nu stiu daca s-a mai discutat subiectul...
ieri, la adunarea generala a baroului nostru s-a amintit despre un proiect de lege a carui intrare in vigoare este iminenta, privind posibilitatea inscrierii in barou pe baza unei simple cerereri a tuturor celor care sunt absolventi cu licenta a unei facultati de drept! (se pare ca proiectul are la baza modelul italian).
ce stiti despre???
orice licentiat in drept = avocat??
Re: orice licentiat in drept = avocat??
in lumina unificarii profesiilor, se va adopta un act normativ care sa permita desfaurarea activitatii de avocat/consilier, prin inscrierea in tabloul comun pe baza unei simple cereri...piata va decide cine e mai bunflorian267 wrote:Povesti...
Planuri legislative
Se pare ca exista cel putin 3 proiecte de lege privind unificarea profesiilor. Mai multe informatii aici :www.ccj.ro, www.cdep.ro
Sistemul juridic este in schimbare. Nu prea stiu ce sa mai cred si cum ar fi mai bine. Este insa nevoie de stagiu indiferent cum s-ar face inscrierea sau cum s-ar denumi profesiile.
Discutia poate fi lunga asa ca nu o sa ma pronunt. Sunt si vor fi "abuzuri" pentru debutanti, cei care sunt proaspat absolventi. Si eu am trecut prin asta. Dar am reusit. Trebuie sa avem puterea de a merge mai departe si de a reusi. Perserverenta, studiu aprofundat. cine este bine pregatit eu cred ca se va descurca indiferent care este forma de profesare sau modalitatile de acces in sistem. E pacat insa ca se ridica mult stacheta de a reusi. Nu se justifica in actualul sistem de lucruri.
Sistemul juridic este in schimbare. Nu prea stiu ce sa mai cred si cum ar fi mai bine. Este insa nevoie de stagiu indiferent cum s-ar face inscrierea sau cum s-ar denumi profesiile.
Discutia poate fi lunga asa ca nu o sa ma pronunt. Sunt si vor fi "abuzuri" pentru debutanti, cei care sunt proaspat absolventi. Si eu am trecut prin asta. Dar am reusit. Trebuie sa avem puterea de a merge mai departe si de a reusi. Perserverenta, studiu aprofundat. cine este bine pregatit eu cred ca se va descurca indiferent care este forma de profesare sau modalitatile de acces in sistem. E pacat insa ca se ridica mult stacheta de a reusi. Nu se justifica in actualul sistem de lucruri.