In prima instanta actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare (imobil-teren) pentru lipsa consimtamint valabil exprimat a fos respinsa.Am depus cerere de suspendare in apel pe motivul ca terenul ce fce obiectul contractului este revendicat in baza Lg.10/2001 iar solutionarea pozitiva a notificarii ar schimba titularul dreptului de proprietate,am depus alaturi de notificare si CF din care rezulta dreptul de proprietate si urmeaza ca,la solutionarea notificarii sa fie emisa dispozitia de restituire si astfel actul de vanzare sa fie oricum anulat.Cumparatorul se opune la cererea de suspendare pt ca nu ar avea legatura cu cauza.
Cum sustin admiterea cererii?
cerere de suspendare in apel
in speta ta nu este aplicabil motivul de suspendare din art. 46 al legii 10/2001 pentru ca nu este o actiune in revendicare pe rol ca sa ai deptul de optiune. Iar alineatul 2 al art.46 este clar in sensul ca procedura pe legea 10 se va suspenda pana la solutionarea actiunilor in anularea titlului/contractului . in plus, nu poti merge nici pe cazul de suspendare de la art.244 punct 1 cod de procedura civila pentru ca in prezent nu exista o alta judecata (depunerea notificarii nu echivaleaza cu judecata). Parerea mea!