Executare silita...

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
goliviu

Re: Executare silita...

Post by goliviu » 19 Aug 2010, 16:15

Da... :aplauze: Astazi pe la 15:30 m-am trezit cu un nene la usa,prima data nu mi-am dat seama ce e cu el. Dupa aia a inceput sa imi explice ca e un agent de teren si inainte de executare silita a venit el sa o rezolve cu mine pe cale amiabila ca asa este mai bine pentru mine,a inceput sa scoata fel si fel de documente,chesti... In fine, la inceput a vorbit frumos,dupa ce a vazut ca eu il iau la inpins vagoane a inceput cu amenintari( ca nu o sa pot sa mai iau credite si nici sa fac abonamente,ca o sa imi para mie rau cand o sa vina sa imi ia tot,ca ei sunt o firma de recuperare si ca vreau sa fie buni cu clienti si debitori,si vrajeli de astea ). A incercat sa faca tot posibilul sa ma faca vinovat si sa am reprosuri ca nu platesc factura si ca e posibil sa o patesc cu ei. Un prieten de-al meu care era la mine nu s-a putut abtine si la scos afara din apartament luandul de piept. :mask: Acolo la usa a mai facut ceva comentari dar am esit la el si i-am zis sa dispara. A mers la vecini si a intrebat una alta despre mine ( unde muncesc,daca unde locuesc e apartamentul meu si sa ii de-a nr meu de mobil). Dupa care a plecat spunand ca o sa mearga la politie sa faca plangere inpotriva noastra. Deci asa a fost o executare silita din partea EOS-Cersetori. Imi pare rau acum ca nu i-am si plesnit cateva peste dinti. Nu imi dau seama ce cauta el daca rsp meu a fost clar ca nu vreau sa o rezolv cu ei nici decum pe cale amiabila :-? . Dupa care am plecat la avocatul meu si probabil luni o sa platesc taxa de timbru si o sa ii dau in judecata,avand in vedere ca am si un martor acum. Va multumesc pentru sfaturile voastre si sunt bine venite si altele in legatura cu procesul de hartuire. O zi buna la toti. :bere:

goliviu

Post by goliviu » 20 Aug 2010, 09:11

Va multumesc inca odata la toti care mi-ati rsp. la acest topic :bere: . Daca cineva din administratie vede acest msg il poate sterge. Treaba s-a rezolvat. Ideea este ca dupa 3 ani orice creanta se prescrie si oricine si orice ar veni sa nu va speriati,nu are ce sa va faca, numai sa nu platiti nimic partial si sa nu semnati nimic de la ei :scrie: . In cazul meu,urmeaza luni sa ii dau in judecata de hartuire si sa vedem ce mai zice avocatul meu :regulament: . Eu nu ma pricep :wall: . Va doresc la toti cele bune si nu cedati in fata celor de la EOS-Cersetori.

adela23

Post by adela23 » 20 Aug 2010, 09:17

si eu am primit aceeasi scrisoare ca si tine, si tot in 19 zicea ca vine, dar nu a venit inca, chiar mie frica dk o sa vina :cry:

goliviu

Post by goliviu » 20 Aug 2010, 12:32

Nu cred ca o sa mai vina Adela,in mod normal ar trebui sa iti trimita o instiintare de la judecatorie. Asa mi-a zis avocatul meu. Daca sunt trecuti 3 ani de la ultima plata,stai pe pace. Nu ceda in nici un fel,sa nu negociezi cu ei in nici un fel. Un avocat mi-a zis in 2008 cand mi-a venit prima somatie asa: '' In mod normal daca sunt 3 ani trecuti de la ultima plata nu mai au ce sa iti faca,doar daca nu ei legatura cu ei si/sau faci ce zic. Ei o sa faca in asa fel sa le platesti o rata sau sa iti recunosti cumva creanta. Dupa care au cai legale in potriva ta,pentru ca o sa inceapa o alta perioada pe prescriere''. Deci orice ar fi sa nu semnezi ceva sau sa te sperie vreun fraier de agent de teren cum a venit la mine. Eu zic sa stai pe pace si sa mergi la un avocat sa vorbesti cu el sa vezi ce iti zice,el stie mai bine despre ce e vorba si iti poate spune ce legi ai de partea ta. Insa cel mai bine ar fi sa faci ca mine,sa ii dai in judecata de hartuire si asa poate ii linistesti. Daca nu ar mai fi o posibilitate,sa ii ignori total. Chiar si plicurile cand vin de la ei sa le arunci direct la gunoi fara sa le deschizi,asa nu mai ai temeri. Sa auzim de bine. Bye

adela23

Post by adela23 » 20 Aug 2010, 22:23

acum 4 ani am avut abonament

angel

Post by angel » 20 Aug 2010, 22:56

adela23 wrote:si eu am primit aceeasi scrisoare ca si tine, si tot in 19 zicea ca vine, dar nu a venit inca, chiar mie frica dk o sa vina :cry:
nu discutati cu nimeni,decat daca vine impreuna cu un executor judecatoresc,ceea ce ma indoiesc f tare...

radu_m

Post by radu_m » 28 Aug 2010, 19:11

angel wrote:ceea ce ma indoiesc f tare...
Pe fata sau pe spate? :???:
ps. este doar o gluma..nu aruncati cu pietre!

ingrid

Post by ingrid » 29 Aug 2010, 18:24

ce caracter :007:

ingrid

Post by ingrid » 29 Aug 2010, 18:37

cred ca ar trebui schimbata legea si pentru TEPARI datoria sa se converteasca in inchisoare CU EXECUTARE :grin:

goliviu

Post by goliviu » 07 Dec 2010, 15:10

Salutare la toti. Am proces cu ei,am al doilea termen prin ianuarie. Dar dupa cum a zis si advocatul meu,asta e o adevarata frectie la piciorul de lemn. Dar macar fac lucrul asta sa vada ca nu sunt toti fraerii. Intre timp baieti ma hartuesc mai departe. Dupa asa zisa "executare silita", astazi am primit o alta somatie de plata dar doar de 1.350,56 ron. Oare de ce nu au venit sa ma execute???
Oare de ce sunt asa de buni???
Ideea este urmatoarea,daca sunt trecuti 3 ani de zile nu mai au ce sa iti faca. Si fiecare ar trebui sa ii de-a in judecata pe astia. Iata dovada,instiintarea primita astazi.
http://img543.imageshack.us/img543/8161/sl370944.jpg
Imi cer scuze ca nu am avut cu ce sa fac un scan si am pozat cu tel.

vizitator

Post by vizitator » 06 Dec 2012, 01:27

Am patit-o si eu cu astia de la EOS KSI. Tot cu un abonament la Orange. De la ultima plata au trecut 10 ani. Mi-au trimis o instiintare acum vreo 4 sau 5 ani si dupa aia nimic. Abia anul asta prin vara m-am trezit cu alta instiintare. Tot cu amenintari cu executarea silita si chestii de-astea. Adevarul e ca m-am speriat si le-am platit suma (salariul meu pe o luna, adica 700 de lei) si uite asa, in luna aia am fost muritor de foame, n-am avut cu ce sa platesc intretinerea, deci am facut alte datorii din cauza lor. Si asta pentru ca habar n-am avut ca datoria s-a prescris dupa 3 ani de la ultima plata, plus ca intre prima si a doua instiintare trecusera iar vreo 4 - 5 ani cum am spus.
Acum am si eu o intrebare. Povestea este asa: in decembrie 2006 am luat un credit de la o banca si am platit ratele lunare corect, timp de aproape un an de zile, pana in octombrie 2007, dupa care nu am mai avut bani sa le platesc, deoarece firma la care lucram a dat faliment si am ramas fara loc de munca. Nu s-au dat salarii compensatorii, nici somaj, nimic de genul asta, am ramas pur si simplu pe drumuri, cum s-ar zice. Toata iarna am stat fara munca (am trait doar din alocatia copilului si din ce imi mai dadeau parintii) nu am gasit nimic, abia in luna aprilie am reusit in sfarsit sa ma angajez. Bineinteles ca in acest rastimp ratele neplatite s-au adunat, suma a crescut considerabil alimentata si de penalitati si n-am avut puterea financiara sa sting restantele, asa ca am lasat-o balta. In septembrie 2008 am primit o instiintare tot de la EOS KSI referitoare la datoria de la banca, dupa care nimic pana anul asta (2012). Deci de la prima instiintare au trecut 3 ani si ceva, asta insemnand ca de fapt datoria mea la banca s-a prescris si ei m-au pacalit acum cu aceasta ultima instiintare? Se prescriu si datoriile la banci dupa 3 ani de "tacere"?
Acum, pt ca m-au amenintat cu executarea silita, m-am cam speriat si am inceput sa platesc din nou dupa un plan de rate stabilit de comun acord pana la sfarsitul anului in curs. As putea sa refuz sa le mai platesc ratele incepand de anul viitor? Eu locuiesc intr-o garsoniera impreuna cu fiul meu, care acum are 20 de ani, el este proprietarul locuintei (pana la majoratul lui eu am figurat ca si curator in acte). In buletin am aceeasi adresa pentru ca el m-a luat in spatiu pe mine, ca si parinte al lui, dar asta nu inseamna ca este si proprietatea mea. Au dreptul sa execute imobilul daca acesta nu este proprietatea mea? Mentionez ca imprumutul facut la banca este de nevoi personale si nu este cu ipoteca sau alte garantii mobile sau imobile. Rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Va multumesc anticipat.

P.S.: Am scris un pomelnic, dar am vrut ca povestea sa fie inteleasa cat mai bine. :grin:

vizitator

Post by vizitator » 06 Dec 2012, 01:42

Am uitat sa mai spun ca nu mi-a fost intentat nici un proces si nu exista nici o hotarare judecatoreasca care sa impuna achitarea datoriei sau executarea silita. Pot sa recurga la executari silite fara un proces si o hotarare judecatoreasca?

Guest

Post by Guest » 19 Mar 2015, 15:14

goliviu wrote:Buna tuturor. Astazi am primit o notificare de la EOS-KSI :scrie: prin care sunt anuntat ca daca in 5 zile nu platesc o creanta de 3250 ron o sa fiu executat silit in urmatoarele zile. Mai exact joi 19.08.2010.
Insa sa imi incep povestea de la inceput.

In 2005 am avut un abonament orange pe care nu l-am mai platit din mai multe motive. Deci asta se intampla la inceputul lui 2005 ( ianuarie - martie ) nu imi mai aduc aminte exact. 3 ani mai tarziu pe 17.12.2008 am primit o somatie de la EOS-KSI prin care mi se cerea sa platesc suma de 2260 ron (mentionez ca compania orange nu m-a instiintat in nici un fel tot timpul asta ca am ceva de plata la ei). I-am sunat,am vorbit cu ei si le-am explicat ca nu stiu sa am ceva de plata... In fine, dupa asta au inceput sa ma deranjeze intruna pe nr. ala de tel ( zi si noapte ) de multe ori si pe la 02:00 AM. Mi-am schimbat nr. si o perioada a fost liniste. A doua somatie de plata de la EOS-KSI am primit-o inainte de craciun in 20.12.2009, in care mi se spunea ca daca nu platesc suma de 2260 ron o sa fiu dat in judecata si multe altele pe care nu mai are rost sa le mentionez si aici. De data asta nu i-am mai contactat si nici nu ma interesat ce au zis ei. Pana azi a fost liniste iar, si acum am primit aceasta somatie cu ''executare silita''. :crizaderas:

Cer un sfat avizat, ce pot face ca sa scap de EOS-KSI si instiintarile lor.
Eu m-am gandit sa ii dau in judecata de hartuire. Imi poate da cineva un sfat daca as avea sorti de izbanda??? Cat despre executarea silita,este posibil asa ceva fara nici un proces??? La ce se poate ajunge cel mai rau daca nu au ce sa imi execute???
Va multumesc anticipat. :bere:

Guest

Post by Guest » 19 Mar 2015, 15:17

Daca de la ultima rata platita la banca si a trecut mai mult de 3 ani , titlul executoriu(contractul de credit bancar) a prescriptia dreptul de a executa silit (art.405), adica, banca nu te mai poate executa silit.
Daca dupa termenul de 3 ani va venit somatie,poprire pe conturile dumneavoastra de la un executorul judecatoresc , trebuie sa stiti ca veti lua banii inapoi in instanta,daca nu semnati cu firma de recuperare si banca dumneavoastra.
Firma de recuperare , stia de la inceput ca s-a prescris dreptul de executare silita. (art.405) la fel si banca dumneavoastra.
La contestatia executarea silite ,cereti neaparat prescriptia dreptului de a executarea silita.(art.405)
Daca s-a dus termenul(prescriptia)contestitatia executarea silita nu va intristati.
Dati in judecata banca dumneavoastra cu care aveti contract si cereti doar prescriptia dreptului de a executarea silita.(art.405).
Dupa hotarare,cere-ti executorul judecatoresc, banii opriti ca daune materiale…!
Secu Abel Laurean,un mecanic peste medie. 

buna

Post by buna » 12 Apr 2016, 00:09

Si ce ai facut cu eos,te au executat?

Post Reply