Divortul...pls e urgent!!!

Familiei
Post Reply
cristinutz

Divortul...pls e urgent!!!

Post by cristinutz » 26 May 2007, 22:25

Sunt casatorita de 2 ani dar de un an nu mai stau cu sotul meu.Vreau sa stiu cum pot divorta daca el este plecat in strainatate.Mai vorbim din cand in cand,este de acord sa divortam dar nu poate veni in Romania,fiind ocupat cu munca.As vrea sa divortez cat mai repde.

judge

Post by judge » 27 May 2007, 13:26

Pai faci o actiune de divort la judecatoria din raza de domiciliu. Invoci faptul ca sotul a parasit domiciliul conjugal, ca nu mai este interesat de continuarea casatoriei, ca eventula are pe altcineva. Aduci 2 martori care sa decalre ca este plecat si canu se mai intereseaza de tine etc etc. De asemenea paratul va fi citat atat la ultimul domiciliu cat si prin publicitate (intr-un ziar).
Copii minori sunt?
De obicei cam in 3 termene se pronunta divortul daca nu sunt complicatii (copii minori, bunuri de impartit etc.).

frido

Post by frido » 27 May 2007, 20:44

Ti-as recomanda sa obtii cumva din partea sotului tau o alegere de domiciliu in tara ,eventual sa-si aleaga un reprezentant (avocat) unde sa poata fi citat pt.ca altfel instanta o sa-ti puna probleme(in materie de divort se procedeaza cu mare dificultate la citare prin publicitate,mai ales ca trebuie sa dovedesti ca nu ai avut posibilitatea de a afla domiciliul paratului).

avictoras

Post by avictoras » 28 May 2007, 15:02

vb cu sotul tau sa faca o procura cuiva din tara, un avocat ar fi mult mai recomandat. nu e asa de greu. se poate intenta divortul si in lipsa.

judge

Post by judge » 29 May 2007, 11:08

E foarte buna solutia privind alegerea domiciliului si a reprezentantului de catre sotul tau. E mai operativ asa si nu vei avea multe batai de cap.

frido

Post by frido » 29 May 2007, 12:49

Multam Judge,nu c-as sti ,dar am trecut prin asta personal(ramane intre noi :|

Post Reply