Incredibil............dar adevarat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
jojo

Post by jojo » 24 Feb 2008, 10:55

MataHari wrote:. Daca crezi ca postand ceea ce ai postat, si anume ca preferi romana, ti-ai atras simpatiile forumistilor romani, cred ca te inseli, sau cel putin pe a mea nu. .
Deci Matahari, sa ne lamurim definitiv.
Nu caut simpatii, sprijin emotional si/sau prietenii virtuale.

Nici cu limba maghiara nu am treaba, ar fi chiar culmea!, cine a vrut sa inteleaga ce doresc, cu siguranta a inteles. Daca nu, dusmaniti-ma toti! :cafea:

MataHari

Post by MataHari » 24 Feb 2008, 11:34

JOJO wrote:
Deci Matahari, sa ne lamurim definitiv.
Nu caut simpatii, sprijin emotional si/sau prietenii virtuale.
Poate nu ti-ar strica nici una dintre variante, nu e treaba mea, insa fiind duminica, soare si inceput de primavara ar trebui sa fim buni, relaxati si respectuosi cu noi insine si cu ceilalti,altfel cu ce ne-am deosebi de cei pe care uneori trebuie sa-i aparam impotriva constiintei noastre ?

Kinga e fata buna si nu cred ca intentiona sa te ofenseze in niciun fel.Va salut pe amandoua. :floare:

jojo

Post by jojo » 24 Feb 2008, 11:44

MataHari wrote: insa fiind duminica, soare si inceput de primavara

Da.
Duminica placuta! :cafea:

observer

Post by observer » 24 Feb 2008, 12:34

Noapte buna JOJO

caramella

Post by caramella » 24 Feb 2008, 23:44

Si pentru ca a mai ramas putin din duminica asta....

....Si eu care credeam ca numai mie mi s-a intamplat:

IN CLUJ-NAPOCA - si nu mi-e jena sa scriu unde!

Eram intr-o substituire, la politie il reprezentam pe inculpat, se luau declaratii de parte vatamata (care nu stia sa scrie si sa citeasca), si mai erau si trei martori, pentru confruntare. In birou era comisarul sef, partea vatamata, avocatul partii vatamate, si unul din martori martori. Dupa ce inculpatul a relatat asa cum au stat faptele, comisarul a inceput sa tehnoredacteze declaratia. in timp ce scria am observat ca denatura toata declaratia sata initial de parta vatamata si bineinteles ca mi-am permis sa intrerup precizand felul in care partea a declarat initial. Comisarul mi-a raspuns restit spunand ca eu nu am dreptul sa intervin acum iar precizrile se vor face la final. Pana la final declaratia a fost denaturata de multe ori si tot de atatea ori s-arestit si comisarul la mine.
Asteptand sa termine odata tehnoredactarea declaratiei in varianta lui ,am vazut ca o listeaza si o da la semnat partii vatamate, aparatorului si mie. M-am suparat si am zis ca nu voi semna dclaratia pana ce nu vor fi trecute precizarile pe care le-am cerut si eu si coleul meu mai devreme.
A refuzat sa faca precizarile si am cerut sa sa se scrie atunci motivul pentru care eu refuz sa semnez, pe motiv ca nu-i dau eu lectii cum sa-si faca el treaba.
Comisarul a zis ca vom continua dupa pauza,astfel declaratia a ramas nesemnata de mine si neprecizata de comisar.
Deci in timpul cercetarilor cu toti martorii la usa asteptand, comisarul face pauza, dupa numai o jumatate de ora de luat declaratii- motivul- ii este foame tb. sa ia pauza de masa.
Dupa ce se reiau cercetarile, cine credeti ca era in birou, alaturi de d-ul comisar? A? Cine?
Era doamna procuror care intrumenta cazul.

Ne-a fost prezentata, si m-am bucurat, am crezut ca in sfarsit se vor face precizarile.

Dommnul comisar, sub directa supravaghere a doamnnei procuror reia cercetarile: Inca o declaratie de parte vatamata cu datele de identificare de rigoare bla Bla bla. Atunci am intrebat pai ce faceti mai luati inca o declaratie partii vatamate, tocmai ce a dat una.
- "Da mai luam una"
-dar a ramas sa precizam declaratia anterioara caci stim cu totii ca au fost cateva neintelegeri si plus de asta eu nici nu am semnat-o

caramella

Post by caramella » 25 Feb 2008, 00:10

Doamna procuror nu a intervenit deloc.

Atunci am intrebat ce va face cu declaratia luata anterior va servi ca proba la dosar?

El a zis ca, "bineinteles"
Si cum veti explica declaratia data anterior cu cea uterioara daca va sustine aceleasi lucruri ca si inainte, dar care nu coincid deloc cu cele consemnate de dvs?
dar instanta cum va aprecia asta?

Procuroarea iar nimic

Am cerut sa se precizeze atunci in prezenta procuroarei in urmatoarea declaratie macar imprejurarea in care a fost luata prima declaratie.
E, atunci a inceput sa ma jigneasca, sa urle, sa numai tina cont de nimic.
A trebuit sa ies afara putin sa iau aer, si dupa ce m-am intors procuroarea a zic ca "am nevoie de putina apa" (de unde, nu stiu)
Ideea e ca in tot cursul cercetarilor nu s-a respectat deloc procedura. Il tot comenta pe inculpat ca vorbeste urat, ca el nu poate vorbi asa ca el si culmea, reproducea in timpul declaratiilor cuvant cu cuvant, paca la nesfarsit, exact vorbele urate ale inculpatului, (asa spunea el ca vorbea urat insa eu nu l-am auzit)uitand ca e in cursul unei cercetari si ca mai sunt si eu pe acolo si alti colegi.
Cum m-am simtit ca femeie, ca avocata? Neputincioasa, si tarata in ...
Ostilitatea lui s-a remarca inca de la inceput cand incepuse sa ameninte martorii, incercand sa le gaseasca si lor "pete multe rautati si mici scandale", influentandu-i astfel sa declare impotriva inculpatului.
In fine, am facut plangere si a doua zi m-am prezentat impreuna cu av. titular la procuroare sa depunem plangerea.
Atitudinea procuroarei: " a da nu era nevoie, toate astea s-au intamplat din prea mult exces de zel al domnisoarei"
Plangerea? respinsa, evident.

jojo

Post by jojo » 25 Feb 2008, 07:28

Caramella, este bine de stiut ,in caz ca ti se mai intampla, ai tot sprijinul din partea baroului.
Din pacate nu poti lupta singura cu sistemul.

paisie

Post by paisie » 25 Feb 2008, 19:04

bai tata voi sunteti nebuni cum dracu sa acceptati sa va faca niste dobitoci cu 7 clase????? in momentul respectiv carmell in care comisarul scriea numai prostii tu si cu, colegul tau trebuia sa va ridicati si la revedere, eventual cu tot cu client, si daca era arestat sau retinut cu atat mai bine ca va cautau ei pe voi :||||

Sorrow in momentul in care ala urla acolo trebuia sa ii transmiti buna ziua si hai pa si vom veni cand avem chef noi ca suntem martori si gargara cu mascatii nu prea merge ca nu ii da niciun judecator mandat de perchezitie din burta fara un minim de probe.

Ps: Eu ma pot lauda ca am facut nufarul 1 comisar si un tablagiu prea nesimtiti :D Nu va lasati luati-va in gura cu ei si daca vreti sa fiti siguri ca merge totul cum trebuie exista intotdeauna reportofon de purtat in buzunar sau geanta :D

Pretor

Post by Pretor » 26 Feb 2008, 23:34

paisie, întrebare:

într-o asemenea ipoteză nu se pot invoca art. 171 al.4 indice 1("pleacă sau refuză să efectueze apărarea") şi 198 al.3 ("refuzul de a asigura apărarea") C.proc.penală?

caramella

Post by caramella » 27 Feb 2008, 00:21

Problema este ca in astfel de situatii nu mai esti in stare sa asiguri o aparare sanatoasa. Nici macar nu iti este permis(in cazul meu de comisar+procuroare) La felul in care s-a purtat ...de aveam si eu forta fizica ii spargeam fata, dar asa... nu m-am putut apara decat cu codul de procedura penala dar codul nu functioneaza la astfel de "profesionsisti"
si-n astfel de situatii .
As vrea sa cred ca baroul e bataios si nu se musamalizeaza.E adevarat ca nu am ajuns la Barou pentru expune problema .

lefterel

Post by lefterel » 27 Feb 2008, 13:19

serios, Baroul nu te apara!... insa sunt unii care au gasit solutia: este reala... in zilele noastre, un avocat care face multa UP, si-a achizitionat un manual de clasa I, mai exact, un ABECEDAR... cu foarte mult tupeu, de cate ori se intalnea cu un politist "rau" scotea manualul, il rasfoia si la orice intrebare preciza "studiez, vreau sa ma fac militian"; o face de cinci ani... acum, niciun politist nu il deranjeaza!

este reala!

paisie

Post by paisie » 27 Feb 2008, 23:35

iti garantez eu ca daca pleci si refuzi sa faci apararea nu are ce sa iti faca decat daca esti din oficiu si chiar si cand esti din oficiu si nu poti lua clientul de mana sa pleci nu trebuie sa parasesti sediul politiei pur si simplu iesi din birou si astepti la usa pana se calmeaza idiotul si daca are ceva de comentat ii explici ca iei aer :P dupa 5 minute te inotrci si tot asa pana se satura.

Metode de dresare ale militzienilor sunt dar totul depinde de curajul tau si de cat de mult chef ai sa te certi cu toti retardatii si sa iti strici ziua :|

Ps: si frati-miu e militzian :D

luc4s

Post by luc4s » 28 Feb 2008, 22:16

paisie wrote: exista intotdeauna reportofon de purtat in buzunar sau geanta :D
Si pe mine m-a inregistrat azi unul la audiere. :-D
Dar a pus telefonul pe genunchi, nu l-a ascuns.
A spus ca el inregistreaza tot, pt ca a avut niste probleme in niste contracte, unde una i s-a spus si alta s-a facut.
Cred ca nici avocatul nu stia de intentiile lui, dupa expresia fetei.
L0am rugat pe avocat, care era aproape de usa, sa deschida usa la birou si am un afis cu "zona de securitate 2- si un reportofon si un telefon cu semnul interzis
I0am spus sa-l inchida si s-a conformat.

paisie

Post by paisie » 29 Feb 2008, 16:26

lucas lasa textele astea ca iti cer si eu sala speciala de audieri, pentru ca nu se fac audierile in biroul milityienilor. Capsici???? Daca unii e prosti nu inseamna ca toti suntem. Asa ca vrajeala de asta de 2 lei sa ii spui lu batman.

Generalul

Post by Generalul » 01 Mar 2008, 11:25

Unde scrie in cod de sala speciala de audiere paisie? Ce, te crezi in state? Si mai usor cu jignirile la adresa politistilor. Ca aveti si voi tufe de Venetia prin barouri ca mi-e si mila uneori. Daca tot vii la audiere cu clientul macar citeste putin legea sa nu cazi de papagal.

Post Reply