Poate va intrebati de ce se intra asa greu la INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
fira

Post by fira » 20 Dec 2004, 14:23

cine-a zis de izvor de drept...asa zic raspindacii :)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 14:29

de ce l-ai speriat pe Procuror mai Fira. Aveam cu el chiar o discutie interesanta. Cum ai venit tu cum a fugit. :lol: :lol:

fira

Post by fira » 20 Dec 2004, 14:32

cum asa...si eu care credeam ca am fost un factor stabilizator al discutiei 8)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 14:48

stabilizator, destabilizator, cum i-ai spus de citronada cum a fugit.

procurorul

Post by procurorul » 20 Dec 2004, 15:39

attorney , did you miss me?
Am revenit... :wink:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 15:42

teribil mi-ai lipsit.
Ti-am pus spetele din toamna in "cum e acolo" daca esti cuminte iti pun si baremul.
Mie nu mi s-au parut a fi la indemana oricui.

procurorul

Post by procurorul » 20 Dec 2004, 15:53

:lol: Nu te supara pe mine , dar nu am nici un chef de spete acum...Cat despre barem...eu am oroare de asa ceva...Am stat asa de linistit anula acesta , pentru ca nu m-am luat dupa barem...Nu l-am citit , pentru ca nu e ca la mate , ti-a dat sau nu rezultatul.Nu avea decat efect demoralizator asupra mea...Acum , nu vreau sa ma laud , dar ca sa iti dau un exemplu...
La civil , scris , am luat 10 curat .Iti dai seama , ca nu ma apreciam eu sa iau nota aceasta , daca ma verificam dupa barem...
Dar am chef de discutii ...libere...
Si ...da , sunt cuminte... :wink:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 16:04

Nu ti-am postat spetele ca sa-ti dau de lucru ci ca sa-mi sustin o afirmatie si anume ca tantii care numai s-au facut ca fac avocatura sau mai stiu eu ce vreme de cinci ani nu au nici o sansa la examenul pe post. parerea mea e ca de aceea intra si atat de putini, pentru ca cei care au deja experienta si au muncit ceva nu se mai apuca de examen pe post. Numai cei ratati isi zic sa incerce si ei ceva nou. Si mai sunt vreo 10 care chiar isi doresc magistratura. Aia iau. De altfel mai mult de 15 oameni nu au luat examenul pe post in nici una din cele doua sesiuni organizate anul trecut.

procurorul

Post by procurorul » 20 Dec 2004, 16:14

Dna. Presedinte , se pare ca avem amandoi partea noastra de dreptate...
Dar e o politica falimentara...Daca vezi ca an de an nu intra decat o mana de oameni , ar trebui sa se scoata la INM mai multe locuri , si sa fie mai..."permeabili" , sa treaca mai multi , in asa fel incat sa isi acopere necesarul de locuri...
Daca intrau vreo 200 de acum 2 ani la INM , deja din toamna anului 2005 intrau "in productie"...Si se acoperea necesarul...Anul acesta la fel...Ca asa , cu cativa la INM si cu 2-3 pe post...Ma mir sa se completeze schemele la judecatorii si parchetele de pe langa judecatorii...
Dar nu eu sunt in masura sa decid , asa ca... :wink:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 16:22

Eu nu spun ca nu ai dreptate insa cred ca nu s-a vrut neaparat ocuparea acestori locuri vacante.
pana la urma decizia, si in aceasta directie ca si in altele, este tot una politica de vreme ce inclusiv angajatii INM au dosarul "de personal" la Serviciul personal de la ministerul justitiei. Unde sunt oameni instalati, nu altfel.

adi_avo

Post by adi_avo » 20 Dec 2004, 18:27

de moment ce le-a scos la bataie cred ca s-au gandit ca e posibil sa se si ocupe(cel putin teoretic).

ainsof

Post by ainsof » 21 Dec 2004, 09:16

Din cate stiu eu nici la INM nu s-au ocupat locurile, indiferent cat de putine au fost asa ca nu este prea mare diferenta ca nivel de pregatire intre "tineri" si "batrani".
Dar voi continuati sa va plangeti ca asa sta bine unor tineri, sa se considere mereu nedreptatiti :roll:

virtual

Post by virtual » 21 Dec 2004, 10:16

Ainsof, ai si tu dreptate, dar partial...

Chestia ca la INM au fost 180 de locuri si s-au ocupat 158 (daca nu ma insel).
La concursul din 25 septembrie au fost 370 de locuri si s-au ocupat inainte de contestatii vreo 15 (dintr-o alta sursa am aflat ca erau 6 inainte de contestatii si 15 in total dupa, dar cum nu sunt sigur, in dubio pro reo...:)!

Chestia este ca multe persoane (de care am si eu cunostinta) sunt fictiv juristi la ceva SRL dubios timp de 5 ani ca sa aiba vechime... timp in care fac pe agentii imobiliari, pe aia care se ocupa de serviciul personal (si doar atat)n ideea e ca orice numai experienta juridica nu poate fi numita chestia asta.

Si sincer cred ca cele 6 luni de INM nu prea mai ajuta la oameni care chiar daca au facut facultatea pe bune, in 5 ani au uitat cam multe. De exemplu, cam cat penal si procedura penala mai stiu un jurist de la, de exemplu, Primarie?!?

Pe de alta parte, examenul se pare ca nu e chiar usor, asa ca daca treci de ala, se presupune ca totusi nu ai uitat multe in astia 5 ani, sau poate chiar ai citit ceva.

Deci cat timp mai este examen, e ok... dar daca va fi ceva gen concurs de dosare, cum s-a zvonit pe aici, atunci "O, Lord take me now"!

croc

Post by croc » 21 Dec 2004, 12:37

brrrrr;
urechea mea nu a auzit un astfel de zvon;
sper sa nu fie adevarat! cum adica sa se intre cu concurs de dosare? :lol:
va dati seama ce ar fi in instante???? :lol: :lol: :lol:

adi_avo

Post by adi_avo » 21 Dec 2004, 13:19

pai ce ar fi ?? ca si acum cativa ani se intra direct in magistrat fara examen....si oricum e jale.Eu nu-s deacord la faza cu dosarele..dar legea nu retroactiveaza...din pacate in acest caz.

Post Reply