grile de contestat

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
Teodora

Post by Teodora » 01 Sep 2007, 12:55

Daca se admite o contestatie a cuiva, ea va fi in beneficiul tuturor, nu? :lol:

cyclop

Post by cyclop » 01 Sep 2007, 13:06

Se vor admite sigur contestatii. Se va modifica baremul si toate lucrarile vor fi corectate dupa baremul final.
Unii vor pierde, altii vor castiga.

ion_balcon

Post by ion_balcon » 01 Sep 2007, 13:33

la aia cu gratierea nu e ca ei.se pot gratia si condamnarile cu suspendare conditionata indiferent ca e vb de o gratiere individuala care se acorda doar neconditionat

ptr ca o pers sa vina la mostenire prin reprezen,nu e necesar
a) ...
b) cel reprez sa aiba capac de exerc
c) succesiunea celui reprezentat sa se fi deschis inainte de succ in discutie

daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati

ion_balcon

Post by ion_balcon » 01 Sep 2007, 13:36

la ce ora s a afisat baremul la politehnica>?mie cred ca o sa mi respinga contestatia ca tardiva

Teodora

Post by Teodora » 01 Sep 2007, 13:39

Pe la 2:30 parca...

andra_dennys

Post by andra_dennys » 01 Sep 2007, 13:50

ion_balcon wrote:la aia cu gratierea nu e ca ei.se pot gratia si condamnarile cu suspendare conditionata indiferent ca e vb de o gratiere individuala care se acorda doar neconditionat

a) ...

daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati
Nu poti accepta o mostenire nedeschisa, orice act asupra unei mosteniri nedeschise este nul absolut. Iar daca te uiti la conditiile ce trb indeplinite pt a mostenii , ele sunt 2 sau 3 in functie de tipul mostenirii legala sau testamentara.
Conditiile sunt urmatoarele:
1.capacitate succesorala- care este f diferita de capacitatea de folosinta sau de exercitiu. In acest context capacitatea suucesorala se refera la existenta persoanei, doar atat. Nu are capacitate pers fizica ce nu exista inca, fara sa te gandesti in schimb la acea capacitate anticipata a copilului nenascut, pt ca aici capacitatea opereaza retroactiv, adik numai in momentul nasterii, cu conditia sa se nasca viu, si nu neaparat viabil.
2. vocatie succesorala
3. sa nu fie nedemn (asta opereaza numai la mostenirea legala).

cleo27ro

Post by cleo27ro » 01 Sep 2007, 13:53

...deci, daca mai continuati in stilul asta, curand eu nu o sa mai am din ce sa scad... :-(
:) :-D

cyclop

Post by cyclop » 01 Sep 2007, 13:55

ion_balcon wrote:la aia cu gratierea nu e ca ei.se pot gratia si condamnarile cu suspendare conditionata indiferent ca e vb de o gratiere individuala care se acorda doar neconditionat
Te-ai uitat pe legea privind gratierea? Trebuia, era in tematica.
Daca da, sustii in continuare chestia asta?

andra_dennys

Post by andra_dennys » 01 Sep 2007, 13:55

Cleo27ro wrote:...deci, daca mai continuati in stilul asta, curand eu nu o sa mai am din ce sa scad... :-(
Cleutza ce am scris in legatura cu mostenirea e real, doar sti si tu f bine asta.
:floare: :floare: :cafea:
Dar rezultatele ink nu s-au dat, deci...mai avem sperante. :kiss:

ion_balcon

Post by ion_balcon » 01 Sep 2007, 13:58

daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati[/quote]

Nu poti accepta o mostenire nedeschisa, orice act asupra unei mosteniri nedeschise este nul absolut. Iar daca te uiti la conditiile ce trb indeplinite pt a mostenii , ele sunt 2 sau 3 in functie de tipul mostenirii legala sau testamentara.
1.capacitate succesorala- care este f diferita de capacitatea de folosinta sau de exercitiu. In acest context capacitatea suucesorala se refera la existenta persoanei, doar atat. Nu are capacitate pers fizica ce nu exista inca, fara sa te gandesti in schimb la acea capacitate anticipata a copilului nenascut, pt ca aici capacitatea opereaza retroactiv, adik numai in momentul nasterii, cu conditia sa se nasca viu, si nu neaparat viabil.
2. vocatie succesorala
3. sa nu fie nedemn (asta opereaza numai la mostenirea legala).[/quote]

eu nu cred ca ai inteles despre ce vorbeam.si inca ceva :mai usor cu lectiile astea de civil!

cleo27ro

Post by cleo27ro » 01 Sep 2007, 13:58

andra_dennys wrote:
Cleo27ro wrote:...deci, daca mai continuati in stilul asta, curand eu nu o sa mai am din ce sa scad... :-(
Cleutza ce am scris in legatura cu mostenirea e real, doar sti si tu f bine asta.
Asa e... Speranta moare ultima..
De aia nu prea ma bag la dezbatut grilele. Incertitudinea asta imi creeaza totusi o oarecare stare de confort... :-|
:kiss:

andra_dennys

Post by andra_dennys » 01 Sep 2007, 14:00

Cleo27ro wrote:
andra_dennys wrote:
Asa e... Speranta moare ultima..
De aia nu prea ma bag la dezbatut grilele. Incertitudinea asta imi creeaza totusi o oarecare stare de confort... :-|
:kiss:
Taree :-D
:floare: :floare: :kiss:

andra_dennys

Post by andra_dennys » 01 Sep 2007, 14:01

ion_balcon wrote:daca nu ar fi si c-ul inseamna ca domnii din comisie considera ca e necesar sa se deschida succ inainte, adica se vb de predeces si atunci comisia ii exclude de la reprezentare pe comorienti si codecedati

2. vocatie succesorala
3. sa nu fie nedemn (asta opereaza numai la mostenirea legala).[/quote]

eu nu cred ca ai inteles despre ce vorbeam.si inca ceva :mai usor cu lectiile astea de civil![/quote]

:-D kk, dk tu consideri k nu sunt necesare :-D

andra_dennys

Post by andra_dennys » 01 Sep 2007, 14:05

a) ...

Este vorba de succesiunea celui reprezentat sa nu fie deschisa!!!

ion_balcon

Post by ion_balcon » 01 Sep 2007, 14:07

stiu legea, am citit o.problema e alta:cum se face ca mitrache ne vb de efectele gratierii asupra suspendarii conditionate.,mai si da din cp:efectele gratierii sunt cele din codul penal,art 120cp

sa ne spuna domnu boroi cum e!!!am vazut ca vrea cu orice pret sa se impuna pe piata cu al sau :curs selectiv ptr licenta.copiat dupa deak si beleiu,statescu si barsan,dar unde exista opinii divergente el se raliaza la cea contrara celor amintiti

Post Reply