Dovada sediu social pe numele firmei care nu exista????????

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
mamica_dulce

Dovada sediu social pe numele firmei care nu exista????????

Post by mamica_dulce » 07 May 2007, 09:57

Am fost astazi sa ridic de la Registru actele firmei si nu s-a putut. Problema este ca dovada sediului nu este pe numele firmei.

Intrebarea mea este: cum naiba sa fac o asemenea dovada cand 1- firma nu exista si 2- nici nu vreau sa fie pe numele firmei.

In plus asociatii (sot si sotie-sotul administrator) sunt proprietarii sediului. Chiar nu stiu ce ar fi trebuit sa fac. Contract de comodat intre asociati si o firma care nu exista?

Pot sa fac ceva pana la termen? O sa primesc vreo hartie de la ei in care sa-mi spuna ce trebuie sa fac?

Orice informatie mi-ar fi de mare ajutor!

Maria

valic

Post by valic » 07 May 2007, 10:27

mamica_dulce a scris:
Am fost astazi sa ridic de la Registru actele firmei si nu s-a putut. Problema este ca dovada sediului nu este pe numele firmei.
Fa un contract de comodat intre coproprietari si firma.In plus cere si dovada de proprietate a acestora.
In dreptul denumirii societatii, scrie asa "Sc...........cu sediul social in localitatea....., reprezentata legal prin ......in calitate de administrator".Nu e chiar asa de complicat, succes!

mamica_dulce

Post by mamica_dulce » 07 May 2007, 10:59

E adevarat, nu-i greu sa fac un asemenea contract. Dar mi se pare ciudat sa fac un contract de comodat in care aceeasi persoana sa semneze in dreptul comodantului si al comodatarului. Nu?

Face un contract cu el insusi.

Multumesc, valic.

valic

Post by valic » 07 May 2007, 11:12

E ciudat, dar se face distinctia intre persoana fizica si persoana juridica.Asta e!

mamica_dulce

Post by mamica_dulce » 07 May 2007, 11:33

Cum pot afla ce-mi trebuie exact pana la termen? Ca sa nu ma trezesc ca-mi mai trebuie altceva.

Maria

valic

Post by valic » 07 May 2007, 11:46

Cand ai fost la Reg.Com. ti-au facut un referat, pe acel referat ce scrie exact? Lipsa dovada sediu, nu-i asa? Atunci iti trebuie acel contract de comodat + dovada de proprietate. Daca sediul e situat intr-un bloc ai nevoie de acordul asociatiei de proprietari+acordul a 3/4 vecini.

mamica_dulce

Post by mamica_dulce » 07 May 2007, 12:56

Ups, uite ca nu mi-a dat nimeni nimic. De la fetele de unde ridici actele mi-au spus ca e dosar cu pb. dar nu mi-au dat nimic. Ele tb s-mi dea referatul?

E prima oara cand fac o firma si ma fac si de ras in fata clientului :-( care vrea firma ieri.
:-x

De la cine tb sa iau referatul?

Maria

mikaela

Post by mikaela » 07 May 2007, 13:04

daca nu ti s-a eliberat certificatul de inreg si inch jud delegat, inseamna ca judecatorul a amanat dosarul. in acest caz ar trebui ca pana la viitorul termen de judecata societatea sa primeasca instiintare din care sa rezulte care este urmatorul termen de judecata si ce acte ar trebui depuse la termen

valic

Post by valic » 07 May 2007, 16:48

Vezi ca exista un ghiseu la Reg. Com. unde poti afla informatii despre dosar, urmatorul termen, etc.( "stadiu dosar") Incearca.
Am presupus ca ai primit un referat de la bun inceput, se pare ca nu.Oricum, la sedinta ai fost? In aceea sedinta judecatorul a amanat dosarul pt. lipsa unor acte, dand un termen de solutionare de "n"zile.De aceea e bine sa te prezinti cand ai termen, chiar daca depui dosarul fara probleme.Vorba aceea....surprize,surprize.

Post Reply