Perchezitie domiciliara ilegala

Discutii privind procedura penala
kynes

Post by kynes » 13 Aug 2009, 21:04

Pai daca doamna spune ca pe calculator avea doar filme si jocuri, trebuie sa deducem neaparat ca aia venisera dupa jocurile si filmele alea?
Hai sa fim seriosi... cred ca nu povestim aici de amorul artei, discutam de o speta reala (sau pretins reala...).
Nu vine SPIR-ul dupa niste amarati de hackeri... vine dupa infractori periculosi si potential violenti...

Deci... revin cu intrebarea... de ce anume sunt suspectati perchezitionatii?

ella_79free

Post by ella_79free » 13 Aug 2009, 21:09

Nu s-a precizat daca este vreo infractiune sau daca s-a inceput vreo u.p
Nici unul nu are cazier sau are probleme cu legea

Ca nu rezulta... Poate erau traficanti internationali de arme, droguri, carne vie si bombe cu hidrogen rusesti... :grin:

Chiar doamna Ella, pentru ce infractiune s-a inceput u.p.?
Sau ce se presupune ca au facut rudele dvs.?[/quote]

lorelai

Post by lorelai » 14 Aug 2009, 09:49

nici nu trebuiau sa va comunice daca este vb despre o infractiune sau daca s-a inceput u.p.
nu la momentul ala...

ca nu are nimeni cazier, iarasi e mai putin important. e un inceput pentru toate o calatorie de 1000 de pasi incepe cu unul singur, nu?

--- seiza

daca nu se deschide la solicitare, se sparge. asta pt ca politistii nu stiu daca de partea cealalta a usii e unul buimac de somn, e unul care incarca o pusca de vanatoare, cauta o grenada sau arunca heroina in wc

c.p.p. nu are in vedere timpul necesar tie pentru echipare. are in vedere cu totul alte lucruri. din punctul de vedere al organului si al cpp, poti sa stai linistita si dezbracata cu ocazia perchezitiei. de aia se prevede obligatia organului de a veghea ca aspectele vietii tale private sa nu devina publice cu ocazia perchezitiei

atunci cand o sa ma bazez pe relatarile presei pentru a obtine informatii, o sa fie si momentul la care o sa iau lectii de procedura de la ally mcbeal

asa cum am spus si eu, e de preferat ca p-v ul sa fie facut pe loc. dar daca este facut jumatate de ora dupa terminarea perchezitiei la sediul organului, scos la imprimanta si lasat persoanei perchezitionate nu mi se pare ca se produce vreo vatamare. nu scrie la cod UNDE anume se intocmeste actul, nu?

ridici calculatorul si imprimanta si pentru bani falsi, tot felul de inscrisuri false care se folosesc de regula la inselaciuni (diplome, carti de munca, adeverinte), inselaciuni pe internet, clonari de carduri etc. nu doar pentru spart parole de mess ca un hacker de liceu

wittmann

Post by wittmann » 17 Aug 2009, 19:11

lorelai wrote: din punctul de vedere al organului si al cpp, poti sa stai linistita si dezbracata cu ocazia perchezitiei. de aia se prevede obligatia organului de a veghea ca aspectele vietii tale private sa nu devina publice cu ocazia perchezitiei
Desigur, de aceea vedem la televizor fiecare perchezitie facuta de DIICOT. Referitor la subiectul topicului, am "vaga" banuiala ca politia nu venise acolo pentru niste jocuri fara licenta, ci pentru cu totul altceva, mai grav.

ella_79free

Post by ella_79free » 17 Aug 2009, 19:35

Buna
referitor la vaga ta banuiala

Asa cum ti am spus au ridicat pc si multifunctionala fara sa fie mentionat numele invinuituluii sau inculpatului sau numele organului care a autorizat perchezitia(presup ca daca era mai grav exista un mandat de arestare si ridica pe cineva!!!)
La sfarsit au recunoscut si ei ca doar pentru atata s-a facut tambalau!!

Laura

ella_79free

Post by ella_79free » 17 Aug 2009, 19:45

Ma intereseaza, daca se ataca procedura de perchezitie si mandatul de autorizatie se pot recupera bunurile si sa plateasca pagubele facute(atat cele morale cat si cele materiale ex:multifunctionala au scapat-o pe jos-nu cred ca mai merge,usa de la intrare)

Unde se poate face?(s-a facut la procuror dar asa cum se stie nu cred ca o sa se intample nimic)

Merci
Laura

lorelai

Post by lorelai » 18 Aug 2009, 11:19

@ wittman

"fa ce zice popa ....", parca asa era vorba, nu? :grin:

luc4s

Post by luc4s » 18 Aug 2009, 19:51

ella_79free wrote:Buna
referitor la vaga ta banuiala

Asa cum ti am spus au ridicat pc si multifunctionala fara sa fie mentionat numele invinuituluii sau inculpatului sau numele organului care a autorizat perchezitia(presup ca daca era mai grav exista un mandat de arestare si ridica pe cineva!!!)
La sfarsit au recunoscut si ei ca doar pentru atata s-a facut tambalau!!

Laura
Perchezitia se face in scopul administrarii mai multor probe.
Nu sunt obligati sa si salte pe cineva.

Post Reply