Legalizarea marijuanei

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
minodora

Post by minodora » 21 Jan 2005, 08:57

Puscarie poti sa faci si pentru un accident....
Eu ma gandeam ca legea este pentru toti, nu?
Oricum in spatele campaniilor pentru legalizare se afla un producator care isi freaca bucuros mainile si care abia asteapta.
A... si nu pot sa cred ca toti tinerii tremura de dorinta de a fuma iarba.

sebi77

Post by sebi77 » 21 Jan 2005, 12:02

si aia care tremura nu au decat sa bage in ei ce vor... atata timp cat nu ma deranjeaza pe mine in mod direct sau indirect... :twisted:

dinubocos

Post by dinubocos » 21 Jan 2005, 19:18

O atitudine civica deosebita.
Nu crezi ca, indirect, toti acestia "care baga in ei orice" nu afecteaza pe toti mai devreme sau mai tarziu?

toxick

Post by toxick » 22 Jan 2005, 02:34

voi sunteti limitati de cuvantul DROG.

legea e lege da...dar poate nu e inteleasa mentalitatea asta...si chiar nu cred ca cineva e in masura sa judece o treaba daca nu are cel putin o experienta personala...degeaba vociferam legea in sus si in jos...

eu nu vreau sa se legalizeze neaparat...acum...stiu cum sta treaba...cred ca pentru inceput e necesar sa iasa lumea in fata...sa recunoasca unii al caror cuvant are cat de cat greutate...ca au fumat ....si sa-si impartaseasca experienta...si poate....atunci...o sa existe o sansa....

toxick

Post by toxick » 22 Jan 2005, 02:40

si cat despre partea cu tremuratul.....eu cred ca nu ai habar despre ce vorbesti....poate te-ai reabilitat dupa o dependenta de heroina de poti sa asociezi marijuana cu simptomele astea....

parca se discuta de legalizarea marijuanei...nu a drogurilor.

mind.and.spirit...putin mai departe decat orizontul pe care-l fixeaza societatea.

norocel

Post by norocel » 22 Jan 2005, 12:17

Cum puterea de a legifera apartine Parlamentului si juristii doar o aplica, mi se pare corect sa ne contrazicem dor dupa ce apare legea (daca apare) si doar cu privire la modul de interpretare.

toxick

Post by toxick » 22 Jan 2005, 16:36

RIGHT !

Dar dupa cum parlamentul e in slujba comunitatii...si un anume procent din populatie doreste schimbarea unor treburi din administrarea actuala...cred ca nu se mai pune problema de moralitatea parlamentarilor.

Acum intrebarea este: de ce procent este nevoie pt o treaba ca asta si daca procentajul este satisfacut este posibila treaba asta?

wittmann

Post by wittmann » 22 Jan 2005, 21:37

Legalize marijuana, dude!!!
E o doar gluma..... :D :D :D :D :D

gavril

....

Post by gavril » 23 Jan 2005, 22:21

preluand un cuvant de la wittman .. : Toxick ... are you crazy dude ? Marijuana nu e un drog? LOL .. Hai ca esti tare !! Omule ... am un impuls de care imi este rusine ..insa impulsul asta ... vrea sa ma impinga sa-ti jignesc intelectul ... Am sa ma abtin totusi ... Uite ... eu am inceput sa fumez (tigari ... bineinteles :D ) din liceu ...clasa a 12-a ... si am fumat pana cand am terminat facultatea (acum 1 an si jumatate) si cateva luni dupa. Iti marturisesc ca in ultimul an ma lupt cu fumatul asta intr-o veselie ... Am reusit sa ma abtin totusi vreme de vreo 8-9 luni adunate ... dar a fost si este un chin ... tinand cont ca majoritatea cunoscutilor mei sunt fumatori. Acum ... de vreo saptamana ...iar nu am fumat ... si sper ca nu voi mai fuma niciodata. Am ajuns sa evit prietenii mei (dintre cei fumatori) ... recunosc .. m-a ajutat si faptul ca a trebuit sa invat .. Oricum .. chestia e ca urasc ...ziua in care am bagat tigarea in gura !!! Gandeste-te .... de cand cu libertatea asta ... si accesul liber la tigari ... 6 din 10 tineri fumeaza. Eu sunt pentru interzicerea fumatului ... interzicerea tigarilor ... sanctionarea fumatorilor etc. Sunt constient ca nu se va realiza asa ceva ... insa cel putin sa nu mai poti fuma oriunde vrei ... inclusiv pe strada , parc .. etc. (daca nu ma insel in Italia asa e).
Tutunul afecteaza in proportie foarte mare si pe nefumatori ...
Tutunul pare inofensiv pe langa marijuana ... si totusi e atat de periculos ...
Cum sa se legalizeze marijuana ?????
Iti dai seama la petrecerile astea intre tineri ... cum se va fuma marijuana ????? In ce stadiu de depravare , mai rau decat suntem acum, vom ajunge ???

Observatie : Societatea umana a avansat foarte mult d.p.d.v. tehnologic (tehnic) s.a dar d.p.d.v. uman ... progresul merge cu viteza "melcului".

Lasa joint-ul ala .. si nu te mai gandi numai la tine ... sau numai la astia "afumatii" ... Mai gandeste-te si la ceilalti.
Dude ...just think about it !

PS: cred ca daca s-ar legaliza joint-ul ... sigur ..sigur as lua in calcul posibilitatea de a nu fi niciodata tatal unui copil. Nu as avea posibilitatea ocrotirii lui intr-o societate in care drogurile ar fi acceptate (si nu numai).

april

Post by april » 24 Jan 2005, 11:18

din cate stiu eu, marijuana face parte din categoria drogurilor halucinogene, ca si LSD, ecstasy s.a....deci este un drog. probabil asa este calificata si de legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
probabil ca ar putea fi legalizata pt scopuri medicale, cum este si morfina, dar nu stiu daca indeplineste conditiile si daca ar fi chiar atat de indispensabila.
cat despre legalizarea deplina, mi se pare ca ar fi o incurajare evidenta a consumului si nu vad nimic bun in asta....

ada07

Post by ada07 » 24 Jan 2005, 13:45

ce ar fi de remarcat este faptul ca in olanda consumul de marijuana s-a legalizat in speranta ca numarul adeptilor va scadea (s-a mers pe ideea fructului oprit). Rezultatele insa nu au fost cele scontate, deoarece nu s-a inregistrat o scadere a numarului de consumatori (decat un procent insignifiant)
concluzia o puteti trage si singuri

ps: NUdrogurilor!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Jan 2005, 14:28

Cu regret, toxik, nu cred ca ai nimerit locul potrivit pentru o campanie pro-droguri.
Poate ca si altii dintre colegii de pe forum (in special dintre cei care fac penal) au vazut dar eu sigur am vazut unde se poate ajunge incepand de la un nevinovat joint.
sa fii ajuns lumea atat de rau incat sa nu mai gaseasca in interiorul sau fiecare bucuria de a vedea si binele vietii asa incat sa nu mai poata oamenii visa decat "aburiti" de fum?

Eu fumez si spre deosebire de Gavril nici nu vreau sa ma las insa recunosc ca e un obicei prost. Eu insa l-am capat la 20 de ani iar astazi copiii fumeaza de pe la 12 -13 ani. Si ar fuma si marijuana daca ar putea ca sunt lipsiti de minimul de discernamant necesar.
Numai gandul ca s-a gasit cineva sa faca propaganda la marihuana si deja imi face rau (iar va spune dricaru ca sunt intepata si cu nasul pe sus).
Brrrrr

medeea

Post by medeea » 24 Jan 2005, 16:01

pai exista un procent si de hoti si de criminali si de nebuni etc, eu zic sa dezincriminam tot ce se poate ca parlamentun e in slujba... societatii.ar fi ceva fain, nu-i asa?mmm?ce zici de treaba asta? :roll:

justitiabilul

lol Medeea...

Post by justitiabilul » 24 Jan 2005, 16:19

Medeea, bine zis!

Mai, Toxic, eu am auzit niste chestii care ma fac sa ma gandesc mai mult.. Cica daca o iei pe "iarba" ai senzatia de betie, fara sa fi baut. Insa daca incerci o coca pura, nu numai ca nu te simti rau, dar starea de bine e atat de puternica incat poti face fericite 100 de femei, iti creste self-esteem-ul si asa mai departe.

Asa ca, da-o dracului de "iarba", mai bine sa legalizam COCA pura!!!

jus2001

Post by jus2001 » 24 Jan 2005, 18:40

Eu cred ca legalizarea marijuanei in anumite conditii restrictive nu este chiar o chestie rea. Si sa va spun de ce:
1. ai avea un consum de droguri controlat (in masura in care inaspresti pedepsele pentru trafic si iei masuri eficiente de prevenire a traficului in tara ta)
2. i-ai cunoaste pe cei care consuma droguri pentru ca la cumparare ii treci intr-o baza de date (asa se intampla in Olanda)
3. ai limita efectele asupra organismului celor care se drogheaza pentru ca ai grija sa le vinzi marijuana in limita unei anumite cantitati si ai grija sa le transmiti avertismentul ca daca nu se multumesc cu aceasta vor fi aspru sanctionati
4. minoriilor le-ar fi ingreunat accesul la marijuana

Post Reply