Cred ca trebuie sa ne protejam singuri in fata acestei agresiuni mediatice. Ce-ar fi sa incercam sa ne dezobisnuim ca TV-ul sa fie tot timpul deschis (a devenit ca un drog). Eu unul am o placere mult mai mare sa ascult posturi de radio.
Cred ca educatia copilului mic este f importanta. Daca el "deschide" ochii pe televizor din frageda copilarie ....
Unde vom ajunge fratilor ? Am mai citt de curand undeva niste comentarii cu privire la pericolul pasapoartelor biometrice si a introducerii microcipului in Romania.
Citez:
De ce trebuie sa luam atitudine?
Pasapoartele biometrice:
În perioada 2004 –2006, paşapoartele biometrice au fost adoptate ca metodă de identificare în ţări ca Germania, Grecia, Austria, Belgia, Polonia, Lituania, Slovenia, SUA şi Marea Britanie. Acestea sunt capabile să stocheze date complexe privind posesorul, cum ar fi fizionomia, amprentele sau scanări ale retinei. Dat fiind nivelul de pregătire tehnică şi dotările de care dispun falsificatorii şi crima organizată, tocmai caracteristicile tehnice deosebite expun posesorii acestor acte la riscuri severe. Datele de pe cip pot fi copiate şi folosite de atacatori în diverse scopuri, pentru a deschide un cont bancar sau pentru a opera tranzacţii financiare în numele adevăratului posesor al actului de identitate. Cipul de pe paşaport nu poate fi schimbat, dar datele obţinute pot fi folosite pentru a construi o copie a paşaportului, care ar putea fi folosită de o persoana cu o fizionomie asemănătoare cu cea a posesorului iniţial.
Microcipul:
Din punct de vedere tehnic, este, astãzi, posibil ca fiecare nou-nãscut sã fie injectat cu un asftel de microcip, ce va servi la indentificarea persoanei în cauzã pentru tot restul vietii sale. Despre astfel de planuri s-a discutat în cel mai mare scret în SUA, fãrã sã existe vreo procupare privind dreptul la viata privatã. Oamenii ce poarta asemenea implante pot fi urmãriti oriunde prin captarea undelor radio de joasã frecventã pe care le emit microcipurile. Functiile creierului le pot fi comandate de computere, care pot chiar schimba frecventa biocurentilor.
Voi ce parere aveti ?
meritam putina curatenie?