Statutul de cetatean roman

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
TheNutz

Problema

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 21:44

Problema este strict economica(financiara) si legata de libertati.
Relatia dintre stat si cetatean e una pur economica (plata contra servicii)
Statul pretinde taxe pentru ca ii esti cetatean si iti ofera servicii teoretic de f proasta calitate pentru care trebuie sa platesti. (indiferent de tara n-am o problema cu Romania ci cu conceptul etatist)
Refuz sa platesc statul pentru astfel servicii deci vreau sa-mi rezerv dreptul de a alege ceea ce vreau singur, nu impus.
E evident deranjul creat de o astfel de nesupunere si cu atat mai mult e evident ca nimeni nu-si pune problema de a da o astfel de libertate cuiva. Cu atat mai mult cu cat majoritatea considera asta o "tampenie"

Nu o consider o solutie buna doar rea ci ma intereseaza existenta optiunii

m-am facut inteles?

agenda

Post by agenda » 20 Mar 2009, 21:56

sincer ma asteptam la ......altceva..... :roll:
incearca sa studiezi putin despre teoriile lui john locke, jean jaques, rousseau etc
vezi si platon...(importanta sursa)
asta pentru o mai buna intelegere

TheNutz

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 22:02

agenda wrote:sincer ma asteptam la ......altceva..... :roll:
ce coincidenta :!:

agenda

Post by agenda » 20 Mar 2009, 22:11

si ironic pe deasupra!

mda...de ce nu. doar esti liber...

TheNutz

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 22:13

agenda wrote: mda...de ce nu. doar esti liber...
cat de liber? Si-n relatia cu statul?

agenda

Post by agenda » 20 Mar 2009, 22:19

cat de liber vrei sa fii?

TheNutz

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 22:22

atat de liber incat sa pot alege sa face ce doresc atat timp cat actiunile mele nu ii afecteaza pe cei ca mine fara a mi se impune optiunile.

agenda

Post by agenda » 20 Mar 2009, 22:29

cine sunt "cei ca tine"?

TheNutz

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 22:34

hai sa lamurit o treaba, n-am chef de mistouri, ironii si dovezi de superioritate.
cei ca mine esti si tu pentru ca nu esti "stat" nici daca ai vrea

serafim

Post by serafim » 20 Mar 2009, 22:38

:-( :-( :-( iarasi lovituri sub centura si am ramas pe dinafara....iarasi :-( :-( :-( :-(
hai dragilor luatima macar in galerie daca cu pompoane nu ma vreti !!!! :grin:

agenda

Post by agenda » 20 Mar 2009, 22:40

in loc de cei ca tine trebuia era normal sa spui "ceilalti".
nu fac misto, nu sunt ironica, cu siguranta nu ma simt superioara iar stat inca nu imi doresc sa devin.
dar sunt de acord cu tine. hai sa lamurim un lucru: ciao

agenda

Post by agenda » 20 Mar 2009, 22:43

serafime.......nu plange scumpule.......cu pompoane...fara...oricand ...doar nu mai plange! :floare:

TheNutz

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 22:46

o formular de genul eu si ceilalti lasa loc de interpretari si de diferentiere intre "eu" si restul, lucru usor de speculat in tonul discutiilor de pana acum

vulpacris

Post by vulpacris » 20 Mar 2009, 22:49

Cei ca tine au un nume mai vechi, şi există din vechime încercând, nu să impuna alte principii de convieţuire, ci nu vor să respecte nici o regulă sau principiu de convieţuire.
Numele acestora este acela de “anarhişti”.
Dacă, în schimb nu te referi la aşa ceva şi eşti doar nemulţumit de un anumit stat în particular, cum ar fi România, atunci ai dreptul de a-ţi alege un alt stat în care să te stabileşti, unde în schimbul impozitelor şi taxelor ţi se oferă ceva, sau, cum au făcut cele 60000-70000 de familii, din USA, Franţa, Belgia, Olanda, etc., care s-au mutat fiecare, pe câte o insulă mică din Oceanul Pacific şi stau singuri acolo, fac ce vor, şi sunt lăsaţi să facă ce vor, în schimbul unei sume modice, ori plătită în avans, ori plătită anual.
Poate vrei să încerci ultima variantă, că se pare că este ceea ce îţi doreşti.

:cafea:

TheNutz

Post by TheNutz » 20 Mar 2009, 22:57

de unde ai dedus dorinta de a nu respecta nici o regula sau principiu?
Punerea problemei legate de echitatea unor reguli denota automat dorinta de nerespectare?

Post Reply