Dupa cum vezi, mariusms, o opinie ARGUMENTATA.
Acum sa ne delectam cu alte infrarosii debitate de soricelul nostru:
mariusms wrote: Ca sa nu mai zic de inovatia in materie de "uzucapare de lunga durata" a unui mobil. Te ia groaza cand vezi ce e in capul unora.

Asa este. Te ia groaza cand vezi ce-i in capul unora ca prof. Corneliu Barsan.

Prof. Barsan este un autor de drept civil (si inca unul dintre cei mai mari). In exemplul sau arata destul de clar: posesorul de rea-credinta (hotul, care inevitabil obtine corpus-ul printr-o fapta penala) poate uzucapa un bun mobil. Contra-argumenteaza daca te tine. 8-)mariusms wrote: Eu ma iau dupa ce spun autorii de drept civil, care nu gresesc. Acel corpus nu se obtine prin fapte penale.
Pe ce te bazezi?? Argumenteaza DE CE ??? Repeti papagaliceste aceleasi triluri. Ai mai spus-o de 1000 de ori. Expune-ne si noua de unde s-a tras aceasta concluzie, asa cum si concluzia prof. Barsan a fost argumentata. Repetarea concluziei de mai multe ori nu o transforma in argument. Mai mult, cum combati exemplele mele pe care ti le-am oferit (cele cu uzucaparea si actiunea posesorie). Nu uita, C. Barsan spune clar: HOTUL poate uzucapa bunul (cu argumente), deci avem posesie. Adica, din moment ce hotul poate uzucapa, de ce cel care interverteste detentia in posesie nu poate ??? Care este logica??? Te rog, nu incepe iarasi cu “asa spun profesorii de drept civil”.mariusms wrote: Intervertirea precaritatii (o detinere legala) in posesie nu poate avea loc prin fapte penale, dar o "detinere" obtinuta prin furt se poate transforma in posesie? E aberant.
Ufffff, iarasi!!! De UNDE se deduce ca posesia obtinuta printr-o fapta penala n-are semnificatie juridical ??? Arata articolul din codul civil. Spune o cifra, ca sa te credem. COMBATE cele spuse de prof. Barsan si de mine (parca vad ca insinuezi ca ma pun pe acelasi plan cu marele profesor).mariusms wrote: Daca termenii de posesie si detinere au o reglementare, chiar daca nu in legea penala, ci in cea civila, legea penala doar amintindu-i, trebuie sa-i interpretam si noi dupa legea civila.
Si uite asa, aceeasi propozitie ai reluat-o in fraze intregi. Solide argumente, n-am ce spune.mariusms wrote: De aceea sunt profesori de penal care sustin punctul de vedere pe care eu mi l-am insusit, respectiv, trebuie ca posesia sau detinerea sa aiba cel putin o aparenta de legalitate, pentru a fi furt.
Capacel,

In ritmul asta, urmatoarele tale comentarii vor suna asa: “bai,…degeaba ai specificat cine a spus daca n-ai pus ghilimele, inseamna ca nu stii nimic”…”nu mai vorbi bai, tu care copiezi de pe net si scoti diacriticile ca sa para opera ta”…”vezi ca nu ai pus bine virgula aia si iti lipseste o litera la ultimul cuvant”….”ce, bai, te crezi mare jurist, esti jmecher sau cum…???”….”nimic nu stii…nu mai face pe desteptul”, "nu mai imi pierd vremea cu tine..."

Da. Asta ar fi inca un argument in plus impotriva ‘teoriei’ ‘juristului’ mariusms.parole wrote:Exista chiar si opinia ca tainuirea are un obiect juridic unic, buna desfasurare a actului de justitie, intrucat relatiile patrimoniale au fost atinse deja prin fapta prevazuta de legea penala din care provine bunul. Profesorul Avram Filipas.
De fapt, mariusms a vrut sa spuna urmatoarele: “hi, hi, himariusms wrote: PS: Pentru Johei si Parole: am mai discutat la pag. 2 din acest topic acel aspect. Daca vreti, putem discuta si pe tema asta.