Probleme cu asociatia de locatari

Discutii privind Contenciosul Administrativ
mariuca

Post by mariuca » 29 Oct 2004, 13:26

Sunt de acord cu faptul ca la repararea imobilului in cauza (a hidroizolatiei acestuia), coproprietarii au dreptul de decizie asupra necesitatii, urgentei si modalitatilor de executie, insa in situatia mea niciodata nu va exista o prioritate de executie a reparatiei in cauza, (mai pe larg coproprietarii acestui imobil n-au auzit de cuvantul LEGE, si mai grav decat atat au dat dovada de rea vointa) deoarece dupa cum am mai precizat in mintea acestor coproprietari situatia este foarte clara si anume ei considera ca "aceasta treaba cada in sarcina acelora care locuiesc la ultimul etaj", chiar daca prin exceptie si-ar schimba parerea niciodata aceasta reparatie nu va fi urgenta,...... atunci mai putem vorbi de modalitati de executie a lucrarilor?............
in incheiere o sa incerc sa redau o replica tare interesanta a unui coproprietar (locuieste la etajul 1) care era impotriva acestei reparatii: "apartamentele de la etajul 1,2, si 3 sunt mai scumpe pe piata imobiliara iar cele de la etajul 4 intotdeauna au fost cotate prost , cand te-ai mutat trabuia sa iei seama de acest lucru"............cu alte cuvinte m-am muta la 4 suport consecintele!!!!!!!! :(

mariuca

Post by mariuca » 29 Oct 2004, 13:30

va multumesc pentru pararile dumneavoatra, toate au fost interesante! :)

marriadellia

Post by marriadellia » 29 Oct 2004, 13:58

Cu multa placere!

si te rog nu lasa lucrurile asa pentru ca ai numai de pierdut in cazul in care ii ierti.
BAFTA! :D

sofia

Post by sofia » 30 Oct 2004, 10:05

marriadellia wrote:si te rog nu lasa lucrurile asa pentru ca ai numai de pierdut in cazul in care ii ierti.
BAFTA! :D
S-ar putea sa ai de pierdut si daca introduci o actiune pe care o timbrezi, convinsa ca ai dreptate si apoi ti-o respinge.
Poate ca ar fi mai bine sa facem de la inceput cu prevede legea si sa nu ne suparam pe judecatori atunci cand ni se resping actiunile.

cristianc

Post by cristianc » 03 Nov 2004, 21:18

Problema pe care o aduci in discutie se rezolva in momentul in care conducerea asociatiei ia o hotarare de reparare a acoperisului ca parte comuna a proprietatii.In baza ei se pot deconta lucrarile efectuate, dar neaparat in baza unui act intre presedintele asociatiei si tine prin care se recunoaste necesitatea lucrarilor facute, corectitudinea lor si cheltuielile ca fiind juste.
De fapt prin proces asta ar si trebui sa obtii:obligarea asociatiei la efectuarea repararii acoperisului ca proprietate comuna inclusiv recunoasterea cheltuielior facute in nume propriu.
Poti incepe prin a inregistra la asociatie o cerere - pentru a fi discutata la urmatorul comitet lunar - prin care anunti ca din cauza neimplicarii asociatiei si in lipsa raspunsului la sesizarile verbale ai reparat pe cheltuiala proprie acoperisul ca proprietate comuna si urmaresti sa iti recuperezi costurile.
Un raspuns ar trebui sa iti parvina dupa maxim 30 de zile!
Succes

Agenda juridica:

Norma metodologica din 02/04/2003
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 311 din 08/05/2003
privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

ACORD DE ASOCIERE
(model)
5.1. Asociatia de proprietari va raspunde de administrarea si de
functionarea condominiului/condominiilor si de intretinerea, repararea,
renovarea si imbunatatirea proprietatii comune, iar costurile
aferente vor fi calculate conform cotei-parti proportionale de
proprietate sau
, dupa caz, conform numarului de persoane prevazute in
anexa la prezentul acord de asociere. (Se pot face precizari concrete
privind repartizarea cheltuielilor comune de intretinere pe cota-parte
indiviza sau pe numar de persoane, dupa caz, avandu-se in vedere
prevederile legale si optiunile asociatiilor de proprietari, acolo
unde legea permite acest lucru.)

STATUTUL
asociatiei de proprietari
(model)

ARTICOLUL 32
Membrii asociatiei de proprietari au si urmatoarele drepturi:

e) sa puna intrebari si sa solicite explicatii comitetului executiv,
referitoare la activitatea asociatiei de proprietari
;
...
i) sa prezinte spre rezolvare probleme specifice asociatiei
de proprietari sau probleme deosebite, care nu au putut fi solutionate
pe cale obisnuita, si sa participe activ la actiunea de solutionare.

mariuca

Post by mariuca » 03 Nov 2004, 23:47

Pentru cristianc apropo o sa ti sa para ciudat dar noi "nu avem" presedinte.............
la noi in asociatie domneste o lege a junglei administratorul este doar pe "post"de casier iar presedintele aproape ca nu exista........... locatarii detin puterea, ei taie si spanzura ...........nu sunt veterana in bloc iar cand am pus in discutie (la sedinte) anumite probleme legate de reparatiile imobilului mi s-a reprosat ca "nici bine nu m-am mutat si fac ordine" etc. din pacate acestia sunt "bunii" mei vecini.
ca sa nu ajung inca in instanta am mai incercat o chestie nu stiu ce succes va avea dar sper sa-mi reuseasca .
o sa va tin la curent..........

cristianc

Post by cristianc » 04 Nov 2004, 23:20

OK. am citit raspunsul tau. Vecinii nu ti i-ai ales tu (Dar pun pariu ca data viitoare vei fi muuultttt mai atenta la amanuntul asta cand te muti :) )
Tu ai de facut 2 lucruri:
1. Sa iti recuperezi banii cheltuiti!
2. Sa te intelegi bine sau foarte bine cu toti vecinii!
Daca e chiar imposibil m-ai renuntam la pt :)
In ceea ce priveste faptul ca esti noua e doar o reminiscenta specifica
animalelor de a-si marca si apara teritoriul. se rezolva cu timpul.
Fa o hartie administratorului sa stii ca ai inceput, ia un nr. de inregistrare
si mai vorbim
Succese!

mariuca

Post by mariuca » 18 Feb 2005, 00:37

va scriu pt. ca sunt fericita.....mi-am rezolvat problema (recuperarea banilor cheltuiti cu efectuarea hidroizolatiei) pe cale pasnica, fara sa introduc nici o actiune in instanta, vecinii mei au inteles pana la urma ca trebuie sa se conformeze. In caz contrar dupa sesiunea de iarna urma sa introduc o actiune in instanta....asta este... bine ca s-a rezolvat intr-un fel....

Radulescu

Re: Probleme cu asociatia de locatari

Post by Radulescu » 25 Jun 2012, 17:16

Foarte interesant subiect , pacat ca nu l-am prins de la inceput . Aceeasi problema a existat in blocul in care locuiesc acum . Cei de la etajul 8 au cerut reparatii urgente ale terasei blocului deoarece , fizic , le ploua in casa,iar ceilalti locatari au refuzat cu nerusinare sa plateasca un fond minim de 5 lei pe luna timp de cateva luni pentru hidroizolarea acoperisului. Intr-un final printr-o inaintare in instanta , acestia au fost obligati sa plateasca.

Ei drace , doar nu suntem la usa cortului. :bere:

Post Reply