VIOL & CO.
:) Pe Cioclei l-am intalnit anul acesta la premiile MTV. E un profesor extraordinar si un om " de gasca". Am observat la cei care sunt pe drept public o comunicare infinit mai buna cu studentii decat la ceilalti. Sa luam doar cateva exemple...Cioclei, Nistoreanu, Stancu, Saguna etc. Pe langa faptul ca sunt foarte buni ca profesori sunt si " de gasca". Cred ca e o caracteristica a penalului in special 

Nu se compara cu magistralul Mitrache sau Filipas sau regretatul profesor Dincu...
Ramine un criminolog de treaba....
Un profesor fara manual este un profesor incomplet.
Nu am auzit despre marile teorii despre penal ale lui Cioclei si nici nu am auzit pe vreun doctrinar de fortza citind din Cioclei in penal...
Va rog deci!!
Ramine un criminolog de treaba....
Un profesor fara manual este un profesor incomplet.
Nu am auzit despre marile teorii despre penal ale lui Cioclei si nici nu am auzit pe vreun doctrinar de fortza citind din Cioclei in penal...
Va rog deci!!
Magistralul Mitrache, Dricaru? Spune-mi ce a facut asa de magistral... sper ca nu manualul sau de penal general...
Cioclei e inca tanar, are in jur de 40 de ani si inca nu a avut timpul si ocazia sa isi demonstreze "talentele"...era ocupat postu... macar ca si criminolog, era foarte bun... si din pacate doar acolo a avut ocazia sa se demonstreze...
Sincer, abia astept cartea sa de penal special... care intr-adevar e tot amanata de catva timp..
Avand in vedere ca de la Explicatii (1969), Codul pena comentat si adnotat (1972) nu a aparut nici o carte buna de penal special... caci eternii Loghin si Toader niciodata nu m=au impresionat, poate cu exceptia editiei 1983 (Loghin & Filipas)..
Si pana una alta Filipas - unul dintre preferatii tai - nu a mai scos mare lucru de la cartea respectiva, intr-adevar buna si in mare parte meritul sau...
Dupa cum ai observat, ti-am apreciat pozitiv mare parte a postarilor... inclusiv ultima, caci fiecare are dreptul sa aiba propriii autori preferati... am incercar doar sa imi apar in aceste randuri unul dintre ai mei..:)
PSn Cioclei e si de vreo 5 ani prodecan la Bucuresti, faculta pe care o cam tine in singur, administrativ vorbind... asa ca desi nu il aprob, ii inteleg o parte din lipsa publicatiilor!
Cioclei e inca tanar, are in jur de 40 de ani si inca nu a avut timpul si ocazia sa isi demonstreze "talentele"...era ocupat postu... macar ca si criminolog, era foarte bun... si din pacate doar acolo a avut ocazia sa se demonstreze...
Sincer, abia astept cartea sa de penal special... care intr-adevar e tot amanata de catva timp..
Avand in vedere ca de la Explicatii (1969), Codul pena comentat si adnotat (1972) nu a aparut nici o carte buna de penal special... caci eternii Loghin si Toader niciodata nu m=au impresionat, poate cu exceptia editiei 1983 (Loghin & Filipas)..
Si pana una alta Filipas - unul dintre preferatii tai - nu a mai scos mare lucru de la cartea respectiva, intr-adevar buna si in mare parte meritul sau...
Dupa cum ai observat, ti-am apreciat pozitiv mare parte a postarilor... inclusiv ultima, caci fiecare are dreptul sa aiba propriii autori preferati... am incercar doar sa imi apar in aceste randuri unul dintre ai mei..:)
PSn Cioclei e si de vreo 5 ani prodecan la Bucuresti, faculta pe care o cam tine in singur, administrativ vorbind... asa ca desi nu il aprob, ii inteleg o parte din lipsa publicatiilor!
Manualul prof Mitrache de penal general este lucrarea indispensabila a oricarui penalist!
Fara ea nu ai treaba cu penalul...
Este exhaustiva si extrem de bine facuta!!!!
Cred ca este cea mai tare lucrare de penal vazuta de mine.
Nu prea ma intereseaza aptitudinile manageriale ale d-lui Cioclei.
Ma intereseaza doar penalul.
Fara ea nu ai treaba cu penalul...
Este exhaustiva si extrem de bine facuta!!!!
Cred ca este cea mai tare lucrare de penal vazuta de mine.
Nu prea ma intereseaza aptitudinile manageriale ale d-lui Cioclei.
Ma intereseaza doar penalul.
Dricaru, cu toata simpatia sincera pt tine...
Exhaustiva? un manual de vreo 400 de pag, fie el format aproape A4...
Incearca pt comparatie orice manual de drept penal european...
Incearca, pt exemplu, sa imi spui cum va fi aplicata legea penala in timp in cazul ordonantelor de urgenta respinse in materie penala... exemplificatis, iti dau cateva indicii....sunt cel putin 4 ipoze posibile....
germanii, pe o legislatie diferita, dar ma rog comparand-o cat de cat cu a noastra...au gasit undeva catre 10....spanioliii mai multe...
E doar o ipoteza... daca vrei iti pot da mai multe exemple de superficialitate din partea lui Mitrache...
PSn din nou, cu toata simpatia si sinceritatea....Mitrache reprezinta in opinia mea un rezumat - REUSIT- de la manualul lui Bulai...care copiaza de la Dongoroz, 1969....
Compara Bulai-Mitrache si spune-mi ce gasesti nou...
10x...
PSn mai vorbim....virtual
Exhaustiva? un manual de vreo 400 de pag, fie el format aproape A4...
Incearca pt comparatie orice manual de drept penal european...
Incearca, pt exemplu, sa imi spui cum va fi aplicata legea penala in timp in cazul ordonantelor de urgenta respinse in materie penala... exemplificatis, iti dau cateva indicii....sunt cel putin 4 ipoze posibile....
germanii, pe o legislatie diferita, dar ma rog comparand-o cat de cat cu a noastra...au gasit undeva catre 10....spanioliii mai multe...
E doar o ipoteza... daca vrei iti pot da mai multe exemple de superficialitate din partea lui Mitrache...
PSn din nou, cu toata simpatia si sinceritatea....Mitrache reprezinta in opinia mea un rezumat - REUSIT- de la manualul lui Bulai...care copiaza de la Dongoroz, 1969....
Compara Bulai-Mitrache si spune-mi ce gasesti nou...
10x...
PSn mai vorbim....virtual
Pai Mitrache a fost asistentul lui Bulai, deci se subantelege de ce a copiat din cartea lui....Oricum eu il apreciez pe Mitrache pentru ca e o persoana foarte calma, il asculti bine, nu...el nu face scandal, plus faptul ca toata viata a ramas la catedra ceea ce spune multe despre un om....nu s-a aruncat ca altii in politica, nici macar nu a profesat in domeniu. A ramas un teoretician...bun, zic eu. Intr-adevar ii reprosez faptul ca de foarte multi ani nu a mai actualizat cursul si poate ca nu s-a mai implicat...nu inteleg de ce...poate varsta...cu trecerea anilor devii cam apatic.
Cioclei e un profesor bun, iar cei care i-au citit manualul de criminologie sau au invatat dupa el, si-au dat seama ca nu conteaza faptul ca este foarte subtire, ci esenta lui si faptul ca e pe intelesul multora. Inteleg si cei care nu le au nici in clin nici in maneca cu dreptul si slava domnului...de acestia nu ducem lipsa!
Aaaa si daca stau sa ma gandesc, Cioclei terminat in 1984, deci mai mult ca sigur Mitrache i-a fost profesor.
se spune ca discipolul isi intrece maestrul 
Cioclei e un profesor bun, iar cei care i-au citit manualul de criminologie sau au invatat dupa el, si-au dat seama ca nu conteaza faptul ca este foarte subtire, ci esenta lui si faptul ca e pe intelesul multora. Inteleg si cei care nu le au nici in clin nici in maneca cu dreptul si slava domnului...de acestia nu ducem lipsa!
Aaaa si daca stau sa ma gandesc, Cioclei terminat in 1984, deci mai mult ca sigur Mitrache i-a fost profesor.

Cioclei e unul dintre profesorii momentului. Sa nu uitam ca a devenit doctor in drept in Franta inainte de a o face in Romania. Sa vedem cand o scoate si el un manual de drept penal pentru ca, din nefericire, mi se pare destul de rusinos pentru un profesor sa aiba scrise doar 2 sau 3 carti in intreaga cariera. E prea putin si mi se pare ca din asta rezulta ca nu prea isi da interesul sa scoata ceva. Ori poate o sa ne surprinda in viitorul apropiat cu ceva beton armat.
Ah si era sa uit de cartea lun Mitrache. E nasoala, are acel limbaj de lemn de sorginte comunista si nu imi face nici o placere sa citesc din ea. Si zici ca e copilul mai mic al cartii lui Bulai, iar ambii sunt orfanii Explicatiilor teoretice ale lun Dongoroz. O carte misto de penal general e scrisa de unu Narcis Suciu de la Iasi parca. Oricum pe penal mi se pare ca stam destul de prost, mergand spre foarte prost. Dar e in nota noastra ca tara. Pacat ca aici Base nu prea are ce face.
cartea lui mitrache mi se pare a fi destul de incompleta, asa cum remarca un antevorbitor. pt penal general va recomand cartea dl Streteanu aparuta la Rosseti. deocamdata a aparut doar vol 1 care trateaza complet problema aplicarii legii penale si a teoriei generale a infractiunii. numai privind bibliografia acestei carti va puteti forma o parere despre calitatea ei.
Rogue...n-am zis ca e bine ca nu e practician. Am zis doar ca spre deosebire de altii, totusi, el, in viziunea mea (nu trebuie sa fie toti de acord cu ea), Mitrache e un profesor ok. Ca parerile sunt impartite...asta e altceva...In schimb, intr-adevar nu se ridica la nivelul celor de altadata...De fapt, ma intreb care dintre cei de acum se poate compara cu cei din perioada interbelica?!?!?
Nu sunt de acord ca personaje ca V Cioclei sau D.D. Saguna sunt nnprofesori eminentinn sau cam asa ceva, dupa cum ii caracteriza cineva inaintea mea. Hai sa nu aruncam cu vorbele! Cei doi mi-au fost profesori si-i stiu foarte bine ce le poate pielea. Dongoroz s-ar rasuci in mormant daca ar au auzi o atare apreciere a unor profesori absolut mediocri, care se limiteaza ( si sunt limitati) la tipicul cursurilor predate si raspredate. Dar poate ultra-laudatorii lor, nnau bucuriinnla ei, ca altfel nu-mi explic ineptia cu nnmarii profesori Cioclei si Sagunann....
ah stefan, stefan, faci ce faci si iar dai in balta;
ce treaba ai tu cu ei si cu asa-zisele lor bucurii?
in alta ordine de idei, cu Cioclei nu am absolut nimic, decat ca nimic nu prevestea acum cativa ani ca va fi un asa de bun profesor, dar ma rog, asta nu conteaza;
insa de Saguna, nici sa nu aud ca ar avea macar un dram de spirit didactic in el;
brrrrrrrrrrrr!!!!!
ce treaba ai tu cu ei si cu asa-zisele lor bucurii?
in alta ordine de idei, cu Cioclei nu am absolut nimic, decat ca nimic nu prevestea acum cativa ani ca va fi un asa de bun profesor, dar ma rog, asta nu conteaza;
insa de Saguna, nici sa nu aud ca ar avea macar un dram de spirit didactic in el;
brrrrrrrrrrrr!!!!!
pt croc
Daca eu dau in balta, altii dau in gropi de-a binelea... Mi-am spus parerea despre cei doi si despre lingusitorii lor pt ca mi s-a parut exagerata gratularea acestora cu asemenea calificative...Nu mai am comentarii de facut pe subiectul asta. In speranta unei bune colaborari in continuare, ti-as ramane recunoscator croc daca, pe viitor, te-ai abtine de la aprecieri de genul celei anterioare, mai ales daca nnopinia imbratisata de tinenn nu e sustinuta de argumente. Nu de alta, dar cred ca te-ai convins ca pot raspunde si in alti termeni, ceea ce nu vreau , pt ca esti femeie si vreau sa te menajez :)