URGENT UN SFAT! Subiect inedit (cel putin pentru mine)

Familiei
alpha-mind

Re: URGENT UN SFAT! Subiect inedit (cel putin pentru mine)

Post by alpha-mind » 14 Sep 2007, 18:04

sscatalin wrote:mama are sentinta de stabilire domiciliu si pensie...
poate fi suficient, dar eu as merge pe prevederile legii in forma lor exacta, ca sa fiu sigura ca rezolv cazul nu rapid ci bine si sigur....

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=65461
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=77042

kinga

Post by kinga » 14 Sep 2007, 18:17

c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual sau, dupa caz, al unei carti de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

alpha-mind

Post by alpha-mind » 14 Sep 2007, 18:30

kinga wrote:corect sheridan...
s-a mai discutat despre acest subiect..
la vama este suficient sa prezinte sentinta .. legalizata
kingaaaaaaa, unde ai disparut?
ai idee cum se poate gasi topicul unde s-au mai purtat discutii pe tema asta???

:kiss: :kiss:

alpha-mind

Post by alpha-mind » 14 Sep 2007, 18:47

multumim!!!

:kiss: :kiss:

alpha-mind

Post by alpha-mind » 14 Sep 2007, 18:50

il rog pe creatorul topicului sa scrie exact ce inseamna hot. aia de stabilire domiciliu si pensie etc...........ca ceva nu se leaga...........ori la el, ori la mine!!! :-D :-D :mrgreen:

jojo

Post by jojo » 14 Sep 2007, 20:11

kinga wrote: numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
nasol e ca ordonanta nu este. :( si se intampla ca tanti de la servicii pasapoarte sa puna bete-n roate la eliberarea pasaportului ori sa fie probleme la vama...sa nu-mi fie gura aurita!

marga

Post by marga » 14 Sep 2007, 20:12

Da, se intampla.

sscatalin

Post by sscatalin » 14 Sep 2007, 20:31

alpha-mind wrote:il rog pe creatorul topicului sa scrie exact ce inseamna hot. aia de stabilire domiciliu si pensie etc...........ca ceva nu se leaga...........ori la el, ori la mine!!! :-D :-D :mrgreen:
sorry, am fost nitel plecat...
si eu am fost uimit de ce scria in hotarare. dar asa e: s-a stabilit ca domiciliul minorului este la domiciliul mamei sale, care la randul ei statea la mama ei. totodata se stabilea in sarcina tatalui pensie de intretinere.
jojo mi-a dat veste proasta cu ordonanta. femeia e venita din spania si mai are doua saptamani la dispozitie dupa care pleaca iar...nu o s-o pot rezolva la timp...

gloria_ro

Post by gloria_ro » 20 Sep 2007, 16:43

buna tuturor! subiect interesant. legea cere acordul tatalui...dar la vama nu trebuie acordul lui expres....
caz concret ....mama a divortat, are copii incredintati si toate cele...sentinta definitiva si irevocabila si a trecut vama! bine mai trebuie pasaportul copilului! nu i-a trebuit nici sentinta sa-i suplineasca acordul tatalui, nici declaratie!
si as mai mentiona ca tatal ar fi fost si de gasit ..dar pentru o declaratie vrea bani!... presoana de care va spun a plecat din tara acum o spatamana.

chihiro

Post by chihiro » 21 Sep 2007, 11:53

Trece pur si simplu cu hotararea aia definitiva de incredintare a copilului (ca de-aia scrie acolo de domiciliu si pensie, fratilor!!!). nu-i mai trebuie nici un consimtamant in situatia de fata. asta fiind si motivul pentru care continua lumea sa stea la coada la CEDO, ca pleaca parintii (carora le-a fost incredintat minorul) cu copilul din tara fara sa le trebuiasca consimtamantul celuilalt parinte si ramane betul om cu ochii in soare si canci contact cu minorul.

doinaral

Post by doinaral » 22 Sep 2007, 20:54

In urma cu doua luni am pus aceeasi intrebare.
Fiecare spune ce vrea, insa eu am ascultat parile unora care au fost in aceeasi situatie. Am cerut niformatii si pe alte forumuri, (desprecopii, copilulmeu.)
Am plecat din Romania acum cativa ani, si nimeni nu mi-a cerut acordul fostului sot. Nici macar sentinta de incredintare a minorului. Mi s-a cerut doar pasaportul.
Acum am domiciliul in strainatate, si imi era teama ca daca merg in Ro cu copilul, nu o sa mai pot pleca de acolo.
Am fost in tara si m-am intors, fara nici o problema. Nimeni nu m-a intrebat nimic. (Dar posed pasaport de cetatean strain cu domiciliul in strainatate)
DECI SE POATE.
SENTINTA DE INCREDINTARE MINOR -definitiva si irevocabila)se cere cand faci pasaportul, si atat.
Vorbesc despre INCREDINTARE MINOR, si nu stabilire domiciliu. Stiu ca e diferenta intre acestea, deci, vb doar despre cazul meu.

Orice spun altii, eu am trecut prin asta. Si nici eu nu am crezut cand mi s-au dat raspnsurile acum doua luni. Dar am reusit, si nu am intampinat absolut nici un obstacol.

elladomi

Post by elladomi » 24 Sep 2007, 09:22

Depinde ce scrie in sentinta pe care o are mama: daca spune ca ii este incredintat copilul spre crestere si educare atunci nu are nevoie de acordul tatalui pentru plecarea din tara dar daca spune ca se hotaraste doar pentru stabilirea domiciliului pana parintii revin cu posibilitatea altui domiciliu respectiv tatal atunci are nevoie si de acordul tatalui depinde si de dreptul de vizite al tatalui - deci daca tatalui i s-a stabilit un anumit program de vizite atunci clar nu poate pleca doar cu procura de la tata sau cu obtinerea unei noi hotarari judecatoresti.

Anacondax

Post by Anacondax » 07 Feb 2008, 19:23

Va spun ce am patit eu la vama dupa ce m-am straduit sa obtin o declaratie de la tatal copilului sa ii fac pasaport si o alta ca pot calatori cu el in strainatate ! ( nefiind casatorita cu tatal copilului).Copilul nu imi poarta numele deci diferit si in pasaport.
Un sofer cu un alt nume... si la vama .. nici macar nu se uita sa vada daca e copilul din pasaport ! ( nici vorba sa ma intrebe de vre-un alt document - pe care ma straduisem sa le am nconform legiin! )
La ce bun toate astea ??

Post Reply