Hotarare care sa tina loc e act autentic de v-c.

Discutii privind procedura civila
piorel

Post by piorel » 04 Nov 2008, 08:24

JOJO wrote:
IGNITE wrote:Piorel drag, curci impozitele cu taxele, una-i una iar impozitul va fi achitat de catre vanzator.
Cum se taxeaza? La valoare Piorele, la valoare. Text de lege? Creatie a jurisprudentei. :-D
Cred că iar citeşti în diagonală. Am zis că nu am indei pertinente ca să susţin că s-ar timbra în raport de 77 ind. 1.... tocmai d-aia... că acolo e cu totul altă mâncare de peşte.

Deci s-a stabilit că principiul autonomiei de voinţă (a se citi exteriorizarea consimţămîntului de a încheia un cvc) e aşa, la mişto. Şi nu e problemă, că d-aia e justiţie, să înlocuim consimţăminte. Nice one!

Deci jojo pentru tine exectuarea în natură a obligaţiei poate şi mai ales trebuie să se concretizeze prin suplimirea consimţământului. Escelent!

jojo

Post by jojo » 05 Nov 2008, 07:37

O, scuzaţ diagonala! nu se va repeta. :lol:

În ceea ce priveste exteriorizarea, manifestarea ori inhibarea consimtemintelor, imi rezerv dreptul de a nu face filosofia obligatiilor, nu de alta, dar mi-i teama ca ma conving singura de inadmisibilitatea acestor actiuni si oi lasa in sange propriile dosare. :-P (fara vreo opozitie)
Lasa Piorele, ca-i bine.

piorel

Post by piorel » 05 Nov 2008, 11:29

:) Mă bucur dragă Andreea că încă mai ai un pic de spirit de bb în tine. Cât despre timbrare... spui tu că la valoare. La care valoare? La preţul ce s-a (urmează să fie) plătit?

Şi foarte pe scrut speţa mea (interesantă): X şi Y, soţi, se obligă să vândă bunul comun construcţie lui Z, printr-un acvc, la preţul de 24.000 usd, cel mai tîrziu la 16.11.2004. Totodată X şi Y se obligă ca pînă atunci să obţină şi titlu de proprietate pentru terenul aferent construcţiei, în suprafaţă de cca 500 mp. Atenţie: nici X şi Y, nici Z, nu s-au obligat să vîndă, repsectiv să cumpere acest teren. Termenul pînă la care urma să se perfecteze contractul s-a prelungit pînă în septembrie 2007 când nimeni nu s-a prezentat la niciun fel de notar... şi termen pînă la care nimeni nu a somat pe nimeni pentru a se prezenta la vreun notar. În aprilie 2008 Z somează pe X şi Y să se prezinte la notarul A pentru a semna cvc atît cu privire la costrucţie cât şi cu privire la teren (pentru care între timp se obţinuse titlu - uzucapiune). Z vine în instanţă şi timbrează cu 50 de lei pe capătul de cerere privind hot care să ţină loc de act autentic (şi construcţie şi teren) şi nu timbrează petitul în care cere de 4 ori suma plătită (16.000 usd, la numeroasele prelungiri ale termenului extinctiv zic eu).

Nu cer eu idei, soluţii... dar aşa ca fapt divers... cred că e o speţă interesantă la care... fireşte... Z vrea să audieze martori, vrea interogatoriu etc... :fluierat:

Post Reply