grile de contestat
la aia cu gratierea nu e ca ei.se pot gratia si condamnarile cu suspendare conditionata indiferent ca e vb de o gratiere individuala care se acorda doar neconditionat
ptr ca o pers sa vina la mostenire prin reprezen,nu e necesar
a) ...
b) cel reprez sa aiba capac de exerc
c) succesiunea celui reprezentat sa se fi deschis inainte de succ in discutie
daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati
a) ...
daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati
Nu poti accepta o mostenire nedeschisa, orice act asupra unei mosteniri nedeschise este nul absolut. Iar daca te uiti la conditiile ce trb indeplinite pt a mostenii , ele sunt 2 sau 3 in functie de tipul mostenirii legala sau testamentara.ion_balcon wrote:la aia cu gratierea nu e ca ei.se pot gratia si condamnarile cu suspendare conditionata indiferent ca e vb de o gratiere individuala care se acorda doar neconditionat
a) ...
Conditiile sunt urmatoarele:
1.capacitate succesorala- care este f diferita de capacitatea de folosinta sau de exercitiu. In acest context capacitatea suucesorala se refera la existenta persoanei, doar atat. Nu are capacitate pers fizica ce nu exista inca, fara sa te gandesti in schimb la acea capacitate anticipata a copilului nenascut, pt ca aici capacitatea opereaza retroactiv, adik numai in momentul nasterii, cu conditia sa se nasca viu, si nu neaparat viabil.
2. vocatie succesorala
3. sa nu fie nedemn (asta opereaza numai la mostenirea legala).
daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati[/quote]
Nu poti accepta o mostenire nedeschisa, orice act asupra unei mosteniri nedeschise este nul absolut. Iar daca te uiti la conditiile ce trb indeplinite pt a mostenii , ele sunt 2 sau 3 in functie de tipul mostenirii legala sau testamentara.
1.capacitate succesorala- care este f diferita de capacitatea de folosinta sau de exercitiu. In acest context capacitatea suucesorala se refera la existenta persoanei, doar atat. Nu are capacitate pers fizica ce nu exista inca, fara sa te gandesti in schimb la acea capacitate anticipata a copilului nenascut, pt ca aici capacitatea opereaza retroactiv, adik numai in momentul nasterii, cu conditia sa se nasca viu, si nu neaparat viabil.
2. vocatie succesorala
3. sa nu fie nedemn (asta opereaza numai la mostenirea legala).[/quote]
eu nu cred ca ai inteles despre ce vorbeam.si inca ceva :mai usor cu lectiile astea de civil!
Nu poti accepta o mostenire nedeschisa, orice act asupra unei mosteniri nedeschise este nul absolut. Iar daca te uiti la conditiile ce trb indeplinite pt a mostenii , ele sunt 2 sau 3 in functie de tipul mostenirii legala sau testamentara.
2. vocatie succesorala
eu nu cred ca ai inteles despre ce vorbeam.si inca ceva :mai usor cu lectiile astea de civil!
Asa e... Speranta moare ultima..andra_dennys wrote:Cleutza ce am scris in legatura cu mostenirea e real, doar sti si tu f bine asta.Cleo27ro wrote:...deci, daca mai continuati in stilul asta, curand eu nu o sa mai am din ce sa scad...![]()
:)
![]()
![]()
![]()
Dar rezultatele ink nu s-au dat, deci...mai avem sperante.
De aia nu prea ma bag la dezbatut grilele. Incertitudinea asta imi creeaza totusi o oarecare stare de confort... :-|

TareeCleo27ro wrote:Asa e... Speranta moare ultima..andra_dennys wrote:Cleutza ce am scris in legatura cu mostenirea e real, doar sti si tu f bine asta.Cleo27ro wrote:...deci, daca mai continuati in stilul asta, curand eu nu o sa mai am din ce sa scad...![]()
:)
![]()
![]()
![]()
Dar rezultatele ink nu s-au dat, deci...mai avem sperante.
De aia nu prea ma bag la dezbatut grilele. Incertitudinea asta imi creeaza totusi o oarecare stare de confort... :-|

Nu poti accepta o mostenire nedeschisa, orice act asupra unei mosteniri nedeschise este nul absolut. Iar daca te uiti la conditiile ce trb indeplinite pt a mostenii , ele sunt 2 sau 3 in functie de tipul mostenirii legala sau testamentara.ion_balcon wrote:daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati
2. vocatie succesorala
eu nu cred ca ai inteles despre ce vorbeam.si inca ceva :mai usor cu lectiile astea de civil![/quote]

Este vorba de succesiunea celui reprezentat sa nu fie deschisa!!!ion_balcon wrote:la aia cu gratierea nu e ca ei.se pot gratia si condamnarile cu suspendare conditionata indiferent ca e vb de o gratiere individuala care se acorda doar neconditionat
a) ...
stiu legea, am citit o.problema e alta:cum se face ca mitrache ne vb de efectele gratierii asupra suspendarii conditionate.,mai si da din cp:efectele gratierii sunt cele din codul penal,art 120cp
sa ne spuna domnu boroi cum e!!!am vazut ca vrea cu orice pret sa se impuna pe piata cu al sau :curs selectiv ptr licenta.copiat dupa deak si beleiu,statescu si barsan,dar unde exista opinii divergente el se raliaza la cea contrara celor amintiti
sa ne spuna domnu boroi cum e!!!am vazut ca vrea cu orice pret sa se impuna pe piata cu al sau :curs selectiv ptr licenta.copiat dupa deak si beleiu,statescu si barsan,dar unde exista opinii divergente el se raliaza la cea contrara celor amintiti