Executare Silita - intrare cu forta in imobil

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Liviu24

Executare Silita - intrare cu forta in imobil

Post by Liviu24 » 17 Apr 2007, 10:32

In baza unei hotararii judecatoresti sunt obligat sa platesc suma de 3000 ron.
Astazi am fost cautat de catre executorul judecatoresc.
Mi s-a lasat in usa procesul verbal de executare necompletat bineinteles iar pe spatele acestuia ma someaza sa platesc aceasta suma in termen 48 de ore daca nu se va fixa un nou termen de executare cand se va forta intrarea in imobil cu ajutorul organelor de politie.
Mentionez ca nu am nici un venit momentan si nici un bun aflat in posesia mea in cadrul acestui imobil unde domiciliez.
Imobilul este proprietea parintilor mei.
Pot intra in acest imobil prin fortare fara acordul meu sau al parintilor?
Trebuie ca parinti mei sa demonstreze cu acte sau cum ca sunt posesorii bunurilor din acest imobil?
Intreb asta deoarece multe bunuri sunt mai vechi sau au fost cumparate de la alti proprieteri fara factura.

Va multumesc anticipat.

ursu

Post by ursu » 17 Apr 2007, 17:33

mergi mai bine la biroul executorului judecatoresc cu acea somatie(p-v nu-i completat, fiindca de fapt e o somatie!), si da acolo o declaratie prin care-i aduci la cunostinta executorului ca nu detii niciun bun mobil sau imobil si ca nu ai niciun venit care ar putea fi urmarit.
da, daca nu-i deschizi usa, executorul poate apela la forta publica!

ursu

Post by ursu » 18 Apr 2007, 21:22

liviu24, ti-am raspuns la mp.

Bahar

Post by Bahar » 29 May 2007, 13:01

Dupa parerea mea, executorul judecatoresc nu poate intra in imobil prin forta publica.
In primul rind, pv este de situatiei imobil ( nu pv cheltuieli executare si ar fi trebuit insotit de Somatia de plata, de Hotarirea instantei de incuviintare a executarii.
Debitorul nu este proprietarul imobilului, deci nu se pune problema executarii imobilului.
Atit timp cit debitorul declara ca in imobilul unde locuieste nu detine bunuri mobile, nu vad cum ar intra executorul judecatoresc prin forta publica pentru a inventaria bunurile mobile.

ursu

Post by ursu » 29 May 2007, 21:11

parerea ta nu-i chiar buna!
propun lecturarea Legii 459/2006!!! o sa vezi acolo..la un art...nu prea ascuns...cea mai importanta modificare a cpc si anume: FARA INCUVIINTARE!!!!

si mai propun si lecturarea...tot cu atentie..a prev.art.384 ind.1(1 cpc..care spune ca executorul jud. , in vederea executarii unei hot. jud. poate intra in incaperi....iar in caz de refuz, cu forta publica.
...si mai vezi si art.412 ..tot din cpc...care zice si de ceva nulitati!

Bahar

Post by Bahar » 29 May 2007, 23:50

Ok mi-am insusit critica.
Mea culpa!
CPC-ul meu este anterior L 459/2006 si pentru a ma umili si mai mult recunosc ca nu am stiut de existenta legii.
Abia acum am inteles expresia folosita de avocat cind mi-a spus ca dosarul meu (de executare silita) se va judeca dupa nlegea veche".Bineinteles ca nu mi s-a explicat care este nlegea nouan.

Ce zici, faptul ca nu locuiesc in tara si accesul la cartile de specialitate este oarecum intirziat si limitat imi acorda circumstante atenuante?

Oricum, merit lectia! Poate asa am sa invat sa nu-mi mai dau cu parerea.
Nu de alta, dar...sa nu sufere altii din ignoranta mea

Post Reply