat prea mult in subiect si nu sa inteles esenta prolemei ridicata de acel economist care
Recomandarea mea: daca nu te-ai grabit si ai tastat gresit, invata gramatica !

gemeni72

Post by gemeni72 » 26 Mar 2005, 17:20

Eram sigura si asteptam opinia ta. Eu nu am avut curaj "sa zic"!!!!
Felicitari pentru spiritul de obsevatie!!!!!
Cel putin invatam cu totii!!!!!
Inca o data felicitari !!!!!!!! :-D

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 17:25

Multumesc ca mi-ai remarcat "subtilitatea"!
Sa stiti ca nu pun iconite pentru ca am o problema cu calculatorul!

gemeni72

Post by gemeni72 » 26 Mar 2005, 17:53

Asteptam feed back de la student_com!!!!!!!!!

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 17:57

Ar fi frumos din partea lui sa recunoasca ca a gresit. Ar insemna ca se pune pe invatat.

buba

Post by buba » 26 Mar 2005, 17:57

Catre studentul....com

Dupa ce copilul ( bebelus) scapa de pampers mai are o perioada ( uneori mai lunga, alteori mai scurta) in care depinde de cei ce-l ingrijesc. Cand ajunge la majorat, are pretentia ca stie mai bine decat babalacii ceeea ce i se potriveste. Dupa aceea, lupta sa demonstreze ca are dreptate si, incetul cu incetul, invata ca stiinta trece si prin stomac. Iar cand devine cu adevarat matur si independent , cu responsabilitati familiale ( avand proprii bebelusi cu pempersurile aferente) va fi nevot sa gandeasca mercantil: nimic din ceea ce a invatat pana atunci( ori doar atat cat trebuie) nu se merita a fi oferit pe gratis.

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 18:12

...si intelege in sfarsit ce ridicol era la 25 de ani cand credea ca are cunostinte atat de valoroase de oferit celorlalti incat...le-a tinut, le-a tinut asteptant... pana cand vazand cat este ne neinteles, a trebuit sa opteze ...pana la urma pentru a fi "palmas" pentru ca nimeni nu-i putea oferi pretul cerut.. :mrgreen:

Si acum isi invata copii sa tina la pret pentru ca altfel ar trebui sa se recunoasca un ratat si ...nu poate :aplauze:

buba

Post by buba » 26 Mar 2005, 18:36

Catre Norocel
Esti cinic, intelept ori vorbesti din propria experienta???

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 18:37

Sunt destept, frumos si cu bani!

Post Reply