POSIBIL CONCURS ADMITERE MAGISTRATURA OCT- NOV. 2009

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
ignite

Post by ignite » 15 Aug 2009, 19:56

bre... vedeti ca aparut cory pisicutz ... se da din nou examen...iar vine asta pe forum.

stai sa vezi discutii ... cu asta. ca ea vrea diverse.

tanti...da o dracu de treaba!

ignite

Post by ignite » 15 Aug 2009, 20:01

ultimul mesaj e din aprilie.

hai tanti baga! ca te pricepi!

cory_pisycutz06

Raspunsuri: 677
Vizualizari: 39625
Forum: Institutul National al Magistraturii Trimis: 3 Aprilie 2009, 11:57 Subiect: examen de admitere in magistratura 29 martie
pai sunt! ca anul trecut nu se mai permitea accesul in magistratura decat cu examen. se terminase si cu interviul (care fie vorba intre noi nu era deloc o modalitate corecta, si s-a vazut cata carte s ...

s/a vazut! s-a vazut! de toate s-a vazut!

ignite

Post by ignite » 15 Aug 2009, 20:05

pt. LALA :floare: :floare: :floare: :floare: :floare:

daca se ia cineva de LALA...e mort! :grin:

lala

Post by lala » 15 Aug 2009, 20:14

VAI....., TU IGNITE, TE FĂCUŞI GENTLEMAN !!!

ignite

Post by ignite » 15 Aug 2009, 20:21

:-D :floare: :floare: :floare:

observer

Post by observer » 15 Aug 2009, 21:59

Salutare, vad ca majoritatea sunteti interesati de magistratura...intrebarea mea este sunteti doar licentiati ca si mine sau aveti experienta in domenilul juridic...intreb pentru ca nu prea inteleg care este diferenta??? Odata pe an este posibila inscrierea pentru simpli licentiati si de mai multe ori pe an pentru cei cu experienta, sau cum??? cineva sa ma lumineze... va rog... :roll: :roll: :roll:
In viata asta sunt unii care au cinci ani vechime (juristi, avocati, notari, politisti de la judiciara etc...) care dau examen direct pe post. Daca il iau ii pune direct pe post, le da roba salarii fara spor de stres si 50-60 dosare pe sedinta.

Aia mai verzi care au doar licenta luata se duc frumos la INM unde daca iau examenul , fac vreo 2 ani scoala, pe urma devin magistrati stagiari mai dau un examen la sfarsit, ca deh nimik nu e gratis si pe urma se duc pe post.

Acuma de cand cu criza de magistrati din sistem, ca brusc unii si-au adus aminte de pensie (aia e inca cu spor de stres inclusa, CSM ca sa acopere golurile tine cam 2 examene pe an pentru astia cu vechime de minim 5 ani ca sa astupe gaurile.

The End.

precious

Post by precious » 15 Aug 2009, 22:24

Multumesc observer, cat despre ceea ce vrei sa spui IGNITE te referi la mine sau nu inteleg eu...semantica cuvintelor tale lasa de dorit....lumineaza-ma ca sa stiu ce sa-ti raspund la insiruirea desantata a cuvintelor tale..... :fluierat:

mirelle

Post by mirelle » 16 Aug 2009, 00:10

IGNITE wrote: hai tanti baga! ca te pricepi!

cory_pisycutz06
.................................................................
s/a vazut! s-a vazut! de toate s-a vazut!
Sa-ti fie rusine pentru atitudinea asta. Crezi ca daca ai intrat la judecatori esti buricul pamantului? E un forum gratuit. Nu are nicio importanta varsta si nici gradul de pregatire al celor care posteaza pe site-ul asta. Nu am citit in regulamentul de inregistrare ca user pe forumul avocatura ca dreptul de a posta ar fi conditionat de varsta sau numarul de incercari la magistratura.
Iar pentru examenul la magistratura, pana cand se va stabili o limita de varsta a participantilor, oricine e indreptatit sa incerce. Cand platesti tu taxa de participare pentru cei pe care ii jignesti atat, sa iti dai cu parerea.

Veronica

Post by Veronica » 16 Aug 2009, 13:47

mirelle wrote:Nu am citit in regulamentul de inregistrare ca user pe forumul avocatura ca dreptul de a posta ar fi conditionat de varsta sau numarul de incercari la magistratura.
Referitor la numarul de incercari la magistratura, cum le numeste mirela, nu stiu cati dintre voi stiau, dar la ENA - Ecole Nationale de la Magistrature -, pentru aia mai rataciti, e INMeu din Franta, exista o limita a participarilor la examenul de admitere, 3. Cine a ratat de 3 ori examenul isi poate lua adio de la magistratura. Un sentiment maret imi sopteste ca, daca s-ar aplica regula asta si la noi, am ramane cu numai 3-4 candidati pe loc.:-D Pe deasupra exista si o limita de varsta, foarte inspirat aleasa, 31 de ani, cu prevederea unor derogari de la limita de varsta pentru diverse situatii care probeaza un exercitiu de responabilitate sociala a candidatului, de exemplu limita de varsta este inlaturata daca cel in cauza se afla in cresterea a cel putin 3 minori, naturali sau adoptati.

http://www.enm.justice.fr/_uses/lib/577 ... 300409.pdf

Cine e interesat de mai multe detalii poate accesa linkul de mai sus. In ce ma priveste imi propun programatic sa militez pentru instituirea unor conditii similare de acces in magistratura, macar in privinta limitei de 3 participari la admitere. Fara crispare, fara excese si evident cu aplicarea neretroactiva a noiilor conditii, in asa fel incat cine a dat de 10 ori sa mai aiba posibilitatea sa dea si a 13-a oara. :grin:

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2009, 16:10

scumpa de tine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

poate ca ar trebui sa militezi inainte de limitarea participarilor la examen pentru altceva...

cum ar fi conditiile si modul de admitere la facultatea de drept ( si nu numai) , studiul in ai 4 ani..sau 3 sau cum or mai fi.., nr. de facultati si de absolventi- sa traiasca Spiru Haret :grin: , eliminarea coruptiei, nepotismului si poate chiar niscaiva schimbari la INM???

pe un alt topic faceai offf ca Fuerea in stanga si dreapta....
daca nu ma insel a fost sau este profesor la INM... :mrgreen: :mrgreen:

so... lasa tu conditiile de admitere la INM...
:mrgreen: :mrgreen:

pana cand invatamantul e cum e.. justitia e cum e... e bun si INM-u cum e :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: vorba lu Caragiale:

"Asa ca pînă acum nu stăm nici bine, nici rău, adică nici aşa, nici altminteri?"

PS
in nemtenia ai voie sa incerci de 2 ori... :mrgreen:

mirelle

Post by mirelle » 16 Aug 2009, 22:17

kinga wrote:scumpa de tine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sa traiasca Spiru Haret :grin: ,

:mrgreen:
Nu vreau sa fiu rautacioasa si nici sa jignesc pe vreo cineva de pe forum, dar pe astia de la Spiru Haret i-as inchide primii. Au scos absolventi pe banda rulanta, in marea lor majoritate oameni nepregatiti si care mai apoi au ingrosat randurile la somaj. Absolventii aia cu Cv complet gen: Nume, prenume, adresa, absolvent Spiru Haret , facultatea de..., engleza mediu.

Pur si simplu unii nu vor sa inteleaga faptul ca in tara asta nu toata lumea poate fi sefa si mai e nevoie si de oameni care sa produca ceva.
E adevarat ca nu conteaza facultatea, ca de cele mai multe ori pregatirea e asimilata de fiecare in fctie de dorinta si pasiune si mai putin de facultatea frecventata, insa nu e bine nici cand un absolvent bun nu isi gaseste loc pe piata fortei de munca pt simplul motiv ca Cv-ul lui e al 459-lea pe masa angajatorului si ala nu mai ajunge pana la el.

mariusms

Post by mariusms » 17 Aug 2009, 08:37

Va zic io, maine ploua, ca ma doare undeva.
PS: ca tot veni vorba, ce incarcatura de dosare au francejii si nemtii?

precious

Post by precious » 17 Aug 2009, 09:14

In ceea ce priveste diplomele pe banda rulanta, Siru Haret nu este singura fabrica...Biotera licentiaza, ca sa zic asa, contra sumelor de 6000 de lei, oameni care niciodata nu au fost la un curs, cu atat mai putin sa elaboreze sau sa sustina proiectul de licenta...aud persoane cu anumite functii ca sunt licentiati in drept fara si stie macar alcatuirea normei juridice...si balciul desertaciunilor continua...

observer

Post by observer » 17 Aug 2009, 10:37

Io as fi de acord cu limitarea asta. De 3 ori. Bun. Dar pe de alta parte si cu cei vechi aflati in functii, as face ceva. Ca prea ii doare in cot de justitiabili.

aidavoinea

Post by aidavoinea » 17 Aug 2009, 12:55

mirelle wrote:
kinga wrote:scumpa de tine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sa traiasca Spiru Haret :grin: ,

:mrgreen:
Nu vreau sa fiu rautacioasa si nici sa jignesc pe vreo cineva de pe forum, dar pe astia de la Spiru Haret i-as inchide primii. Au scos absolventi pe banda rulanta, in marea lor majoritate oameni nepregatiti si care mai apoi au ingrosat randurile la somaj. Absolventii aia cu Cv complet gen: Nume, prenume, adresa, absolvent Spiru Haret , facultatea de..., engleza mediu.

Pur si simplu unii nu vor sa inteleaga faptul ca in tara asta nu toata lumea poate fi sefa si mai e nevoie si de oameni care sa produca ceva.
E adevarat ca nu conteaza facultatea, ca de cele mai multe ori pregatirea e asimilata de fiecare in fctie de dorinta si pasiune si mai putin de facultatea frecventata, insa nu e bine nici cand un absolvent bun nu isi gaseste loc pe piata fortei de munca pt simplul motiv ca Cv-ul lui e al 459-lea pe masa angajatorului si ala nu mai ajunge pana la el.

Draga mea, pai hotaraste-te! ORI "ii inchizi" in ordinea numerelor de pe tricou, ORI devii rezonabila si pricepi ca nu conteaza facultatea absolvita, atata timp cat aceasta isi desfasoara activitatea in limite legale, iar licentiatii ei au nivelul academic necesar pt. a promova cu succes orice examen in profesie!
Cat despre faza cu rautatea...nu vrei, dar iti iese!
Cred ca suntem cu totii suficient de maturi incat sa fi depasit demult perioada scenariilor fanteziste despre o societate lipsita de coruptie si neatinsa de plaga "nepotismului"!
Din pacate, oricat de obiectivi si fair-play ne-ar placea sa credem ca suntem, ramanem, indubitabil, un neam de "dabijisti"!( sper ca stiti la care Dabija ma refer!)
Oare, ce credeti ca ni s-ar putea intampla, daca, macar pt. o zi, am putea fi sinceri, pana la durere, cu noi insine si am putea accepta ideea ca suntem rezultatul( sau victimele) propriilor noastre eforturi, al propriilor noastre ambitii si principii, al propriilor noastre metode de a ne atinge scopurile si a ne "desena" viitorul, si asta INAINTE de a cauta "tapi ispasitori" pt. a ne creea iluzia de "constiinta impacata"?!

Post Reply