recuperare cheltuieli expertiza neefectuata
stie cineva ce trebuie sa fac pentru am-i recupera bani depusi in contul efectuarii unei expertize? Am pierdut procesul deoarece nu am depus banii la termen( culpa mea procesuala,in cauza respectiva sa efectuat o expertiza dar expertul nu nu a raspuns si la obiectivele cererii mele reconventionale,si pentru a putea initia o noua actiune,pentru a nu mi se putea opune autoritatea de lucru judecat, am renuntat la judecata in recurs)dar am omis sa solicit instantei de recurs acest lucru. mai pot face ceva in situatia aceasta?
Va multumesc pentru raspuns.
Dar totusi !! Pana acum nu am cerut niciodata acest lucru, nici in apel nici in recurs. La dosar am depus dovada platii onorariului expertului pentru expertiza dispusa in fond , abia in apel . Spune-ti ca 281 C p c ar putea fi solutia. Dar nu sant lamurit care: ind. 1, ind. 2....??
Dar totusi !! Pana acum nu am cerut niciodata acest lucru, nici in apel nici in recurs. La dosar am depus dovada platii onorariului expertului pentru expertiza dispusa in fond , abia in apel . Spune-ti ca 281 C p c ar putea fi solutia. Dar nu sant lamurit care: ind. 1, ind. 2....??
care este eroarea sau ce a omis instanta odata ce, pana acum, nu a avut cunostinta despre faptul ca imi vreau banii inapoi ????
cum suna o astfel de cerere?
cum suna o astfel de cerere?
Daca suma este semnificativa si merita efortul, nu ar merge si o imbogatire fara just temei?
Pe de alta parte, cu expertul nu poti discuta? Sa ti se elibereze de la biroul de expertize respectiv o dovada ca nu s-a efectuat expertiza si ca plata nu este datorata? Sa incerci sa iti recuperezi banii in modalitatea amiabila?
Pe de alta parte, cu expertul nu poti discuta? Sa ti se elibereze de la biroul de expertize respectiv o dovada ca nu s-a efectuat expertiza si ca plata nu este datorata? Sa incerci sa iti recuperezi banii in modalitatea amiabila?
Banii sant depusi in contul biroului de expertiza. De unde sa stiu daca expertul ia ridicat sau nu?
Cu riscul de a ma repeta: expertiza in dosar sa efectuat dar nu s-a raspuns si la obiectivele cererii mele reconventionale. Motivul : plata onorariului sa facut tardiv. Cererea mea fiind respinsa tocmai din acesta cauza.
De unde stie biroul de expertiza ca nu s-a efectuat expertiza si ca plata nu este datorata?
In cuprinsul deciziei Tribunalului se mentioneaza motivul respingerii cererii mele, dar este oare suficient pentru a-mi recupera banii?
Decizia Curtii inca nu a fost redactata.
Cu riscul de a ma repeta: expertiza in dosar sa efectuat dar nu s-a raspuns si la obiectivele cererii mele reconventionale. Motivul : plata onorariului sa facut tardiv. Cererea mea fiind respinsa tocmai din acesta cauza.
De unde stie biroul de expertiza ca nu s-a efectuat expertiza si ca plata nu este datorata?
In cuprinsul deciziei Tribunalului se mentioneaza motivul respingerii cererii mele, dar este oare suficient pentru a-mi recupera banii?
Decizia Curtii inca nu a fost redactata.
Asta se stie la contabilitatea biroului de expertiza. Fa o cerere catre biroul de expertiza, in care arati ca ai platit suma de... dar nu s-a efectuat expertiza cu privire la obiectivele solicitate de tine, astfel incat soliciti restituirea sumei respective. La ei exista evidenta cu sumele varsate de justitiabili, expertizele efectuate, onorariile stabilite, sumele ridicate de experti. Vei primi un raspuns, afirmativ sau negativ.
Eu una, nu cred ca mai rezolvi ceva.
La biroul de expertize nu cred sa rezolvi ceva.
Cred ca ar fi trebuit sa formulezi o cerere in fata instantei, prin care sa soliciti restituirea onorariului. Asta nu inseamna ca sigur ti-o admitea!
Am avut un litigiu care, desi initial a fost civil, ulterior s-a stabilit ca este de dreptul muncii (litigiu de munca) si am solicitat instantei sa-mi incuviinteze restituirea taxei de timbru platite, iar instanta mi-a admis-o, banii recuperandu-i concret de la finante.
La biroul de expertize nu cred sa rezolvi ceva.
Cred ca ar fi trebuit sa formulezi o cerere in fata instantei, prin care sa soliciti restituirea onorariului. Asta nu inseamna ca sigur ti-o admitea!
Am avut un litigiu care, desi initial a fost civil, ulterior s-a stabilit ca este de dreptul muncii (litigiu de munca) si am solicitat instantei sa-mi incuviinteze restituirea taxei de timbru platite, iar instanta mi-a admis-o, banii recuperandu-i concret de la finante.
Eu personal cunosc situatii in care s-au eliberat banii din contul biroului de expertize. Trebuie insa obtinuta o hartie de la biroul de expertize din care sa rezulte ca s-a facut o plata nedatorata (aici e partea mei grea) dupa care de la CEC se restituie banii. La biroul de expertize se poate face o verificare cu privire la onorariul efectiv datorat pentru obiectivele la care s-a raspuns, se verifica daca s-a facut lucrarea pe care tu ai platit-o si se poate elibera o adeverinta care sa iti serveasca la CEC pentru restituirea sumei.
Eu zic sa incerci intai calea asta, poate nu mai e nevoie de alte complicatii.
Eu zic sa incerci intai calea asta, poate nu mai e nevoie de alte complicatii.