Hartuire-KSI

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 14:07

kinga wrote:Eu te respect, respecta-ma si tu Kinga.
Si repet inca odata, nu pot sa cred ca esti turnatoare! E umilitor!
-----------------------------------------------

Da.. te respect...

ce este umilitor???
sa faci o sesizare la garda???
hai sa-ti spun ceva... facturi emise din 2005. Debitor care se milogeste la tine sa ai mila.. am avut .Am pasuit cat am putut. am lasat , vorba lui Gavril, sa ma duca cu zaharelul.
Ba sotie bolnava, ba copila bolnava.. am pasuit.
La un moment dat mi-am dat seama ca de fapt sotia e bolnava... dar pe el il doare fix in cot pentru ca toti banii cheltuie pe amanta.
Am dat-o in judecata.
In instanta nu a recunoscut nicio factura. Cum ca nu a semnat el, nu a primit marfa, etc....

toate astea in 2007.
Noa da.. m-am enervat, si am solicitat la garda sa faca un control sa vad si eu exista facturile???

Existau...
dar am fost fata de gasca... nu am depus plangere penala.
Am acordat un termen de 48 de ore de plata.
Vezi Constantin... sunt situatii si situatii... debitori si debitori...

alegi ... daca ei ma arunca cu piatra pai eu nu dau in ei cu tiramisu.
Te asigur.
Nu generalizez....nu face nici tu...
Kimga , eu am operat intr-o piata internationala . Am fost si eu lucrat, si cu garda si cu bscv si cu politia de frontiera si cu adm financiara. Totul pe turnatorii. De-asta nu-mi place sa aud asa ceva. Falimentul uneia din firme se datoreaza unei asemenea lucraturi, fara sa am vreo datorie la cineva. Retine te rog, fara sa am vre-o datorie. Dar mi-au blocat activitatea. Si odata cu ea am ingropat o suma care depaseste cu mult datoria personala. Ingropata definitiv.
In alta ordine de idei, e bine sa stii ca multi patroni isi finanteaza firmele din venituri proprii. Pentru ca nu ai alta sansa, poate dupa anul 2000 (al Romaniei).
Cred ca m-ai inteles acum.
Dar aveam o regula, valabila din Chile , prin Spania pana in Kamcheatka!
Cand se iveste o situatie sensibila, toata lumea incearca s-o rezolve, indiferent de relatiile existente intre firme, agenti, autoritati. La un semnal de genul asta percutau toti sau aproape toti ca sa rezolve.
Spre exemplu o marfa neconforma cu specificatia, o lipsa de marfa, un puseu de curs valutar, un stoc pe cale de expirare, o incapacitate de plata.
Dar exista o asemenea conduita. Si conta foarte mult.
S-a intamplat ca unul din producatorii de mezeluri din romania sa aibe mari pb de neconformitate cu un import. Am primit mesajul din strainatate, m-am deplasat si i-am luat marfa garantandu-i cu un CEC in alb. Ca sa rezolv marfa am pierdut patru luni dar am rezolvat-o. Adica nu s-a pierdut tot! Am salvat foarte mult financiar.
Ce crezi c-a facut el? Desi primise aproape jumatate din datoria garantata cu CEC-ul in alb el a introdus CECul la valoare integrala . Directorul de banca m-a sunat sa-mi spuna ca e un CEC la plata. Am crezut ca-nnebunesc. In jumatate de ora am mutat banii in alta banca. Eu aveam alte obligatii la plata.
Pe el l-am gasit abia a doua zi. Si-a cerut scuze, ca avea nevoie sa plateasca salarii si ca-mi dadea banii inapoi. I-am cerut sa faca memoriu la banca si la BNR. Ei, cei de la BNR mi-au spus ca n-au norma pentru asa ceva si ca raman inscris acolo, in CIP. N-am crezut, aveam jurista, i-am dat cazul sa-mi obtina in instanta sa fiu sters din CIP. Mi-a spus ca nu poate instanta sa decida asupra unei reglementari BNR. Si-uite-asa, facerea de bine a fost ca tunderea de mama.
Nu i-am mai dat nici un ban. E un caz de acum 5 ani. Crezi ca a depus vre-o plangere sau sesizare undeva?
Si nici nu l-am mai pomenit pana acum. Astia-s oamenii.
Datorita acestui incident de plata am ramas fara o creditare pentru o operatiune CAD si vama. Blocaj major, pierderi imense.
Lucrurile nu-s asa complicate, oamenii le fac asa.
-------------------------------------------------------------------
-ce treaba aveai tu cu amanta, dar cu familia lui?

------------------------------------------------------------------

gavril

Post by gavril » 16 Oct 2007, 14:09

tot pe acolo. consilier juridic.
si aici, printre altele, am de-a face cu debitori ai societatii. persoane fizice si juridice, dar mai mult juridice.

dar aici sunt propriul meu sef in colectarea creantelor. nu mai inghit nici o vrajeala sau injuratura din partea nimanui.

kinga

Post by kinga » 16 Oct 2007, 14:17

Constantin... sunt oameni si oameni...
eu prefer sa cred ca gentleman ,s agreement inca functioneaza ... :razz: :razz:
dar....
nu e asa.

Ce treaba aveam eu cu familia lui????

l-am pasuit aproape 2 ani din mila.... pentru ca, credeam in el in faptul ca nu plateste din cauza problemelor familiale. 2 ani de zile am inghitit povestile lui cu spitalizari cu toate cele.
2 ani... am fost fata cuminte... de fapt fraiera.
Ai inteles???
iar cand am izbucnit, sincer... nu ma interesa metoda cu care il rezolv... mi-a ajuns.
sunt adepta tranzactiilor, concilierilor... dar cand ajung la instanta .. nu mai iert.
Sorry...

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 14:25

Gavril wrote:tot pe acolo. consilier juridic.
si aici, printre altele, am de-a face cu debitori ai societatii. persoane fizice si juridice, dar mai mult juridice.

dar aici sunt propriul meu sef in colectarea creantelor. nu mai inghit nici o vrajeala sau injuratura din partea nimanui.
Felicitari sincere! Inseamna ca ti-ai gasit locul si asta e bine.
Sa-ti spun Gavril o chestie care se practica in vest si e de mare efect "la table ronde"- masa rotunda in sensul businessului.
Nu numai ca idee dar si fizic, masa unde ai discutiile sa fie rotunda, sa se simta toata lumea lejera si la acelasi nivel. Altfel discuti, e o alta tinuta, creezi o atmosfera deschisa de cooperare.
Imi faceam intr-o perioada deschiderile cu parteneri straini la Mc Monins , printr-un dejun de lucru. Respect reciproc si vointa de a construi ceva.
Serveam si masa, se faceau planuri, schite. Era o bunadispozitie. Si se servea ca lumea, nu "vegeta marca Etica".

Am si eu datorii si datornici. Ce fac, m-apuc sa dau in cap? Sau angajez studenti sa-i injure? Uneori timpul rezolva mai mult decat ne asteptam.

axion

Post by axion » 16 Oct 2007, 14:27

Si totusi, despre...fenomenele din macro/microcosmos, tehnica, istorie, geografie, psihologie... nu vrea nimeni sa discute! Ca despre cum sa "tepuim" o banca si apoi sa ne simtim "ofuscati" s-a discutat destul...

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 14:31

kinga wrote:Constantin... sunt oameni si oameni...
eu prefer sa cred ca gentleman ,s agreement inca functioneaza ... :razz: :razz:
dar....
nu e asa.

Ce treaba aveam eu cu familia lui????

l-am pasuit aproape 2 ani din mila.... pentru ca, credeam in el in faptul ca nu plateste din cauza problemelor familiale. 2 ani de zile am inghitit povestile lui cu spitalizari cu toate cele.
2 ani... am fost fata cuminte... de fapt fraiera.
Ai inteles???
iar cand am izbucnit, sincer... nu ma interesa metoda cu care il rezolv... mi-a ajuns.
sunt adepta tranzactiilor, concilierilor... dar cand ajung la instanta .. nu mai iert.
Sorry...
Kinga, numai iubirea creeaza, ura doar distruge! Astea-s chestii trecatoare! Cel mai greu lucru-n viata e sa iei decizia de moment, decizia care implica viata. Nu-ti doresc asa ceva desi numai dupa o asemenea experienta intelegi rostul tau. Restul sunt trecatoare. Instanta,impunere, executie. De ce ti-ai facut o problema a ta dintr-o problema a altuia?

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 14:42

axion wrote:Si totusi, despre...fenomenele din macro/microcosmos, tehnica, istorie, geografie, psihologie... nu vrea nimeni sa discute! Ca despre cum sa "tepuim" o banca si apoi sa ne simtim "ofuscati" s-a discutat destul...
Ma gandisem sincer sa nu-ti mai raspund, e prea multa dusmanie-n tine si fara motiv. Iti scriu dintr-un motiv simplu, sa te fac sa intelegi ceva. Poate vei avea familie si copii, iti doresc sa fii implinit cu asa ceva. Iar copiii te vor intreba "tata, de ce ploua" sau "de ce e cutremur" sau alte si alte intrebari. Copiii fac asta si e bine sa-i dai informatia corecta si intuitiva. Nu poti sa-i spui "ploua pentru ca asa e in M.Of. pagX" si pentru ca nu stii ma-ntrebi pe mine. Doar n-o sa-i spui prostii propriului copil. Iar eu am sa-ti spun ce se-ntampla cu adevarat, pentru ca eu stiu asta.
Daca unul din copiii mei ma-ntreaba ce-i ala "dreptul familiei" sau ce-nseamna "hartuire si ce drepturi am la asta, ce pot face" , n-o sa-ncep sa-mi dau cu presupusul pentru ca risc sa-i dau propriului copil o informatie gresita!
Si-atunci apelez la un avocat sau jurist.
Astea sunt atitudini normale Axion, chiar intr-o lume anormala!
[/b]

kinga

Post by kinga » 16 Oct 2007, 14:45

Promit solemn ca de maine o sa ador debitorii mei, judecatorii.. toti datornicii, raufacatorii, dusmanii, amicii, cunostinte, politicieni, oameni de afaceri,bancheri, pe Jiji...( scuze pentru cei omisi.... )
dar daca nu ajuta...
sa nu ne intalnim Constantin... :-D :-D :-D :-D

PS
aplica si tu ce ai spus... si incearca sa-i iubesti pe cei de la KSI... :cafea: :cafea: :cafea: ca doar... ura distruge...

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 14:55

kinga wrote:Promit solemn ca de maine o sa ador debitorii mei, judecatorii.. toti datornicii, raufacatorii, dusmanii, amicii, cunostinte, politicieni, oameni de afaceri,bancheri, pe Jiji...( scuze pentru cei omisi.... )
dar daca nu ajuta...

PS
aplica si tu ce ai spus... si incearca sa-i iubesti pe cei de la KSI... :cafea: :cafea: :cafea: ca doar... ura distruge...
ai inteles bine ce-am spus dar esti orgolioasa, probabil capricorn-taur.
Ti-e greu sa-mi dai dreptate desi esti de acord. Unde sa ne-ntalnim? Am prietena, nu calc pe bec mai mult de odata/luna.
Si chiar aplic ceea ce spun despre iubire cu cei de la kastraventia. Uita-te la tot ce-am scris, ei sunt victime, cineva i-a transformat in sclavi, eu incerc sa-i trezesc sa nu mai accepte umilinta. Nu poti de dragul unui salariu sa te umilesti in asemenea hal.

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 16 Oct 2007, 14:59

constantin wrote:
kinga wrote:Promit solemn ca de maine o sa ador debitorii mei, judecatorii.. toti datornicii, raufacatorii, dusmanii, amicii, cunostinte, politicieni, oameni de afaceri,bancheri, pe Jiji...( scuze pentru cei omisi.... )
dar daca nu ajuta...

PS
ai inteles bine ce-am spus dar esti orgolioasa, probabil capricorn-taur.
Ti-e greu sa-mi dai dreptate desi esti de acord. Unde sa ne-ntalnim? Am prietena, nu calc pe bec mai mult de odata/luna.
Si chiar aplic ceea ce spun despre iubire cu cei de la kastraventia. Uita-te la tot ce-am scris, ei sunt victime, cineva i-a transformat in sclavi, eu incerc sa-i trezesc sa nu mai accepte umilinta. Nu poti de dragul unui salariu sa te umilesti in asemenea hal.
salariat=sclav? oamenii muncesc...e umilitor?...hmmm...

axion

Post by axion » 16 Oct 2007, 15:02

Dragul meu constantin, cu C mic,

raman la ce am postat pe 10 octombrie ora 10.11.

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 15:06

fanfanlatulipe wrote: salariat=sclav? oamenii muncesc...e umilitor?...hmmm...
Felicitari pentru avatar. Esti tare!

Daca eu iti dau un salariu de doua ori mai mare decat ai acum si-ti cer sa stai la usa alora de la castraventia si sa-i scuipi in fiecare zi, ai face asta?
Iti dau dublu! Triplu chiar. Ce zici, primesti? ca tot munca e.

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 15:12

axion wrote:Dragul meu constantin, cu C mic,

raman la ce am postat pe 10 octombrie ora 10.11.
Dragul meu Fairy sau Axion. Ramai cum esti, tu alegi. Eu nu am a ma justifica fata de tine mai ales dupa atitudinea ta fata de cele ridicate de mine. Nu ma deranjeaza ca faci referire la mine cu C mic. Atata stii. Cu timpul o sa te faci mare si-o sa-nveti cum stau lucrurile. Pentru tine toti sunt tepari.
Cu mintea ta cea sanatoasa spune-mi si mie cum faci un credit de REFINANTARE ca sa dai teapa. Fa un efort si explica-ti singur. CAPISCI?

kinga

Post by kinga » 16 Oct 2007, 15:13

Constantin... lasa tu pe Fanfan... mai bine plateste din banii de salariu datoria. :cafea:

Si nu te mai consuma ..... nu nimeresti zodia mea...

capricorn - NU, taur - nu, LEU - NU... nu stiu ce mai era .. dar era NU
:-P

constantin

Post by constantin » 16 Oct 2007, 15:15

kinga wrote:Constantin... lasa tu pe Fanfan... mai bine plateste din banii de salariu datoria. :cafea:

Si nu te mai consuma ..... nu nimeresti zodia mea...

capricorn - NU, taur - nu, LEU - NU... nu stiu ce mai era .. dar era NU
:-P
Tu n-ai inteles oare ca eu am pierdut tot si nu mai am nimic?

Post Reply