plata pensiei de intretinere - copil nedorit

Familiei
agenda

Post by agenda » 07 Nov 2007, 10:14

Gavril wrote:da. da. da. da.

parole, daca tatal nu se supune vrenui test implicit ai recunoasterea lui sau cel putin un inceput de proba. mai aduci 2 martori si s-a rezolvat procesul.

cosmine, nu te mai gandi la ce a facut mama. daca a indus in eroare sau nu.
copilul, indiferent prin ce metode a ajuns sa fie conceput, are drepturi. iar parintii obligatii.
nici o metoda contraceptiva folosita de femei nu este sigura 100%. cand a fugit repede in pat a aceptat posibilitatea de a avea un copil.

pe lumea asta nu ar trebui sa existe copil nedorit. indiferent pe circumstante. un parinte care isi paraseste copilul sau refuza macar (atat) sa dea niste bani pt. intretinerea lui este un om de nimic. un vierme nenorocit. dar are sansa se isi schimbe atitudinea. second chance. asta e un lucru bun lasat de D-zeu.

agenda, tu glumesti cu infractiunea aia? te cam tii de glume de la un timp. :)
ai dreptate in ceea ce spui.

referitor la glumita......nu prea glumeam :mrgreen: .........(dar a fost o "propunere" diabolica intradevar.

ieri am auzit o discutie intre doua fete. una dintre ele o sfatuia pe prietena ei (care simtea ca relatia in care se alfa este in pericol) cum sa ramana gravida. mi-am revenit greu dupa ce am auzit discutia...pare incredibil
cunosc si alte cazuri.

ma gandesc cate vieti au fost distruse prin astfel de comploturi. si copiii sunt cei care sufera cel mai mult.

alinalex

Post by alinalex » 07 Nov 2007, 14:35

:-? Buna ziua
Am si eu o situatie asemanatoare..sunt recasatorita iar sotul meu are doi copii..primul a venit pe lume in urma concubinajului,(de fapt nici nu astiut ca respectiva este insarcinata pana la 6 luni) iar al doilea copil a venit pe lume in urma unei casatorii dar a falt pe cand divorta de fosta sotie si era in 4 luni..sunt si eu femeie si nu cred ca asta este o metoda prea buna de face un barbat sa fie cu o femeie,ca pana la urma nu el sau ea sufera ci copii,sotul meu din anumite motive nu si-a vazut copii de 8 ani,deoarece suntem in state,si mamele copiilor ma invinovateste pe mine ca sunt impreuna cu el...desi nu eu am fost cauza decare sau despartit,incer intr-una bani,parca aici sunt cateii cu colaci in coada,le trimitem bani si pachete,incerc sa ii aducem in vacante dar din pacate nu se poate ..nici unul din copii nu vrea sa plece fara mama lui,asa ca ..dar ca-m cat este o pensie alimentara in romania,,,noi le trimite 150 pe luna ..de onomastici,craciun pasti si cum incep scoala mai mult cu 100 150 dar ele doresc mai mult si nu ne putem permite....sotul meu sufera foarte mult ii pasa de copii,ii iubeste dar din cauza mamelor nu ii poate vedea...iar venim in romania tot dejeaba ca atat cat sunt cu el ele iau interzis sa vada copii dar pensie vor..ce am putea sa facem?

observer

Post by observer » 07 Nov 2007, 22:49

In cazul in care se dovedeste paternitatea, poate tatal sa fie obligat la plata pensiei de intretinere, in cazul in care nu doreste sa fie parte activa a acelui copil?
DA DA DA Si sper sa ai un venit mare ca sa platesti o pensie decenta din care sa traiasca si acel copil.

Si sa iti fie rusine. Ai o gandire de secretar de partid. De pe Marte ca sa nu avem probleme :))

observer

Post by observer » 07 Nov 2007, 22:54

Am si eu o situatie asemanatoare..sunt recasatorita iar sotul meu are doi copii..primul a venit pe lume in urma concubinajului,(de fapt nici nu astiut ca respectiva este insarcinata pana la 6 luni) iar al doilea copil a venit pe lume in urma unei casatorii dar a falt pe cand divorta de fosta sotie si era in 4 luni..sunt si eu femeie si nu cred ca asta este o metoda prea buna de face un barbat sa fie cu o femeie,ca pana la urma nu el sau ea sufera ci copii,sotul meu din anumite motive nu si-a vazut copii de 8 ani,deoarece suntem in state,si mamele copiilor ma invinovateste pe mine ca sunt impreuna cu el...desi nu eu am fost cauza decare sau despartit,incer intr-una bani,parca aici sunt cateii cu colaci in coada,le trimitem bani si pachete,incerc sa ii aducem in vacante dar din pacate nu se poate ..nici unul din copii nu vrea sa plece fara mama lui,asa ca ..dar ca-m cat este o pensie alimentara in romania,,,noi le trimite 150 pe luna ..de onomastici,craciun pasti si cum incep scoala mai mult cu 100 150 dar ele doresc mai mult si nu ne putem permite....sotul meu sufera foarte mult ii pasa de copii,ii iubeste dar din cauza mamelor nu ii poate vedea...iar venim in romania tot dejeaba ca atat cat sunt cu el ele iau interzis sa vada copii dar pensie vor..ce am putea sa facem?

1. Pensia de intretinere datorata poate merge pana la 33 la suta din veniturile nete al parintelui , pentru amandoi copii impreuna, deci daca aceste venituri din state ar fi demonstrate in fata instantei din Romania cam atat ar avea de plata.

2. In legatura cu dorinta sotului de a-si vedea copii si de a-si petrece o perioada in compania lor (bravo lui) ar la indemana o actiune judecatoreasca prin care sa ceara instantei sa stabileasca un program de vizitare a minorilor, inclusiv periode de timp in care minori sa stea cu el fie in tare fie in state.

Nimeni nu ii poate ingradi acest drept.

Cosmin

Post by Cosmin » 07 Nov 2007, 23:05

observer wrote:
In cazul in care se dovedeste paternitatea, poate tatal sa fie obligat la plata pensiei de intretinere, in cazul in care nu doreste sa fie parte activa a acelui copil?
DA DA DA Si sper sa ai un venit mare ca sa platesti o pensie decenta din care sa traiasca si acel copil.

Si sa iti fie rusine. Ai o gandire de secretar de partid. De pe Marte ca sa nu avem probleme :))
Multumesc mult pentru raspuns, si pentru nconcernn. As sugera, daca nu e cu banat, sa cititi si mesajele anterioare postate, in sensul unei mai bune intelegeri.
Numai bine.

agenda

Post by agenda » 07 Nov 2007, 23:06

toate mesajele cu exceptia celor scrise de o anume agenda :mrgreen:

Cosmin

Post by Cosmin » 07 Nov 2007, 23:19

mmm... pai mie mi se pare ca sesizasem acelasi lucru.
(La bucatica aceea neacoperita de lege ma refer - btw, buna ideea cu raspunderea penala pt mamele rele...) Am inteles ca drepturile copilului primeaza, si ca se opun acestei idei.

agenda

Post by agenda » 07 Nov 2007, 23:41

Cosmin wrote:mmm... pai mie mi se pare ca sesizasem acelasi lucru.
(La bucatica aceea neacoperita de lege ma refer - btw, buna ideea cu raspunderea penala pt mamele rele...) Am inteles ca drepturile copilului primeaza, si ca se opun acestei idei.
yap

MataHari

Post by MataHari » 08 Nov 2007, 00:21

Mai agenda, legea ar trebui sa acopere si invers, adica femeile care nu vor sa aiba copii si totusi sunt obligate ? De imprejurari, credinte, multe altele. Stiu caz concret . Cu ei , cum ramane ?

kinga

Post by kinga » 08 Nov 2007, 07:50

MataHari wrote:Mai agenda, legea ar trebui sa acopere si invers, adica femeile care nu vor sa aiba copii si totusi sunt obligate ? De imprejurari, credinte, multe altele. Stiu caz concret . Cu ei , cum ramane ?
manastire....

agenda

Post by agenda » 08 Nov 2007, 10:31

MataHari wrote:Mai agenda, legea ar trebui sa acopere si invers, adica femeile care nu vor sa aiba copii si totusi sunt obligate ? De imprejurari, credinte, multe altele. Stiu caz concret . Cu ei , cum ramane ?
Matahari nu este aceeasi situatie.
pe de alta parte libertatea de a procrea sau nu este garantata deja.

MataHari

Post by MataHari » 08 Nov 2007, 12:48

Sigur este aceeasi situatie. Exemplu : X , fata tanara, din familie buna,religioasa, cu intoleranta la spirala si contraindicatii pentru contraceptive, cunoaste pe Y , tip simpatic, insa saracut si cam pus pe capatuiala, alergic la latex.

Ea isi manifesta vointa in sensul ca nu doreste copii si chiar insista , merg la un cabinet de planing familial si ii consiliaza ca singura metoda ar fi "coitus intreruptus "( scuze pentru expresie). El face ce face si pentru a determina casatoria o lasa insarcinata impotriva vointei ei...ea se alege nu doar cu o pensie de platit ci cu responsabilitatea acelui copil si...spre deosebire de domnii in situatie care cel mult sunt obligati sa platesca pensie.

Sunt absolut impotriva acestor metode de folosi un copil si de a procrea in aceste conditii, insa o eventuala lege la ce ar folosi?

kinga

Post by kinga » 08 Nov 2007, 12:54

MataHari wrote: Sunt absolut impotriva acestor metode de folosi un copil si de a procrea in aceste conditii, insa o eventuala lege la ce ar folosi?
din pacate la nimic....

aceste metode vor fi folosite cu succes si in viitor.... :( :(

cat despre copii... mai bine sa nu vorbim...

agenda

Post by agenda » 08 Nov 2007, 19:50

Matahari intr-un fel ai dreptate dar nu cred ca trebuie sa omitem si rolul responsabilitatii fiecaruia dintre noi cu privire la aceste aspecte.

Eu cred ca in principiu ar trebui sa existe ore de educatie sexuala in scoli (poate exista...nu stiu)..... unde copii sa poata lua cunostinta de riscuri.....de optiunile lor....de drepturile lor .....de liberatiile lor .........etc.

trebuie inceput de aici.

alinalex

pensia laimentara

Post by alinalex » 09 Nov 2007, 14:26

Multumesc pentru raspuns..din pacate nu putem s ale dam pe luna mai mult de 150 ,desi dupa legile din roamnia ar trebui la fiecare in jur de 450 dolari,iar dupa legile din america,copilul de 19 ani nu ar mai primi nimic deoarece este trecut de 18 ani,iar cel mic 65-75 de doalri..asa nu ne puetem permite s ale trimitem cat vor ele ,sotul meu nu isi permite asta ar inseman ca e sa isi ia alt servici,sau s arenunte la anumite bunuri ale vietii ....si din pacte nu se poate ...sia ii sunt toate foarte schumpe,iar daca nu iti pui un ban deoparte ,poti sa ajungi cersetor pe strada daca te imbolnavesti ,perzi servicul....etc..asa ca nu stiu ce o sa facem ..ne dau elel acolo le dam si noi aici deorece sotul meu a renuntat la cetatenia roamana...si ar fi foarte bine daca ele nua r incerca sa se razbune pe sotil meu ...si nu si-ar baga la innintare copii ca sa fie si ele aduse aici.. ca asta vor mai mult ..nu la-sa copii s avina in vacante daca nu vin si ele :-?

Post Reply