X este intabulat in CF cu o suprafata de 100 mp, impreuna cu alti cateva zeci de coproprietari.
Introduce o actiune in revendicare pe motiv ca desi in CF apare cu 100 mp, in realitatea cumparat 300 mp dar o mare parte din teren este ocupat de un vecin.
Actiunea se respinge cu motivarea ca actiunea in revendicare nu poate fi promovata impotriva coproprietarilor.
X introduce apoi o actiune in rectificare de CF pentru a se rectifica suprafata de la 100 mp la 300 mp.
Si aceasta actiune este respinsa cu motivarea ca fiind coproprietar are doar o cota ideala din drept si nu o suprafata anume.
X isi angajeaza...in sfarsit...aparator calificat si introduce actiune de iesire din indiviziune.
Se incearca efectuarea unei expertize prin care se solicita expertului sa identifice terenul din cartea funciara, sa stabileasca suprafata reala a acestui teren si suprafata de ar reveni cotei coproprietarilor dar expertul raspunde ca nu poate identifica terenul din respectiva carte (nu exista harti de CF si nici alte modalitati de stabilire a limitelor) si masoara terenurile in functie de modul de folosinta.
Dupa parerea voastra, ce solutii ar putea exista pentru a se dispune totusi iesirea din indiviziune?
imposibilitate efectuare expertiza
Daca vecinul detine o parte din teren, vine el cu actele doveditoare, se poate ca acesta sa detina si o schita a terenului in cauza, deoarece este in aceeasi vecinatate. Dupa parerea mea, ar trebui sa-i cheme si pe ceilalti coproprietari pentru a spune fiecare ce suprafata detine, de unde pana unde. La cadastru trebuie sa existe ceva legat de acea suprafata, nu se poate, eu am cautat tot asa o suprafata, nu o gaseam, dar la CF - biroul cartografie (unde detin hartile), exista harta cu amplasamentul zonei, in aceasta harta este indentificat terenul, nr. parcela, tarla. Bafta.