orice licentiat in drept = avocat??

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
ninna

orice licentiat in drept = avocat??

Post by ninna » 22 Apr 2007, 16:36

nu stiu daca s-a mai discutat subiectul...
ieri, la adunarea generala a baroului nostru s-a amintit despre un proiect de lege a carui intrare in vigoare este iminenta, privind posibilitatea inscrierii in barou pe baza unei simple cerereri a tuturor celor care sunt absolventi cu licenta a unei facultati de drept! (se pare ca proiectul are la baza modelul italian).
ce stiti despre???

florian267

Re: orice licentiat in drept = avocat??

Post by florian267 » 22 Apr 2007, 17:35

Povesti...

flaviusnet

Re: orice licentiat in drept = avocat??

Post by flaviusnet » 23 Apr 2007, 07:43

florian267 wrote:Povesti...
in lumina unificarii profesiilor, se va adopta un act normativ care sa permita desfaurarea activitatii de avocat/consilier, prin inscrierea in tabloul comun pe baza unei simple cereri...piata va decide cine e mai bun

judge

Planuri legislative

Post by judge » 29 Apr 2007, 16:05

Se pare ca exista cel putin 3 proiecte de lege privind unificarea profesiilor. Mai multe informatii aici :www.ccj.ro, www.cdep.ro
Sistemul juridic este in schimbare. Nu prea stiu ce sa mai cred si cum ar fi mai bine. Este insa nevoie de stagiu indiferent cum s-ar face inscrierea sau cum s-ar denumi profesiile.
Discutia poate fi lunga asa ca nu o sa ma pronunt. Sunt si vor fi "abuzuri" pentru debutanti, cei care sunt proaspat absolventi. Si eu am trecut prin asta. Dar am reusit. Trebuie sa avem puterea de a merge mai departe si de a reusi. Perserverenta, studiu aprofundat. cine este bine pregatit eu cred ca se va descurca indiferent care este forma de profesare sau modalitatile de acces in sistem. E pacat insa ca se ridica mult stacheta de a reusi. Nu se justifica in actualul sistem de lucruri.

Post Reply