Act constitutiv revizuit

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
miaiela

Act constitutiv revizuit

Post by miaiela » 26 Apr 2007, 13:47

Buna, am si eu o intrebare, de fapt mai multe legate de redactarea actului constitutiv revizuit.
Firma la care lucrez ( nu sunt jurist de profesie) si-a schimbat seduil social. In vederea inregistrarii noului sediu la Registru, pana acum era suficient un act aditional, prin care se hotara schimbarea sediului din...in...
Buun.
Din cate am inteles, redactarea actului constitutiv revizuit, trebuie sa fir identic cu cel initial, si sa mai cuprinda in plus toate modificarile care au survenit pe parcurs, pana acum inregistrate prin actele aditionale.
Acuma vin intrebarile:
1. Chiar la inceput, se identifica asociatii, si ei hotarasc sa infiinteze SC ... In mometul initial, CUI si J nu existau, pentru ca inca nu era inregistarta firma la registru. In forma revizuita, acestea se trec?
2. Daca firma si-a mai schimbat sediul de vreo 2 ori pana acum de la infiintare, sediul care se trece in forma revizuita va fi cel nou recent?
3. Daca la Obiectul de activitate au mai fost adaugate de-a lungul timpului o serie de activiatti, banuiesc ca trebuie sa trecute abosut toate in forma revizuita, nu?
Cam astea sunt problemele mele de inceput.
Multumesc foarte mult.

lauraC

Post by lauraC » 26 Apr 2007, 14:33

1. Da
2. Da
3. Da

miaiela

Post by miaiela » 26 Apr 2007, 15:39

O sa spuneti ca sunt carcotasa, insa am mai "sapat" un pic pe net, si am gasit publicat Actul Constitutiv revizuit, publicat pe un site. El suna ceva de genul:

"Modificarile la Actul CONSTITUTIV
Art.1 Subscrisele persoane juridice,
2-se renunta
10-se renunta
11-se renunta
12-se renunta
Art. 2. Obiectivul asociatiei
Se adauga .............................
Art. 8. Patrimoniul Asociatiei si taxa de inscriere in asociatie . Patrimoniul initial actualizat al asociatiei la data constituirii este de Taxa de inscriere in Asociatie este in suma actualizata ........
Art .12. Organe de conducere administrare si control Se adauga: Mandatul membrilor Consiliului Director are valabilitate de 4 ani. Al doilea Consiliu Director care va conduce si administra asociatia va avea urmatoarea componenta ......................"

deci practic numai punctele unde survin modificari sunt incluse in actul revizuit??? Si articolele care nu se schimba, nu se mai trec deloc...nici nu mai fac referire la ele.
Deci daca eu fac modificari de ex la art. 5 si 10, actul meu revizuit va contine munai aceste articole si atat????
Nu mai inteleg nimic.

lauraC

Post by lauraC » 26 Apr 2007, 15:57

Actul constitutiv actualizat este, de fapt, actul constitutiv initial care contine toate modificarile survenite de-a lungul timpului. Mie mi se pare ca exemplul pe care l-ai gasit tu pe net suna mai degraba a hotarare AGA de modificare a actului constitutiv.

Ca sa-ti dau un exemplu: schimbam sediul social. Se intrunesc asociatii, emit hotararea AGA. Actul constitutiv (daca nu ai mai depus nici unul la ORC) trebuie sa fie adus la zi cu toate modificarile survenite pana la schimbarea de sediu social. In momentul in care noi am facut primul act constitutiv actualizat, l-am reanalizat pe cel initial si in hotararea AGA de schimbare a sediului social am adaugat si alte articole de modificare a actului constitutiv.

Sper ca ai inteles. Daca inca ai neclaritati, mai bine iti sfatuiesti sefii sa apeleze la un avocat sau sa angajeze un consilier juridic. No offence, insa nefiind de specialitate este destul de greu sa intelegi anumite lucruri.

miaiela

Post by miaiela » 26 Apr 2007, 18:20

Multumesc f mult

Post Reply