contract de consultanta

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
teo

contract de consultanta

Post by teo » 15 Dec 2004, 13:34

ce ziceti c. juridici pot sa-si desfasoare raporturile cu o s.c. in baza unui contract de consultana si nu in baza unui contract de munca?

fanna

Post by fanna » 16 Dec 2004, 19:18

Nu pot, numai daca is deschid societate profesionala cu statu de s.r.l. , cu 7411 CAEN, si in numele societatii incheie contract de consultanta

teo

Post by teo » 17 Dec 2004, 09:44

ma gandeam la o inregistrare la finante ca ca poti emite chitante, eventual ca persoana fizica autorizata
zic asta pt ca in statut la art 19 unde sunt descrise limitativ situatiile de incompatibilitate nu se prevede nimic , ci doar incompatibilitatea cu alte profesiiautorizate si salariate.
la art 20 lit d este compatibila cu orice alta activitate profesionalacare nu incalca situatiile de incompatibilitate si de nedemnitate
art. 21 se refera doar la sc. cod CAEN 7411, nementionand nimic despre PFA
facand apel la principiul ndaca nu este interzis atunci este permis n, nu vad de ce nu ai putea emit chitante ca PFA ?

erika

Post by erika » 17 Dec 2004, 13:32

si eu ma gandeam sa ma autorizez ca si persoana fizica, insa cand m-am dus la primarie, pentru a vedea ce acte imi sunt necesare.....bum!
nu putem sa autorizam consilierii juridici! asta mi s-a spus de acolo. nu au activitatea asta inclusa intre cele care pot fi autorizate.
insa intreaba la finante daca se mai practica conventia de prestari servicii. se incheie pe minin 2 ore de munca pe zi si nu reprezinta vechime in munca. nu se platesc asigurarile la stat si se retine impozit de 10% din venitul realizat. mai intreaba si succes. si scrie cum ai rezolvat

teo

Post by teo » 17 Dec 2004, 13:45

problma e ca ai dreptul la doar 12 ore cumulate pe zi. eu le-am cam depasit si vroiam o alt asolutie sa-mi fac un SRL nu prea tine. asa ca ma gndeam la o alta modalitate. :)
10Q!

fanna

Post by fanna » 17 Dec 2004, 19:36

Fa-ti SRL Teo, e cea mai buna solutie si cea mai corecta.
Acuma tu stii daca "tine"sau nu, tu stii situatia de fapt.
Daca nu as vrea anul viitor sa dau la avocatura, si daca nu as mai avea inca un srl pe care fac cu totul alceva decit consultanta juridica, mi-as fi facut de mult.Dar asa pentru un an nu se merita.Plus ca doua societati, ma cam omoara cu contabilitatea, salariile, etc.

teo

Post by teo » 20 Dec 2004, 09:27

si eu mai sunt asociat la un SRL , si dupa 3 ani de activitate, m-am cam saturat de dementa pe care o implica mentinerea unui SRL.
asta era si unul din motivele pt care vroiam sa evit creearea unui nou SRL.
Mult succes la barou! :)

Post Reply