Acum m-am inscris :)razman wrote:Atunci e grav ca nu stii ca 431 se calculeaza la 421 si nu la nr.de ore lucratedaniesy wrote: Si da am idee cat costa fiindca sunt la facultatea de contabilitate! ;)
pot sa dau in judecata angajatorul?
"Pot aduce si martori colegi." (se vede că eşti tânăr şi la început de drum, ...)
acuma e vineri seara, oamenii vin de la muncă, merg acasă şi beau o bere şi papă, ...
uite, aşa în jur de ora 19, fă următoarea chestie: alege 3 dintre cei mai buni ex-colegi - camarazii tăi adevăraţi - dă-le un telefon şi spune-le:
"ciao, x, ... ştii eu îi dau în judecată pe ăia de la firma twin peaks, ..., am lucrat 4 ore zilnic iar ei m-au plătit numai pentru 2 ore, ..., vreau să îţi zic că o să te chem ca martor în proces, să zici sub jurământ că aşa este cum zic eu: în fiecare zi am prestat 4 ore. vii? spune-mi acum, că am deseară întâlnire cu avocaţii mei şi trebuie să le propun o listă de martori, cu nume/prenume şi adrese. mă bazez pe tine, da?"
iar mâine, rogu-te scrie-ne ce ţi-au răspuns cei 3 amici - camarazii tăi adevăraţi - faţă de această rugăminte a ta. tot mâine îţi vom explicita şi motivaţia răspunsurilor lor.
acuma e vineri seara, oamenii vin de la muncă, merg acasă şi beau o bere şi papă, ...
uite, aşa în jur de ora 19, fă următoarea chestie: alege 3 dintre cei mai buni ex-colegi - camarazii tăi adevăraţi - dă-le un telefon şi spune-le:
"ciao, x, ... ştii eu îi dau în judecată pe ăia de la firma twin peaks, ..., am lucrat 4 ore zilnic iar ei m-au plătit numai pentru 2 ore, ..., vreau să îţi zic că o să te chem ca martor în proces, să zici sub jurământ că aşa este cum zic eu: în fiecare zi am prestat 4 ore. vii? spune-mi acum, că am deseară întâlnire cu avocaţii mei şi trebuie să le propun o listă de martori, cu nume/prenume şi adrese. mă bazez pe tine, da?"
iar mâine, rogu-te scrie-ne ce ţi-au răspuns cei 3 amici - camarazii tăi adevăraţi - faţă de această rugăminte a ta. tot mâine îţi vom explicita şi motivaţia răspunsurilor lor.
Acuma dani, la modul cel mai serios, e bine sa ai ambitii, mai ales la 21 de ani, da trebuie sa ti le formezi in alte directii, spre obietive, performante etc, nu in razboaie cu angajatorii, mai ales cand dreptatea ta e mai mult decat indoielnica. Ai impresia ca la munca curge numa lapte si miere. A sigur de te angajezi pe la institutii...de tocat banu public...poate. Uite termini facultatea, mergi la finante, stai la ghiseu te ratoiesti la toti ce vin pe acolo cu o problema ca te au deranjat de la cafa, ii trimiti sa refaca formularul ca nu au pus virgula exact in casuta, sau mergi in control, dai amenda ca nu are registru nustiu care, sa iei procentu, chiar daca contribuabilul nu era obligat, prin exceptie, sa aiba acel registru, ca nu are afisat adaosul practicat desi asta i o reminiscenta a faimoasei HG 844/1993 daca mai tin bine minte, care limita adaosul la 30 %, iar acum nu si mai are rostul, desi inca mai e tinuta in brate de L 12 chiar republicata etc.
Impresia ta fata de mine e foarte gresita! Sa stii ca eu cand veneam acasa de la jobul de la care am fost dat afara, la ora 6 dupa masa, stateam si lucram pana tarziu dupa miezul noptii ca webdesigner sa strang bani. In acelasi timp mergeam si la facultatea pe care tocmai am terminat-o. Ambitiile si aspiratiile mele nu constau in a calca pe cineva pentru a ajunge undeva ci in a reusi cu puterile mele si daca se poate sa ajut pe altii sa se ridice odata cu mine. Merg la Stiinte Economice pentru a deveni Expert Contabil la viitoarea mea firma.razman wrote:Acuma dani, la modul cel mai serios, e bine sa ai ambitii, mai ales la 21 de ani, da trebuie sa ti le formezi in alte directii, spre obietive, performante etc, nu in razboaie cu angajatorii, mai ales cand dreptatea ta e mai mult decat indoielnica. Ai impresia ca la munca curge numa lapte si miere. A sigur de te angajezi pe la institutii...de tocat banu public...poate. Uite termini facultatea, mergi la finante, stai la ghiseu te ratoiesti la toti ce vin pe acolo cu o problema ca te au deranjat de la cafa, ii trimiti sa refaca formularul ca nu au pus virgula exact in casuta, sau mergi in control, dai amenda ca nu are registru nustiu care, sa iei procentu, chiar daca contribuabilul nu era obligat, prin exceptie, sa aiba acel registru, ca nu are afisat adaosul practicat desi asta i o reminiscenta a faimoasei HG 844/1993 daca mai tin bine minte, care limita adaosul la 30 %, iar acum nu si mai are rostul, desi inca mai e tinuta in brate de L 12 chiar republicata etc.
Nu imi imaginez viata prin tribunale si cautand nod in papura la toata lumea, dar aici s-a produs o nedreptate. Si dreptatea mea nu e asa indoielnica fiindca am in mana contractul completat gresit poate din vrute.
Daca e asa cum zici te felicit !
Si acuma, pt ca tot vrei sa ti faci cabinet, pune te in situatia angajatorului, expertul contabil titular al cabinetului. Vine mucea la tine, pe care l ai luat sa bage facturi, sau sa faca receptii pe calculator, baiat harnic nimic de zis, si vrea concediu chiar in perioada de bilant, sau de depus declaratii, cand toti se dau de ceasu mortii sa le termine. Ce i ai zice? Bine ficior dute, dale dracu de bilanturi, lasa du te linistit ca baga aialati facturile. A ai si vorbit cu ei si or zis ca baga ei, no si mai bine. Da maine de i intrebi toti or sa zica..ioai sefu... atata avem de lucru, cu bilantu cu anexele, cand sa mai bagam si facturi?
No ce zici ii asa o ba?
Si acuma, pt ca tot vrei sa ti faci cabinet, pune te in situatia angajatorului, expertul contabil titular al cabinetului. Vine mucea la tine, pe care l ai luat sa bage facturi, sau sa faca receptii pe calculator, baiat harnic nimic de zis, si vrea concediu chiar in perioada de bilant, sau de depus declaratii, cand toti se dau de ceasu mortii sa le termine. Ce i ai zice? Bine ficior dute, dale dracu de bilanturi, lasa du te linistit ca baga aialati facturile. A ai si vorbit cu ei si or zis ca baga ei, no si mai bine. Da maine de i intrebi toti or sa zica..ioai sefu... atata avem de lucru, cu bilantu cu anexele, cand sa mai bagam si facturi?
No ce zici ii asa o ba?
Situatia descrisa de tine e destul de urata. Daaar, eu l-am spus ca stau peste program sa-mi termin dosarele si vin si in weekend. Mai erau maxim 4 dosare care apareau dupa plecarea mea pe care colegii mei erau de-acord sa le faca. Le-am zis si sa nu ma plateasca pe mine si sa ii plateasca pe ei in zilele in care sunt plecat. Toata lumea era fericita. Mie mi-au spus ca nu pot eu sa merg in vacanta in timp ce colegii lucreaza pt mine. Asta nu-i motiv! Fiindca oricand as vrea sa plec tot aceeasi situatie e (mai putin atunci cand au concediu francezii). Oricum nu am comentat nimic si nu am fost obraznic sau ceva ca sa ma poata da afara. Si in plus daca ma imbolnaveam sau ma calca masina, nu era aceeasi problema? Ma dadeau afara si atunci?razman wrote:Daca e asa cum zici te felicit !
No ce zici ii asa o ba?
Acuma pe bune, de vrei proces, cum o zis si duster, sanse nici io nu ti dau.
De as fi juristu lu aia, as varsa chiar o lacrima in fata instantei, aratandu i ingratitudinea ta, pe faptul ca desi firma ti o dat si bonuri in plus ,ca stimulent, tu ne dai in judecata pretinzand despagubiri si ti faci probatiune chiar pe dovada sincerei noastre bune credinte, in scopul de a stimula un tanar angajat......etc
De as fi juristu lu aia, as varsa chiar o lacrima in fata instantei, aratandu i ingratitudinea ta, pe faptul ca desi firma ti o dat si bonuri in plus ,ca stimulent, tu ne dai in judecata pretinzand despagubiri si ti faci probatiune chiar pe dovada sincerei noastre bune credinte, in scopul de a stimula un tanar angajat......etc
De ce nu imi dai sanse? Ce pot aduce ei impotriva mea?razman wrote:Acuma pe bune, de vrei proces, cum o zis si duster, sanse nici io nu ti dau.
In plus e pe gratis procesul pentru mine :) Nu am nimic de pierdut decat posibile recomandari negative in viitor...
Poate iti flutura vreun avocat al angajatoruli vreo chitanta de 2000 de euro pe sub nas de iti piere cheful de procese gratuite.In plus e pe gratis procesul pentru mine Nu am nimic de pierdut decat posibile recomandari negative in viitor...
Eu zica sa asculti sfatul vulpilor batrane de pe aici ca baremi nu costa.
ei Observer
si cum ramane cu experienta de viata???
las sa se judece
daca primeste peste nas.. e tocmai bine
la varsta de 21 de ani au impresia ca li se cuvine totul.. si daca sefu nu este de acord sa mearga in concediu cand are el chef.... e discriminare...
lasa sa invete cum e in lumea reala...
go la tribunal scumpule
macar peste un an vine sa ne povesteasca ca judele a fost cumparat de patronu din Franta si a pierdut procesul

si cum ramane cu experienta de viata???

las sa se judece
daca primeste peste nas.. e tocmai bine

la varsta de 21 de ani au impresia ca li se cuvine totul.. si daca sefu nu este de acord sa mearga in concediu cand are el chef.... e discriminare...
lasa sa invete cum e in lumea reala...
go la tribunal scumpule
macar peste un an vine sa ne povesteasca ca judele a fost cumparat de patronu din Franta si a pierdut procesul

Da stai mai lume eu nu inteleg de ce nu imi da nimeni sanse? Eu am un contract cu greseli in el. Ei ce pot aduce?
@kinga daca ai fi stat macar sa citesti ce-am scris in toate posturile mele, ai fi inteles ca eu nu is nemultumit ca nu m-a lasat in concediu ci ca m-a dat afara din niste motive false. Adevarata cauza era ca am avut curajul sa ii rog sa se mai gandeasca si ca le-am propus solutii. Se pare ca asa ii in Romania...toata lumea are o impresie despre o situatie de care nu s-a interesat deloc.
Inainte sa judecati o persoana, stati si ascultati-o ;)
@kinga daca ai fi stat macar sa citesti ce-am scris in toate posturile mele, ai fi inteles ca eu nu is nemultumit ca nu m-a lasat in concediu ci ca m-a dat afara din niste motive false. Adevarata cauza era ca am avut curajul sa ii rog sa se mai gandeasca si ca le-am propus solutii. Se pare ca asa ii in Romania...toata lumea are o impresie despre o situatie de care nu s-a interesat deloc.
Inainte sa judecati o persoana, stati si ascultati-o ;)