Sora a decedat dupa ce a cumparat un apartament
Sora a decedat dupa ce a cumparat un apartament
Sora mea Dumitrean Anca Raluca a decedat dupa ce a cumparat un apartament in Brasov.Inainte de a deceda sa-a maritat cu on tovaras caruia nu ii stiu numele (aceasta s-a intimplat in Decembrie 2005).Am fost intre timp sunat de cealata sora a mea inca in viata ,Dumitrean Camelia care mi-a solicitat hirtii in legatura cu dreptul de succesiune.Intrebarea mea este :daca eu nu aprob eliberarea unui nou titlu de proprietate cum pot verifica daca proprietatea s-a vindut si cum pot ataca acest abuz -fals in cazul in care acesta exista.Precizez aici ca eu locuiesc in afara granitelor tarii mai exact in USA.
Mai intai verificati la primaria de la locul de domiciliu, daca a solicitat cineva Anexa 1 (acum anexa 22), referitor la deschiderea mostenirii la notariat de pe urma surorii. Dumneavoastra nu trebuie sa aprobati eliberarea unui asa zis titlu, trebuie doar sa verificati la notariat daca succesiunea a fost dezbatuta si s-a eliberat Certificat de mostenitor. Dar dupa cum relatati, daca sora dvs. v-a solicitat acte in legatura cu mostenirea, inseamna ca aceasta nu a fost dezbatuta, asadar, va trebui sa dezbate-ti mostenirea impreuna cu sora si alti posibili mostenitori (copii) la notariat.
Re: Sora a decedat dupa ce a cumparat un apartament
Este important de stiut daca sora are sau nu copii. In cazul in care are, nu aveti nici un drept la mostenirea din partea sorei.mariussd wrote:Sora mea Dumitrean Anca Raluca a decedat dupa ce a cumparat un apartament in Brasov.Inainte de a deceda sa-a maritat cu on tovaras caruia nu ii stiu numele (aceasta s-a intimplat in Decembrie 2005).Am fost intre timp sunat de cealata sora a mea inca in viata ,Dumitrean Camelia care mi-a solicitat hirtii in legatura cu dreptul de succesiune.Intrebarea mea este :daca eu nu aprob eliberarea unui nou titlu de proprietate cum pot verifica daca proprietatea s-a vindut si cum pot ataca acest abuz -fals in cazul in care acesta exista.Precizez aici ca eu locuiesc in afara granitelor tarii mai exact in USA.
Este important de stiu daca parintii domniilor voastra traiesc.
Deasemenea este important daca apartamentul a fost cumparat inainte sau dupa casatorie. Daca a fost cumparat dupa casatorie, daca nu are copii sora decedata, si daca parintii sunt decedati veti imparti, alaturi de ceilalti frati, 1/4 din apartamentul din Rasnov. 3/4 revin sotului sorei dvs,cel pe care il numiti in mod ireverentios tovaras. daca traiesc parintii sotul va avea doar 4/6 iar dvs impreuna cu ceilalti frati si parintii veti imparti 2/6.
In ceea ce priveste titlul este valabil ceea ce v-a spus dl ce a postat mesajul anterior