un sfat, va rog
un sfat, va rog
buna! am si eu o mare rugaminte in lamurirea unei probleme,va rog: ce se intampla daca iei examenul la barou dar nu ai indrumator? am auzit ca in 2 ani de la luarea examenului daca nu ti-ai gasit un maestru trebuie sa dai examenul din nou. asa este? si daca in momentul in care se ia examenul la barou persoana este insarcinata ... cei 2 ani de concediu de materntate inseamna suspendarea functiei de avocat stagiar? ma gandesc ca daca indrumatorul stie de sarcina nu ii convine sa te accepte stagiar pt ca il lasi balta...va rog sa ma lamuriti in aceasta problema ce este mai bine? sa iti vezi de familie sau este o posibilitate sa le faci pe amandoua? cu respect, cella
Nu stiu care este practica altor barouri, insa cel din Bucuresti iti cere ca inca de cand te inscrii la examenul de admitere sa ai acel acord al maestrului de a te indruma. In concluzie nu poti promova examenul fara a avea un maestru.
Din pacate este extrem de greu sa gasasti un maestru bun si mai ales intelegator.
In ceea ce priveste sarcina, eu cunosc o judecatoare care in acea perioada a renuntat la magistratura pentru a deveni avocat, motivand ca in felul acesta putea da consultatii juridice si putea avea activitate de birou fara a afecta familia, pur si simplu lucra acasa.
Din pacate este extrem de greu sa gasasti un maestru bun si mai ales intelegator.
In ceea ce priveste sarcina, eu cunosc o judecatoare care in acea perioada a renuntat la magistratura pentru a deveni avocat, motivand ca in felul acesta putea da consultatii juridice si putea avea activitate de birou fara a afecta familia, pur si simplu lucra acasa.