Si care ar fi diferenta intre o plangere penala si o plangere pealabila cand nici intr-un caz nici in celalalt caz competanta nu apartine instantei, o astfel de petitie fiind gresit indreptata? Nici una.ELIS wrote:Nu ar fi cazul sa observe cineva ca este vorba despre fals si uz de fals si ca am spus plangere nu plangere prealabila?.
Judecatorul de serviciu va primi plangerea, daca petentul nu intelege sa o depuna la organul competent, o va repartiza completului/sectiei penale si va stabili termen. La termen, insa, competenta materiala va fi pusa in discutie din oficiu sau la cererea celeilalte parti iar cauza va fi trimisa organului competent pe calea declinarii de competenta
Cat priveste calitatea in care va fi citat faptuitorul, opinez pentru cea de inculpat, desi nu este o actiune penala pusa in miscare. Cunoaste cineva dispozitia in baza careia in fata instantei poate aparea cineva in calittatea de invinuit, cu exceptia celor din materia arestarii invinuitului? Din cate stiu eu, nu exista asa ceva si atunci se aplica regulile generale ale citarii in materie penala.