Am fost in proces cu Banca Nationala a Romaniei pentru restituire metale pretioase si am obtinut castig de cauza comunicandu mi-se hotararea prin care B.N.R este obligata a-mi restituie contravaloarea a 200 de grame de aur. Pentru a obtine banii ce trebuie sa fac acum?
In caz ca trec 15 zile si BNR nu cere recurs fac adresa simpla catre BNR si indic numarul meu de cont sau trebuie sa cer investirea hotarei la instanta? Daca da, ce trebuie sa fac? Sa ma duc pana la B pentru a cere copie legalizata dupa sentinta, legalizarea cu stampila "definitiva si irevocabila" si investirea cu formula executorie?
Nu merge executarea de bunavoie? Trebe neaparat cerut investirea cu formula executorie?
Investire hotarare definitiva si irevocabila.Ce trebe facut?
Nu stiu si de asta intreb...
Totusi este vorba de o institutie a statului. Daca nu face recurs de ce sa nu execute de bunavoie. Chiar ca nu se intampla?
Numai prin executare silita merge?
Banca nu s-a opus de la inceput incat probatoriul administrat de mine a fost foarte clar, obligatia de restituire este expres reglementata de lege (OuG 190/2000).
Daca chiar s-ar opune sa execute de bunavoie, pot sa-i mai cer si cheltuielile de judecata (onorariu avocat) sau pot sa cer numai onorariul executorului judecatoresc?
Pana acuma nu s-a opus, asadar mi s-a spus ca nu pot sa pun onorariul avocatului la cheltuieli de judecata.
Totusi este vorba de o institutie a statului. Daca nu face recurs de ce sa nu execute de bunavoie. Chiar ca nu se intampla?
Numai prin executare silita merge?
Banca nu s-a opus de la inceput incat probatoriul administrat de mine a fost foarte clar, obligatia de restituire este expres reglementata de lege (OuG 190/2000).
Daca chiar s-ar opune sa execute de bunavoie, pot sa-i mai cer si cheltuielile de judecata (onorariu avocat) sau pot sa cer numai onorariul executorului judecatoresc?
Pana acuma nu s-a opus, asadar mi s-a spus ca nu pot sa pun onorariul avocatului la cheltuieli de judecata.