succesiune firma {srl}

Discutii privind procedura civila
Post Reply
arsene

succesiune firma {srl}

Post by arsene » 28 May 2007, 12:17

...chiar nu am ce sa fac daca in actul costitutiv al unui nnsrlnn cu 2 asociati figureaza ca 22% detine tatal si 78% cea de a2a nevasta.
....tatal meu a murit si se face succesiune acum ,si notarul mi-a spus ca drept la firma nu avem decat 3/4 din cei 22%.
....nu este normal sa se imparta la jumatate adica 50% tatal si 50% cea de a2a nevasta avand in vedere ca traiesc de 20 ani impreuna ?

...astept un raspuns ,multumim anticipat !! ...sau trebuie sa o dau in judecata ? :mrgreen:

wittmann

Re: succesiune firma {srl}

Post by wittmann » 28 May 2007, 15:18

arsene wrote: ....nu este normal sa se imparta la jumatate adica 50% tatal si 50% cea de a2a nevasta avand in vedere ca traiesc de 20 ani impreuna ?
De ce sa se imparta 50 - 50 cand tatal tau avea doar 22 %? Asta e masa succesorala in ceea ce priveste firma.

judge

Post by judge » 29 May 2007, 10:52

Mostenitorii nu pot sa primeasca mai mult decat avea "de cuius" (cel decedat) la data mortii sale. Asa ca vei primi 3/4 din cei 22% din firma.

arsene

Post by arsene » 07 Jun 2007, 10:37

ok multumesc pentru raspuns.

acum as vrea sa va explic toata harababura,noi suntem 2 frati, unul este inchis ,tatal nostru a murit in martie anul curent,tatal era la a2a casatorie de 20 ani,noi locuim cu mama noastra.La masa succesorala intra un apartament 3 camere,o masina si 22% dintr-o firma.
.. dupa ce amurit tatal nostru la aprox.30 zile ea a spus ca se duce la notar ca vrea sa faca ce trebuie,am auzit ca a fost trimisa la primarie dupaia la finante si ca asteapta sa iasa actele sa le depuna la notar.
..intre timp am auzit ca ne revin cca.40 mii ron de fiecare.fratele meu inchis cand a auzit, a spus ca nu semneaza,el se asteapta la mai mult,
in fine, problema este alta :ia spus notarul ei ca daca nu semneaza fratele meu trebuie sa deschida actiune in tribunal de succesiune si banii lui vor intra intr-un cont,si ca va fi o taxa de 10% din masa succ.+ cheltuieli cu avocatul si va dura mult.

intrebari :- este adevarata taxa asta de 10 % din masa succesorala ca o ia statul ?
-din 5 notari numai unul a spus ca se poate face succesiunea si in primele luni dupa deces nu neaparat dupa 6 luni.este adevarat?
-exista alta modalitate ca ea sa faca succesiunea fara semnatura fratelui meu sau a mea ? sau poate unul sa semneze si sa ia partea lui (ce i se cuvine)chiar daca celalant nu a semnat ?
-de ce se grabeste nneann sa faca succesiunea in primele luni si nu asteapta sa faca legal dupa 6 luni ,exista ceva ce eu nu stiu ?

va multumesc mult ca ati citit ! anticipat raspuns !

frido

Post by frido » 07 Jun 2007, 11:49

Termenul de 6 luni este termen de optiune pt acceptarea sau renuntarea la succesiune.Din cele spuse de tine toti ati acceptat deja succesiunea din moment ce problema e doar partea care va revine la fiecare,deci nici fratele tau nu are de gand sa renunte la mostenire,doar vrea mai mult.Astfel,din moment ce toti ati acceptat ,in teorie se poate trece la partaj fara sa se implineasca cele 6 luni.
Nu se poate face imparteala valabil daca nu va intelegeti toti si nu semnati toti ca sunteti de acord(fara judecata)

Nu stiu exact taxele ,dar e adevarat ca statul percepe un procent,la fel notarul,avocatul...multe cheltuieli si timp.

Post Reply