Si daca instanta de apel verifica asa cum i s a ordonat prin decizia de recurs si constata ca inculpatul este in libertate...
Mie mi se pare ca, in urma informatiei ca inculpatul a fost arestat in alta cauza, se intelege ca in apel, (din momentul arestarii acestuia), procedura a fost nelegal indeplinita.
la fel de bine, in instanta de apel, putea sa vina fratele inculpatului la ultimul termen de judecata si sa spuna de arestarea fratelui. Din acel moment, chiar daca citarea era in regula, deci grefierul a facut referatul cauzei, zicand ca procedura este legal indeplinita, totusi, avand in vedere afirmatiile fratelui, instanta o va considera ca nefiind completa.
De aici, incolo, instanta de apel trebuie sa verifice data arestarii, sa verifice de ce nu s a prezentat inculpatul instantei, trebuie facute verificari suplimentare (adrese pe la penitenciare, spitale...asociatia de proprietari...ce stiu eu...), ca sa vada cat din proces este viciat. poate inculpatul a mintit in cererea de apel sau poate nu