Care e rezolvarea?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
florysa

Care e rezolvarea?

Post by florysa » 27 Mar 2007, 14:35

Va rog sa ma ajutati intr-un caz.
Iata situatia pe scurt.
Am fost angajata unei societati comerciale pe postul de director executiv.
La data de 1 noiembrie 2006 am incetat colaborarea cu aceasta firma in urma demisiei mele(mentionez ca am stat in perioada de preaviz timp de 30 de zile).
La o luna dupa plecarea mea am fost chemata la politie(sectia 8), printr-o citatie adusa acasa chiar de comisarul care avea dosarul.
Am fost la politie unde am aflat ca sunt acuzata de incasarea unor bani in numele firmei, care nu se regasesc in contabilitate si de insusirea unui laptop.
Pe laptop am factura de vanzare a firmei catre mine si am si foaie de varsamant cu dovada ca eu am platit acest laptop.
Directorul economic a plecat din firma in aceeasi zi cu mine,nereusind sa inchida situatia contabila pe septembrie,luna in care ar fi trebuit sa se regaseasca suma de bani ridicata de mine in numele firmei.
Politistul m-a mintit ca dosarul este inregistrat la parchet si m-a amenintat ca este penal.
Am angajat un avocat cu care am fost din nou la politie...si aici surpriza...dosarul avea doar un numar intern al lor, in nici un caz de la procuratura.
Mentionez ca reclamantii s-au dus cu dosarul direct la acest comisar, nu era inregistrat la registratura.
Acum 2 zile am fost sunata din nou de la politie, cum ca firma ar fi facut un audit si ca din acesta rezulta ca eu am pagubit firma cu un miliard de lei vechi, iar directorul economic cu 4 miliarde.Stiu sigur ca daca exista aceste diferente ele provin din diferenta dintre gestiune si contabilitae si reprezinta de fapt produsele stricate care au fost aruncate si nu au fost scazute din gestiune pentru a se evita plata taxelor pe ele.Este in folosul lor sa ni le impute noua.
Mentionez ca firma nu este tocmainncuratann, si la o eventuala expertiza se vor constata foarte multe nereguli,cum ar fi plata salariilor la negru si scoaterea banilor din firma si implicit din tara pe contracte fictive(servicii inexistente).
Ce pot face ei impotriva mea si a directorului economic?

Generalul

Post by Generalul » 27 Mar 2007, 20:16

In primul rand trebuie sa existe un dosar penal, inclusiv inregistrat la parchet :) In al doilea rand ca sa fii invinuita de o fapta penala trebuie sa fie inceputa urmarirea penala impotriva ta. In al treilea rand acel raport de audit este un act intern al societatii. Insa tu trebuie sa pui la treaba avocatii sa clarifice situatia existentei dosarului. Raportul de audit nu poate fi considerat mijloc de proba intrucat este obtinut in cadrul unui dosar penal. Solicita dispunerea unei expertize contabile in care sa propui obiective care sa te avantajeze, cu riscul de a o plati... nu sunt bani la politie sau parchet pentru expertize.

florysa

Post by florysa » 27 Mar 2007, 20:28

Multumesc de informatii domnule GENERAL.
Ce ar trebui sa fac saptamana viitoare cand voi merge din nou la audiere?
Am fost chemata telefonic.Daca nici acum nu are numar dosarul nu este de fapt un abuz al politistului?
Practic sunt hartuita de acest om din decebrie 2006.
As vrea sa lamuresc aceasta situatie cat mai repede.
Stiu sigur ca este un arajament al sotului reclamantei deoarece el a lucrat la aceasta sectie de politie,acum lucrand la Politia Capitalei.

Samurai

Post by Samurai » 28 Mar 2007, 11:04

Procesul penal incepe cu urmarirea penala. La tine nu s-a inceput, se pare. Nu propui probe in aparare pana nu incepe urmarirea si pana nu-tzi arata toate faptele. Sa ai avocatul langa tine cand te duci.
De multe ori ei incurca, deliberat sau nu, faza actelor premergatoare cu faza de urmarire.

Post Reply