neplatitor tva

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
locatoru

neplatitor tva

Post by locatoru » 11 May 2007, 11:05

intr-un contract d inchiriere locatorul e persoana fizica iar locatarul juridica.
in contrct la pretul chiriei scrie xxx lei inclusiv tva.
loatorul fiind o pers fizica acest pret nu are cum sa includa tva.
presupunand ca locatarul va inregistra acest tva in contab, ca tva platit, va fi locatorul supus anumitor riscuri?
va trebui sa returneze el acest tva? poate incasa acesti bani fara probleme ? platind doar impozitul pt aceasta suma? daca locatorului nu i se va permite acesta inregistrare se va putea el intoarce impotriva locatorului ?

valic

Post by valic » 11 May 2007, 11:41

Codul Fiscal actual prevede ca inchirierea imobilelor e scutita de TVA, dar se poate face o cerere la fisc prin care se opteaza la plata TVA, asa numita notificare depusa in termen de 90 de zile. Adica,daca cel care a inchiriat va poate arata o notificare e OK, daca nu trebuie sa va returneze TVA si sa nu mai apara pe viitor aceasta suma.

locatoru

Post by locatoru » 12 May 2007, 16:03

eu sunt proprietarul si interesul meu este sa-mi iau suma mentionata in contract, fie ca scrie sau nu tva, si sa nu platesc decat impozitul.
locatarul va putea sa-mi ceara tva-ul inapoi?

valic

Post by valic » 13 May 2007, 11:39

Daca nu ai facut notificarea catre finante, atunci chiriasul poate pretinde TVA. Cel mai bine e sa nu treci cu TVA si atunci e in regula, platesti impozit si nu te doare capul.Finantele ce spun?

Post Reply