Kimga , eu am operat intr-o piata internationala . Am fost si eu lucrat, si cu garda si cu bscv si cu politia de frontiera si cu adm financiara. Totul pe turnatorii. De-asta nu-mi place sa aud asa ceva. Falimentul uneia din firme se datoreaza unei asemenea lucraturi, fara sa am vreo datorie la cineva. Retine te rog, fara sa am vre-o datorie. Dar mi-au blocat activitatea. Si odata cu ea am ingropat o suma care depaseste cu mult datoria personala. Ingropata definitiv.kinga wrote:Eu te respect, respecta-ma si tu Kinga.
Si repet inca odata, nu pot sa cred ca esti turnatoare! E umilitor!
-----------------------------------------------
Da.. te respect...
ce este umilitor???
sa faci o sesizare la garda???
hai sa-ti spun ceva... facturi emise din 2005. Debitor care se milogeste la tine sa ai mila.. am avut .Am pasuit cat am putut. am lasat , vorba lui Gavril, sa ma duca cu zaharelul.
Ba sotie bolnava, ba copila bolnava.. am pasuit.
La un moment dat mi-am dat seama ca de fapt sotia e bolnava... dar pe el il doare fix in cot pentru ca toti banii cheltuie pe amanta.
Am dat-o in judecata.
In instanta nu a recunoscut nicio factura. Cum ca nu a semnat el, nu a primit marfa, etc....
toate astea in 2007.
Noa da.. m-am enervat, si am solicitat la garda sa faca un control sa vad si eu exista facturile???
Existau...
dar am fost fata de gasca... nu am depus plangere penala.
Am acordat un termen de 48 de ore de plata.
Vezi Constantin... sunt situatii si situatii... debitori si debitori...
alegi ... daca ei ma arunca cu piatra pai eu nu dau in ei cu tiramisu.
Te asigur.
Nu generalizez....nu face nici tu...
In alta ordine de idei, e bine sa stii ca multi patroni isi finanteaza firmele din venituri proprii. Pentru ca nu ai alta sansa, poate dupa anul 2000 (al Romaniei).
Cred ca m-ai inteles acum.
Dar aveam o regula, valabila din Chile , prin Spania pana in Kamcheatka!
Cand se iveste o situatie sensibila, toata lumea incearca s-o rezolve, indiferent de relatiile existente intre firme, agenti, autoritati. La un semnal de genul asta percutau toti sau aproape toti ca sa rezolve.
Spre exemplu o marfa neconforma cu specificatia, o lipsa de marfa, un puseu de curs valutar, un stoc pe cale de expirare, o incapacitate de plata.
Dar exista o asemenea conduita. Si conta foarte mult.
S-a intamplat ca unul din producatorii de mezeluri din romania sa aibe mari pb de neconformitate cu un import. Am primit mesajul din strainatate, m-am deplasat si i-am luat marfa garantandu-i cu un CEC in alb. Ca sa rezolv marfa am pierdut patru luni dar am rezolvat-o. Adica nu s-a pierdut tot! Am salvat foarte mult financiar.
Ce crezi c-a facut el? Desi primise aproape jumatate din datoria garantata cu CEC-ul in alb el a introdus CECul la valoare integrala . Directorul de banca m-a sunat sa-mi spuna ca e un CEC la plata. Am crezut ca-nnebunesc. In jumatate de ora am mutat banii in alta banca. Eu aveam alte obligatii la plata.
Pe el l-am gasit abia a doua zi. Si-a cerut scuze, ca avea nevoie sa plateasca salarii si ca-mi dadea banii inapoi. I-am cerut sa faca memoriu la banca si la BNR. Ei, cei de la BNR mi-au spus ca n-au norma pentru asa ceva si ca raman inscris acolo, in CIP. N-am crezut, aveam jurista, i-am dat cazul sa-mi obtina in instanta sa fiu sters din CIP. Mi-a spus ca nu poate instanta sa decida asupra unei reglementari BNR. Si-uite-asa, facerea de bine a fost ca tunderea de mama.
Nu i-am mai dat nici un ban. E un caz de acum 5 ani. Crezi ca a depus vre-o plangere sau sesizare undeva?
Si nici nu l-am mai pomenit pana acum. Astia-s oamenii.
Datorita acestui incident de plata am ramas fara o creditare pentru o operatiune CAD si vama. Blocaj major, pierderi imense.
Lucrurile nu-s asa complicate, oamenii le fac asa.
-------------------------------------------------------------------
-ce treaba aveai tu cu amanta, dar cu familia lui?
------------------------------------------------------------------