Se aproba cererile de gratiere individuala?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
CristiF

Se aproba cererile de gratiere individuala?

Post by CristiF » 22 Apr 2007, 14:15

Fac apel la domnii si doamnele avocati care au formulat astfel de cereri la Presedentie, sa-mi spuna cam care este sansa de a obtine o gratiere pentru o condamnare la un an cu executare pentru adandon de familie, in varianta lit. c. Va multumesc!

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Apr 2007, 21:38

Partea proasta-i ca acum avem presedinte interimar si din cate imi amintesc de prin facultate, gratierea nu intra in prerogativele lui (numai ale presedintelui ales).
In rest, poti incerca.
Vezi daca raportat la spetele datei concrete, n-ai putea face o contestatie la executare (daca esti in termen), platesti pensia, faci dovada si se poate admite.

judge

Post by judge » 29 Apr 2007, 19:14

Asa este. Gratierea nu intra in atributiile unu presedinte interimar (Muraru, Dr. Constitutional).
Acordarea gratierii depinde de presedinte. E un atribut personal. In cererea de gratiere individuala se trec de obicei toate datele relevante, asta pentru ca astfel de cereri ajung de obicei la consilierii prezidentiali pe probleme juridice.
Chiar daca sa zicem nu ai prea multe baze juridice ca sa se aprobe gratierea presedintele o poate face totusi. Nu este obligat sa motiveze decizia sa.
Eu zic ca poti incerca. Si poti trimite memoriul de acum pentru ca va fi solutionat cand vom avea un presedinte care nu e interimar.
Mult succes.

CristiF

Post by CristiF » 04 May 2007, 15:25

Va multumesc mult pentru raspunsurile dvs.

Post Reply