In prezent sunt angajata pe postul de consilier juridic la o firma privata.
Am dreptul sa desfasor si alte activitati remunerate, cum ar fi inspector asigurari la ING?
Care este sanctiunea?
incompatibilitate ? Va rog sa ma ajutati !!!
Eu nu prea cred. In activitatea consilierilor juridici sunt stabilite o serie de incompatibilitati. Daca faci parte din vreo asociatie a consilierilor juridici (vezi de exemplu Colegiul Consilierilor Juridici|) mai sunt stabilite incompatibilitati prin statutul acelei asociatii. Unde nu se prevad astfel de clauze se aplica legea de organizare a avocatilor si statutul acestei profesii (prin analogie avand in vedere faptul ca legea consilierilor juridici face trimitere la aceasta), lege care prevede si ea anumite incompatibilitati.
Sanctiunea pentru incompatibilitate este pierderea calitatii de consilier juridic.
Sanctiunea pentru incompatibilitate este pierderea calitatii de consilier juridic.
Am gresit eu - nu am fost destul de clara . In art. 10 din legea consilierilor juridici exista enumerate niste incompatibilitati . Ceam mai grava (cred eu neconstitutionala dar CC a zis altfel decat mine (!) si ma gandesc ca stie ea de ce) este cea de la litera c: "Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu: (...) c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate; (...) . Prin urmare, am gresit cand am spus ca poti sa te angajezi ca inspector asigurari. Nu poti. Poti insa sa fii angajat la acea societate de asigurari insa tot pe post de consilier juridic.
In ceea ce priveste incompatibilitati prevazute prin Statutele Colegiilor - sunt convinsa ca nu au efecte, nici nu ma obosesc sa verific daca sunt si altele. Legea (codul muncii si legile speciale de organizare a diferitelor profesii) este singura care poate reglementa modul de organizare a unei profesii - art 41 alineat 2 Constitutie
In ceea ce priveste incompatibilitati prevazute prin Statutele Colegiilor - sunt convinsa ca nu au efecte, nici nu ma obosesc sa verific daca sunt si altele. Legea (codul muncii si legile speciale de organizare a diferitelor profesii) este singura care poate reglementa modul de organizare a unei profesii - art 41 alineat 2 Constitutie