Legalizarea marijuanei

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
verdeprezinta

Post by verdeprezinta » 19 Mar 2005, 16:14

sebi77 wrote:
5. pe langa afacere, predau in regim de plata cu ora la facultatea pe care am terminat-o
Faci parte din categoria personalului didactic asociat?

Aveai rezultatele alea cand te drogai? ... Nu cred... Si Mutu cand a "tras pe nas" nu mai juca nimic...
Stiu ca incalc legea pt. ca fumez MJ. Tocmai aia e ideea. Eu nu sunt un pericol pentru tine, sau pentru mine, deci nu vad de ce nu as fuma.
Legat de Universitate, sunt cadru didactic asociat, am contract de colaborare cu Universitatea, predau in regim de plata cu ora. Totul e legal acolo. Si nu fumez la scoala, si nu fumez deloc in zilele in care am ore. Am inceput sa fumez in Amsterdam, intr-un week-end, in timp ce eram in Germania la un proiect. Facultatea am terminat-o dupa. Deci rezultatele alea le-am avut in mare parte ca "drogat". Cat despre Mutu.... ce treaba am eu cu el, de ce el nu face puscarie (si am prieteni care au facut pentru un joint) si de unde stii tu cand a tras el pe nas? Poate tocmai cand tragea juca bine :)).

Oricum ma bucur sa vad ca mai sunt si altii care nu sunt impotriva. Nu ma intereseaza ce faceti voi, daca vreti sau nu sa fumati, tot ce vreau este sa ma lasati pe mine in pace, sa fumez la mine acasa, cu usile inchise sa nu vada copiii din vecini, cu geamul inchis sa nu iasa fumul sa nu droghez pe cineva. Politia mi se pare in plus in ecuatia asta. Democratia nu inseamna ca cei multi DICTEAZA celorlati ce sa faca, ci ca fiecare e liber sa-si aleaga propriul drum, atata timp cat nu afecteaza libertatea celorlalti.

Si inca ceva... noi tot dam exemplu UE in sus, UE in jos. Nu stiu daca va amintiti sintagma "Nu ne vindem tara", foarte la moda intr-o perioada. Ei iata ca acum, dupa cum zicea un invitat la emisiunea lui Dinescu de pe Realitatea TV, am da-o pe nimic, numan sa o dam.

Ce vreau sa zic... un om poate invata singur, incercand si iar incercand, (asta dureaza si poate fi dureros), sau poate invata din experienta altora. Asta e valabil si la tari.
Ce probleme au Olandezii cu libertinajul lor? Cati morti sunt in Anglia din cauza MJ? Cum de a innebunit presa din Franta sa sprijine o legislatie mai permisiva cu consumatorii de MJ? Sau belgienii sunt prosti? Sau poate elvetienii o sa dea faliment, ca popor, pentru ca sunt chiar seriosi nu numai sa permita consumul si vanzarea, cat chiar plantatul.

Dar, ca de obicei... cei multi au dreptate. Si ca de obicei, Romania probabil va fi ultima care va face ceva in sensul asta. Si ca de obicei, Romania nu va castiga nimic.

cine are chef, poate citi despre alte tari, aici:
http://www.lumeam.ro/nr9_2001/dosar.html

adviser45

Post by adviser45 » 19 Mar 2005, 16:52

Mestere, forumul pe care il cauti tu este probabil ceva in genul www.filosofia.ro.
Din partea mea poti sa "fumezi" pana iti crapa plamanii si capul.
Ideea era de ce sa se legalizeze acest lucru!!!!! :-? :-? :-?

verdeprezinta

Post by verdeprezinta » 19 Mar 2005, 21:36

adviser45 wrote:Mestere, forumul pe care il cauti tu este probabil ceva in genul www.filosofia.ro.
Din partea mea poti sa "fumezi" pana iti crapa plamanii si capul.
Ideea era de ce sa se legalizeze acest lucru!!!!! :-? :-? :-?
Ok. Hai sa incercam sa renuntam la formule gen "mestere" si la atacuri personale. Normal ca pot fuma daca vreau si poti sta linistit, plamanii mei, ca si capul, sunt in perfecta stare de functionare.

Cred ca am fost destul de clar cu raspunsul. Daca vrei ca la clasa a treia, sau pentru cei care nu au frecventat nici o ora de filosofie si nici nu au citit nici o carte "pentru ca e pline de prostii", care este, o sa mai explic o data:

1. consider ca Marijuana e ilegala in prezent in principal datorita politicii SUA in domeniu (care a influentat constant din anii 50 politica europeana), datorita influentei industriei tutunului si industriei alcoolului si datorita inertiei si lipsei de perspectiva a oamenilor si nu pentru ca ar fi mai daunatoare decat drogurile permise (alcool, tutun) pentru cei care le consuma, sau mai periculoase pentru societate.

2. motivele pentru care MJ este ilegala fiind false, este normal sa se revina la legislatia privind produsul, dat fiind numarul in crestere de doritori, care sunt persecutati de politie pentru ca au o alta parere fata de cei care au facut legea acum 50 de ani. (stiu ca legea e facuta in 2000 deci era o exagerare voita, ca sa exprim opinia ca e facuta dupa valori de acum 50 de ani)

3. Intelege! doar pentru ca TIE nu-ti place ceva, nu e corect sa impui altora sa nu o faca. Pot gasi multe epitete de la egoist la egocentrist si fascist ca sa te descriu daca sustii asa ceva, dar nu sunt sigur ca ai fost pe www.literatura.ro sa vezi ce inseamna un epitet.

adviser45

Post by adviser45 » 20 Mar 2005, 08:44

Domnun Verdeprezinta.....unde creste nr. de doritori? Poate cand fumati vedeti voi dublu, si asa ai ajuns la concluzia asta.
Da o raita pe alte forumuri mai ia si alte opinii, ca aici nu te aproba nimeni, si dupa aceea intoarcete.
Din pacate nu pot sa impun acest lucru ci doar sa-mi dau cu parerea.
Nu sunt egoist nici egocentrist si nici fascist, ci doar lucid spre deosebire de tine.
In final esti chiar simpatic. Ai dat cumva cautare in google pentru fraza aceea?
Pai domnun verdeeste ti-am impus eu sa nu fumezi?????
Fumeaza pana :skul: :skul: :skul: :skul:
Precum ti-am spus mai sus, dute pe alte forumuri construieste-ti o pledoarie care sa stea in picioare si dupa aceea intoarcete.

constable

Post by constable » 20 Mar 2005, 09:45

Intr-adevar intr-o tara in care se incearca interzicerea reclamelor la tigari si la bauturi alcoolice, in care este pedepsit contraventional chiar consumul de alcool in locuri publice si in care se incearca permiterea fumatului numai in anumite spatii NU VAD OPORTUNITATEA UNEI ASTFEL DE DISCUTII.
Sunt totusi impresionat de cei care au agreat subiectul si de multitudinea de linkuri pe aceasta tema.
Desi sunt de acord cu legalizarea prostitutiei NU SUNT DE ACORD CU LEGALIZAREA CONSUMULUI DE DROGURI, chiar si usoare.
Si inca ceva, chiar daca prostitutia se mai leaga cate o data cu drogurile, NU SUNT ACELASI LUCRU si efectele sunt altele.

sebi77

Post by sebi77 » 20 Mar 2005, 11:30

Verde prezinta .... Legat de predatul in invatamant citeste te rog ...
Invatamant ... Plata cu ora...

wittmann

Post by wittmann » 20 Mar 2005, 19:42

Si inca ceva, chiar daca prostitutia se mai leaga cate o data cu drogurile, NU SUNT ACELASI LUCRU si efectele sunt altele.
Chiar ca are alte efecte... :twisted:

verdeprezinta

Post by verdeprezinta » 21 Mar 2005, 01:05

adviser45 wrote:Domnun Verdeprezinta.....unde creste nr. de doritori? Poate cand fumati vedeti voi dublu, si asa ai ajuns la concluzia asta.
Din pacate intr-adevar nu am gasit statistici referitoare la Romania. Stiu ca numarul de consumatori este foarte mic comparativ cu Franta si Cehia, dar lipsa statisticilor clare nu permit trasarea unui trend in sensul acesta.
adviser45 wrote:Da o raita pe alte forumuri mai ia si alte opinii, ca aici nu te aproba nimeni, si dupa aceea intoarcete.
Nu vad ce legatura au alte forumuri cu opinia mea, a ta sau a altor persoane. Eu imi exprim opinia liber, in ce forma vreau si unde vreau. Sunt multe forumuri PRO (www.marijuana.ro.com, www.toxick.ro si multe din strainatate) si bineinteles multe contra. Nu inteleg oricum ideea.... Poate daca ai scrie corect gramatical mi-ar fi mai usor.
adviser45 wrote: Nu sunt egoist nici egocentrist si nici fascist, ci doar lucid spre deosebire de tine.
Conform caror teste? Cum dovedesti? Poate scrii in timp ce bei o bere. Sau un whisky. Sau poate ai luat trei pastile de diazepam, ca nu poti dormi. Ar explica cu siguranta stilul de scriere...

adviser45 wrote:In final esti chiar simpatic. Ai dat cumva cautare in google pentru fraza aceea?
Multumesc, stiu ca sunt simpatic. Nu stiu care fraza, dar te asigur ca am gandit-o eu. Citerea unor carti din cand in cand poate avea efecte nebanuite asupra intelectului uman. Chiar iti recomand.

adviser45 wrote:Pai domnun verdeeste ti-am impus eu sa nu fumezi?????
Fumeaza pana :skul: :skul: :skul: :skul:
Mi se pare mie sau incepi sa te contrazici? Oricum, discutia era pe tema legalizarii.... Pe scurt, mi se rupe de parerea ta, dar nu vreau sa ma vaneze politia ca imi aprind o tigara. Thatns all.
adviser45 wrote:Precum ti-am spus mai sus, dute pe alte forumuri construieste-ti o pledoarie care sa stea in picioare si dupa aceea intoarcete.
Am mai auzit asta cu formurile. Tot nu ma prind. Ce pledoarie? Suntem la vreun proces? .... ca si idee, alcoolul poate produce reactii de genul asta - uiti ce zici.

Si apropo. "dute" se scrie de fapt "du-te", "intoarcete" se scrie "intoarce-te". Asa ca mai du-te pe la http://dexonline.ro cand ai putin timp :)

adviser45

Post by adviser45 » 22 Mar 2005, 07:58

1.Sper sa nu gasesti statistici favorabile........... tie.
2.Iti pierzi timpul strangand negatii .
3 :-D Probabil sunt cateva din produsele cu care suplimentezi "tigara" sau joint-ul. Eu unul, daca e sa beau, prefer un pahar de vin alb.
Iata un subiect incitant: ce tipuri de vin va plac si nu de unde va procurati dozele.
4.Mai, tu oi fi Baudelaire reincarnat si eu nu-mi dau seama.
5. Pai domn profesor de joint asa se vorbeste.
La punctele 6 si 7 nu mai am ce sa-ti raspund. Mi se pare ca ai intrat in sevraj. Incearca la 961 rapid.
Iti doresc insanatosire grabnica. :skul:

toxick

Post by toxick » 22 Mar 2005, 15:45

v-ati stricat mai copii....o dati in personal....
cat despre voi...avocatii....noi oricum o sa fumam ...si voi oricum o sa faceti bani pe urma la treaba asta....asa ca ciocu mic! :mrgreen:

and thatns the way the cookie crumbles!

cardozzo

Post by cardozzo » 02 Apr 2005, 22:15

stitzi cumva daca este pe masa Parlamentului o lege prin care se preconizeaza dezincriminarea consumului de droguri ushoare?

Luciann

Post by Luciann » 20 Jun 2005, 22:49

Ce chestie!. Un topic pe tema " daca e bine sa se legalizeze..." se transforma de fapt in unul cu subiectul " daca e normal sa consumi sau nu ."Din ce am citit parca doar Jus a raspuns argumentat la intrebarea din topic, referindu-se la chestiuni financiar-fiscale si altele. In rest, parerea mea e ca , indiferent de legalizare sau nu, consumul nu va fi mult marit sau diminuat. E clar ca in acest moment cine vrea consuma, fara sa aiba nevoie de legalizare. Diferenta ar fi doar ca consumatorii ar putea fuma fara teama de a fi sanctionati.
In ceea ce preiveste comparatia intre efectele alcoolului consumat in exces si ale MJ, nu cred ca e cazul sa ne prostim. E clar ca alcoolul are, si a avut de-a lungul timpului, mai multe efecte negative decat fumatul unei tigari. Argumentul ca, o data ce ai fumat o tigara vei vrea si coca sau hero nu tine, pentru ca, in aceeasi masura, faptul de a avea nevoie de alcool pentru a te simti mai bine te va face sa consumi mai mult, mai frecvent, s.am.d alcool., deci dependenta va exista oricum.
Ma surprinde, oarecum, atitudinea multor juristi, in sensul de oameni care au terminat dreptul, de a blama, ironiza ieftin, pe cei care sustin ideea nepericulozitatii MJ, indiferent ca e corecta sau nu, dar stilul, modul excludere, sunt inspaimantatoare.
Habar n-am cum ar fi mai bine. Doar statisticile pot sa hotarasca asta, sau experienta altor state.
Personal, fac excese in forma alcoolului si tigarilor destul de frecvent. Nu fumez iarba pentru motivul ca dureaza mult prea putin pana ajungi la starea respectiva, comparativ cu timpul in care bei cateva beri si in care poti vorbi, rade etc. De asemenea, pretul destul de ridicat al consumarii frecvente a jointurilor e o piedica.
Tot personal, conosc o persoana foarte nasoala, care in momentul betiei a avut comportari absolut mizerabile, gen spart geamuri, batut etc., si dupa ce a fumat un joint era foarte linistit (bine, penibil in opinia mea, prin intelepciunea pe care incerca sa o dovedeasca), dar, mult mai putin periculoasa social decat atitudinea provocata de alcool.
Sunt o persoana care poate sa faca ecxese cand vrea ea si care poate invata nebuneste tot camd vrea ea. De aceea cred ca problema topicului este una personala, care tine de fiecare.

aho

Post by aho » 21 Jun 2005, 13:30

Daca acesta ar fi fost un test de maturitate cred ca multi l-ar fi picat.
Hai sa ne asumam responsabilitatea unei generatii sa gandim adult si sa nu pierdem din vedere ca legile noastre vor fi si ale copiilor nostri.
Imaginati-va ca s-ar legaliza " iarba" iar copilul vostru adolescent ar sta la un joint cu prietenii in pauzele de la scoala, dupa care ar intra la clasa " pregatit" ptr. ora urmatoare, ar veni acasa cu prietenii unde ar mai fuma un jiont, doar este legal. Care ar fi nivelul de pregatire profesionala al acestuia? care ar fi satisfactia pe care ar cauta-o si cat ar dura aceasta? Pana la urmatorul joint ? Oare acel copil va fi reprezentativ ptr. generatia lui? Imaginati-va un tanar parinte cu un bebelus in brate si cu o tigara MJ in cealalta mana potolindu-si indignarea ca acesta (copilul) plange fara motiv sau nu vrea sa doarma.
Cine su cei mai vulnerabili? Desiguri cei mai inteligenti -geniile- ca doar acestia de mici sunt curiosi isi strica jucariile si au un vesnic sentiment de nemultumire transformat intr-o strategie de autodistrugere. Ce minte luminata si ce viata de rahat, pacat unde am gresit eu ca parinte ?
Cat mai conteaza considerentele financiare, cat sunt de minore efectele consumului sau cat de utile sau justificate sunt acestea?
Comparatia cu prostitutia este ca in cazul consumului de droguri are loc tot o prostituare dar la nivel psihic si intelectual spre deosebire de prostituarea fizica, care este o meserie veche si satisface niste cerinte fizice nu o dependenta si nu au rolul de a da a-mi amorti neuroni si a fost mai bine controlata in cadrul legal al bordelurilor .
Personal vad legalizarea prostitutiei ca necesara nu numai din considerente financiare dar si din considerente de igena si sanatate medicala si din necesitatea de a nu ramane in afara cadrului legal o meserie veche de cand lumea in care se impun ca si in orice alta meserie " norme de protectia si securitatea muncii ". In plus imi amintesc marii scriitori autohtoni din perioada interbelica care povestesc despre prima experienta sexuala la bordel unde erau dusi chiar de catre tatal lor, moment coniderat al dobandirii barbatiei.
Nu vreau sa supar pe nimeni, nici macar guvernul care duce lipsa la buget, dar parerea mea este ca nu ar trebui adopptata o astfel de lege, macar din respect fata de generatiile viitoare.

Luciann

Post by Luciann » 21 Jun 2005, 14:05

Corecta ideea despre protejarea copiilor, dar oare consecventa nu ar impune aceeasi atitudine cu privire la alcool si tigari? Cel putin efectele alcoolului sunt constatate de mult, spre deosebire de cele ale MJ, care sunt doar potentiale (ajungerea la un mare grad de dependenta si dorinta de a incerca ceva mai hard, urmata de ajungerea la dependenta de acest nou produs, urmata si ea de comiterea de infractiuni pentru procurarea de bani si de distrugerea in final a persoanei respective). Dupa cum se vede, este vorba de un lant destul de lung, care ar putea fi intrerupt prin mijloace adecvate.
Copii nu ar putea sa fumeze jointuri pe la scoala, pentru ca o eventuala lege ar fi destul de restrictiva in privinta conditiilor. Daca o luam asa, copii pot si acum sa faca asta, de asemenea pot sa fumeze si sa se imbete linistiti.
Oricum, problema este foarte controversata, eu cel putin inca nu reusesc sa imi dau seama cum ar fi mai bine.
Ceea ce m-a surprins neplacut in legatura cu acest topic a fost atitudinea unora de a subestima, ironiza, chiar jigni opinia contrara. Si mi se pare destul de grav pentru persoane care ar putea fi judecatori, de exemplu. Pai nu e nevoie de obiectivitate, de capacitatea de a intelege de ce o persoana are anumite pareri, de ce face anumite lucruri?

aho

Post by aho » 21 Jun 2005, 14:12

Adica suma viciilor decat sa ramana constanta mai bine sa creasca ?

Post Reply