Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
jurista

Admitere în magistratură cu 5 ani vechime. Noiembri

Post by jurista » 26 Sep 2008, 10:03

La CEDO nu exista nici o culegere cu toate spetele astea? sa nu scoatem toate MO? Multumesc.

nicolla

Post by nicolla » 26 Sep 2008, 14:09

Exista o astfel de culegere.
Insa nu te lasa cu ea in sala de examen, astfel ca iti recomand sa scoti hotararile.

nicu2

Post by nicu2 » 26 Sep 2008, 15:40

De data aceasta nu te lasa nici cu hotararile...Una dintre culegerile de hotarari ii are ca autori pe Bianca Selejan-Gutan si pe Horatiu Alexandru Rusu si este editata de Editura Hamangiu.Cuprinde majoritatea hotararilor care se cer pt.examen.

grigia

Post by grigia » 26 Sep 2008, 19:01

Nu va faceti probleme daca nu va lasa cu decizile CEDO. Oricum nu va folosesc. Eu am fost la ex din aprilie, acum sunt jude
DEspre ex eu va pot spune ca nu prea am folosit codurile... in schimb mi-a fost utila Legea de organizare...
La CEDO am prins 3 din 5, probabil din noroc... EU zic sa trageti tare pe civil si penal.... SI MULTA BAFTA CELOR CARE SE DUC LA EX.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 26 Sep 2008, 19:28

sa fie! si eu am fost in aprilie si am picat cu 6.50 din cauza civilului. ai invatat toate contractele? sunt foarte multe si destul de dificile....

observer

Post by observer » 26 Sep 2008, 20:48

Eu sper sa pice toti. Devin prea aroganti odata ajunsi judecatori.

Eu am auzit ca se duc judecatori ori aia care si-au facut plinul ori aia care nu pot sa il faca. :grin:

:cafea: :cafea: pentru toti candidatii.

lexiulia

Post by lexiulia » 28 Sep 2008, 11:59

Salut !
As vrea un mic ajutor, daca-mi puteti spune care sunt ultimele modificari la legislatia ceruta la concursul din 2 noiembrie, in special la coduri, va rog, sa stiu din care variante actualizate sa citesc...
Si inca ceva, Hotararile CEDO se gasesc cumva pe net?
Multumesc mult!

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 28 Sep 2008, 13:19

cumpara codurile, sunt actualizate pana in august 2008

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 28 Sep 2008, 18:24

infractiunea de violare de domiciliu are obiect material?

nicu2

Post by nicu2 » 28 Sep 2008, 18:31

infractiunea de violare de domiciliu nu are obiect material

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 28 Sep 2008, 18:35

nistoreanu si boroi spun ca da!

nicolla

Post by nicolla » 28 Sep 2008, 19:07

Citeste si Mitrache pentru alta parere....
Oricum, parerea ta care este? Care este lucrul material care se "distruge" atunci cand se savarseste infractiunea de violare de domiciliu?

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 28 Sep 2008, 21:49

cei 2 spun clar ca obiect material este locuinta, incaperea , dependinta......asupra carora se exercita actiunea faptuitorului. si mi se pare foarte corect. nu vad de ce Voineag e de alta parere. chiar si infractiunea de santaj poate avea obiect material - atunci cand constrangerea se exercita prin acte de violenta asupra subiectului pasiv (desi Voineag spune ca infractiunile contra libertatii persoanei nu au obiect material, deci ar fi infractiuni de pericol si nu de rezultat)

nicu2

Post by nicu2 » 29 Sep 2008, 13:16

Si Tudorel Toader si Octavian Loghin spun ca violarea de domiciliu nu are obiect material intrucat urmarile actiunii sau inactiunii se rasfrang asupra unui drept subiectiv al persoanei,dreptul la libertate.
In ceea ce priveste santajul,are obiect material cand consta in constrangerea prin violenta,acesta fiind corpul persoanei.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 29 Sep 2008, 16:34

nu vreau sa intru in polemica aiurea, se pare ca asta e una din problemele controversate. oricum, Voineag spune ca niciuna din infractiunile contra libertatii nu are obiect material (deci nici santajul). sa speram ca la examen nu se vor da grile de genul asta. SPOR LA INVATAT!

Post Reply