Si pentru ca a mai ramas putin din duminica asta....
....Si eu care credeam ca numai mie mi s-a intamplat:
IN CLUJ-NAPOCA - si nu mi-e jena sa scriu unde!
Eram intr-o substituire, la politie il reprezentam pe inculpat, se luau declaratii de parte vatamata (care nu stia sa scrie si sa citeasca), si mai erau si trei martori, pentru confruntare. In birou era comisarul sef, partea vatamata, avocatul partii vatamate, si unul din martori martori. Dupa ce inculpatul a relatat asa cum au stat faptele, comisarul a inceput sa tehnoredacteze declaratia. in timp ce scria am observat ca denatura toata declaratia sata initial de parta vatamata si bineinteles ca mi-am permis sa intrerup precizand felul in care partea a declarat initial. Comisarul mi-a raspuns restit spunand ca eu nu am dreptul sa intervin acum iar precizrile se vor face la final. Pana la final declaratia a fost denaturata de multe ori si tot de atatea ori s-arestit si comisarul la mine.
Asteptand sa termine odata tehnoredactarea declaratiei in varianta lui ,am vazut ca o listeaza si o da la semnat partii vatamate, aparatorului si mie. M-am suparat si am zis ca nu voi semna dclaratia pana ce nu vor fi trecute precizarile pe care le-am cerut si eu si coleul meu mai devreme.
A refuzat sa faca precizarile si am cerut sa sa se scrie atunci motivul pentru care eu refuz sa semnez, pe motiv ca nu-i dau eu lectii cum sa-si faca el treaba.
Comisarul a zis ca vom continua dupa pauza,astfel declaratia a ramas nesemnata de mine si neprecizata de comisar.
Deci in timpul cercetarilor cu toti martorii la usa asteptand, comisarul face pauza, dupa numai o jumatate de ora de luat declaratii- motivul- ii este foame tb. sa ia pauza de masa.
Dupa ce se reiau cercetarile, cine credeti ca era in birou, alaturi de d-ul comisar? A? Cine?
Era doamna procuror care intrumenta cazul.
Ne-a fost prezentata, si m-am bucurat, am crezut ca in sfarsit se vor face precizarile.
Dommnul comisar, sub directa supravaghere a doamnnei procuror reia cercetarile: Inca o declaratie de parte vatamata cu datele de identificare de rigoare bla Bla bla. Atunci am intrebat pai ce faceti mai luati inca o declaratie partii vatamate, tocmai ce a dat una.
- "Da mai luam una"
-dar a ramas sa precizam declaratia anterioara caci stim cu totii ca au fost cateva neintelegeri si plus de asta eu nici nu am semnat-o