Conventie civila-nesemnata, impozit de dat la DGFP

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Ramona2007

Conventie civila-nesemnata, impozit de dat la DGFP

Post by Ramona2007 » 12 Jun 2007, 12:30

Buna ziua,

Am lucrat in perioada mai 2006-februarie 2007 la firma X. Sunt psiholog de profesie. Din aprilie 2007 lucrez un ONG. La sfersitul lunii mai, am primit de la DGFP (Finante) o notificare prin care eram anuntata ca trebuie sa merg sa depun declaratia de venit deoarece pe anul 2006 am realizat venituri din drepturi de proprietate intelectuala. Am mers la DGFP, pentru a obtine mai multe informatii. Acolo am aflat ca figuram in evidentele dumnealor ca si cum as fi lucrat la o Asociatie. Aceasta Asociatie apartine tot firmei X. Eu personal nu am semnat nici o conventie civila, nu am semnat nici un stat de plata si nici nu am primit drepturi salariale de la aceasta Asociatie. In momentul de fata sunt pusa in situatia de a declara veniturile pe care eu nu le-am obtinut de la aceasta Asociatie si sa platesc diferenta de 6% din impozit, deoarece cei de la Asociatie nu au platit decat 10%. Am mers la DGFP si la ITM, am depus sesizari, iar cei de acolo mi-au spus ca oricum nu o sa rezolv nimic. Am fost si am discutat cu patronul, iar acesta nu a facut decat sa ma jigneasca. Mentionez ca patronul firmei este o persoana foarte cunoscuta in orasul meu si care are multi "prieteni" sus pusi, inclusiv acolo unde eu am depus sesizarile.
Ce ma sfatuiti sa fac? Am nevoie de un raspuns cat mai urgent, deoarece sunt pasibila si de amenda de la DGFP.
Va multumesc

Dyana

Post by Dyana » 13 Jun 2007, 22:43

Trebuie sa mergeti sa completati declaratia pe anul 2006,altfel riscati amenda(cum bine stiti).
Ma gandesc :? ca poate trebuie sa declarati veniturile obtinute in anul 2006 ,anterior lunii mai,inainte de a lucra la firma X.Totusi,v-ati exprimat "am lucrat in perioada mai 2006-februarie 2007 la firma X".Daca din mai 2006 si pana la 31 decembrie 2006 nu ati realizat venituri,nu mentionati nici un venit.Cum sa declarati venituri ,pe care nu le-ati obtinut?!Este absurd!Daca ati obtinut totusi,venituri in perioada ianuarie -mai 2006 acestea trebuie declarate.

Post Reply